وی افزود: بانکهای اقتصاد نوین، کارآفرین، پاسارگاد، سامان و آینده هم به کمتر از چهار درصد از تعهدات خود در پرداخت تسهیلات مسکن عمل کردهاند.
وی با اشاره به تأکید رئیسجمهور در سیزدهمین جلسه شورایعالی مسکن بر اخذ مالیات عدم پرداخت تسهیلات مسکن از بانکهای استنکاف کننده، تصریح کرد: مالیات مذکور حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است که با اخذ و تزریق آن به پروژههای مسکن، بالغ بر ۳۰۰ هزار واحد مسکونی نیمهتمام، تکمیل و آماده تحویل به متقاضیان خواهد شد.
تکلیف قانونی بانکها برای اعطای تسهیلات مسکن در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ میزان ۸۱۸ هزار میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: تسهیلات پرداخت شده طی ۲۴ ماه پس از تصویب قانون جهش تولید مسکن ۱۷۵ هزار میلیارد تومان، معادل حدود ۲۱ درصد تکلیف قانونی بانکها و مؤسسات اعتباری در حوزه مسکن و ۴.۷ درصد کل تسهیلات آنهاست.
به استناد ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن، بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی مکلفاند حداقل ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی نظام بانکی در هر سال را به بخش مسکن اختصاص دهند و در صورت عدم رعایت این موضوع، سازمان امور مالیاتی کشور موظف است مالیاتی برابر ۲۰ درصد تعهد انجام نشده از آنها اخذ و به خزانهداری کل کشور و سپس بهحساب صندوق ملی مسکن واریز کند.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/45863 |