printlogo


رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم:
۴۵ هزار تُن تخم‌مرغ در قم تولید شد
۴۵ هزار تُن تخم‌مرغ در قم تولید شد
کد خبر: 44405
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۴۵ هزار تُن تخم‌مرغ در این استان تولید شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد چشمگیری را نشان می‌دهد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، محمدرضا حاجی رضا بیان داشت: با مجموعه اقدام‌های صورت‌گرفته و تدابیر اتخاذ شده و همکاری تشکل‌های طیور و واحدهای مرغداری تخم‌گذار استان در سال مهار تورم و رشد تولید، میزان تولید تخم‌مرغ در قم روند روبه‌رشدی دارد.
وی افزود: در همین رابطه به‌منظور نیل به اهداف کمی و شاخص تولید تخم‌مرغ در نظر گرفته شده در سال ۱۴۰۲ از سوی وزارت جهاد کشاورزی، نسبت‌ به مسئله جوان‌سازی گله‌ها در برخی از واحدهای مرغ تخم‌گذار استان قم، اقدام‌های لازم صورت‌گرفته است.
وی ادامه داد: تخم‌مرغ تولید شده در قم علاوه بر تأمین نیاز استان و ارسال به سایر مناطق کشور برای عرضه در بازار داخلی، ظرفیت صادراتی نیز دارد و این محصول از جمله کالاهای کشاورزی قم است که برای استان درآمد ارزی ایجاد می‌کند.
گفتنی است ۱۷۹ واحد مرغداری تخم‌گذار دارای پروانه بهره‌برداری صنعتی به ظرفیت ۹ میلیون و ۸۰۴ هزار و ۶۹۷ قطعه در این استان موجود است؛ از این میان مرغداری‌های موجود استان، ۱۶۵ واحد در سال ۱۴۰۱ فعال بودند، مجموع پولت‌ریزی (جوجه تخم‌گذار در ابتدای زندگی، پولت نامیده می‌شود) واحدهای مذکور نیز پنج میلیون و ۶۹۰ هزار قطعه بوده است.
سال گذشته تعداد ۹ میلیون قطعه مرغ تخم‌گذار در واحدهای مرغداری قم در قفس بوده‌اند، همچنین میزان تولید تخم‌مرغ‌ استان در سال ۱۴۰۱ ‌، ۱۲۰ هزار و ۵۴۲ تُن بوده‌ که میزان بسیار قابل‌توجهی است و جایگاه مهم قم در تولید این محصول مهم و پر مصرف غذایی را نشان می‌دهد.
در زمینه پولت نیز، تعداد ۸۰ واحد پرورش پولت دارای پروانه صنعتی به ظرفیت چهار میلیون و ۳۰۷ هزار و ۹۸۰ قطعه در استان قم موجود است که از این تعداد سال گذشته ۷۸ واحد به ظرفیت چهار میلیون و ۱۶۰ هزار قطعه فعال بوده و میزان جوجه‌ریزی جوجه یکروزه تخم‌گذار در واحدهای موردنظر در سال ۱۴۰۱، هشت میلیون و ۲۰۳ هزار و ۳۶۵ قطعه بوده است.
قم از جمله استان‌های برتر کشور ازنظر تراکم مرغداری‌های فعال است؛ این استان رشد قابل‌توجهی در صنعت طیور دارد و به طور میانگین هشت درصد نیاز تخم‌مرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تأمین می‌کند.
همچنین بر اساس اعلام نظر مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای تأمین امنیت غذایی پایدار در قم، سطح تولید محصولات راهبردی همچون گوشت مرغ در این استان با مشارکت فعال بخش خصوصی افزایش می‌یابد و در همین رابطه از حضور سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به فعالیت در این عرصه حمایت می‌شود.
بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، ‌ باغی، ‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است؛ بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده است.



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/44405