معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: مقایسه عملکرد نیمه نخست سال جاری با مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد میزان تولید محصولات زراعی در این استان رشد داشته است.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: مقایسه عملکرد نیمه نخست سال جاری با مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد میزان تولید محصولات زراعی در این استان رشد داشته است و ما در راستای تأمین امنیت غذایی مردم از همه ظرفیتهای موجود برای افزایش بهرهوری و تولید بیشتر محصولات کشاورزی در قم استفاده خواهیم کرد.
محمدعلی سلامی بیان داشت: نگاهی به اطلاعات مقایسهای عملکرد ششماهه اول سال جاری نسبت به مشابه سال قبل در بخش مدیریت زراعت نشان میدهد میزان تولید محصولات راهبردی که با تأمین امنیت غذایی مردم در ارتباط است در این حوزه مهم کشاورزی استان با رشد قابلتوجهی همراه بوده است.
وی افزود: در همین راستا میزان تولید بذر گواهی شده جو و گندم که عاملی مهم برای برداشت هرچه بیشتر این محصولات بهحساب میآید در استان افزایشیافته است بهنحویکه میزان تولید بذر گندم از ۶۵۸ تُن در ۶ماهه نخست سال گذشته طی مدت مشابه در سال جاری به ۶۸۰ تُن رسیده است، همچنین در مقایسه با عملکرد سال گذشته میزان تولید بذر جو از یک هزار و ۴۱۳ تُن به یک هزار و ۷۹۳ تُن رسید.
وی ادامه داد: برایناساس تولید گندم در استان از ۲۱ هزار و ۵۰۰ تُن در نیمه نخست سال گذشته به ۲۳ هزار تُن در مدت مشابه سال جاری رسید و این راهبرد همچنان برای گسترش ظرفیت تولید محصولات غذایی موردنیاز مردم توسط سازمان جهاد کشاورزی قم با جدیت دنبال میشود.
گفتنی است گندم و جو از مهمترین محصولات کشاورزی به شمار میآیند و تولید بذر باکیفیت آن عامل مهمی برای توسعه کشت این محصولات راهبردی در سطح مزارع استان است؛ انواع بذرهای گندم و جو تولید شده در قم کیفیت بالایی دارد و به همین دلیل مورد استقبال کشاورزان قرار میگیرد.
بیش از ۲ هزار غله کار در مناطق مختلف استان قم مشغول فعالیت و کشت محصولات راهبردی همچون گندم و جو هستند.
بر اساس راهبرد الگوی کشت در زمینه تولید گندم و جو، از بذرهای مقاوم و مناسب کشت در شرایط آبوهوایی قم استفاده میشود تا این محصولات غذایی مهم در استان باکیفیت مناسب تولید شود.
سلامی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه جدی سازمان جهاد کشاورزی قم برای کاشت گیاهان مقاوم و مناسب با آبوهوای قم استان، گفت: در همین رابطه کشت گیاه تریتیکاله در مزارع استان طی ۶ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از ۵۰ درصد افزایش یافت و از یک هزار و ۳۰۰ تُن به سه هزار تُن رسید.
تریتیکاله غلهای جدید است که در نتیجه تلاقی ژنومهای گندم جنس Triticum و چاودار جنس Secale به وجود آمده و در این مورد گندم بهجای گیاه مادر به کار گرفته شده و دانههای گرده از چاودار میباشد. گیاه "تریتیکاله" به دلیل مقاومت بیشتر در برابر آفات، بیماریها و سرما جایگزینی مناسبی برای جو است.
لازم به توضیح است ۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد که از این میزان ۶۴ هزار هکتار سطح زیر کشت مزارع و باغهاست که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
بهطورکلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/