مدیر آبوخاک سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: طرحهای عملیاتی برای تسطیح و یکپارچهسازی اراضی کشاورزی باهدف حفاظت از خاک بهعنوان یکی از مهمترین مولفههای تولید محصولات غذایی در این استان اجرا میشود.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی « قم فردا »، محمدحسین احمدپور بیان داشت: انجام اقداماتی نظیر تسطیح و یکپارچهسازی اراضی موجب حفاظت خاک شده و در نتیجه اجرای مستمر طرحهای آبوخاک در بخش کشاورزی استان موجب تحقق کشاورزی پایدار و افزایش تولید محصولات میشود.
وی ادامه داد: در همین ارتباط در سال ۱۴۰۱ عملیات تسطیح اراضی در سطح ۴۴۸ هکتار از زمینهای کشاورزی قم با اعتبار ۴۹ میلیارد ریال اجرا شد که صرفهجویی حدود ۶۰۰ هزارمترمکعبی در مصرف آب را در پی داشت؛ امسال نیز با تأمین اعتبارات لازم این روند در مقیاس بیشتری ادامه مییابد.
وی همچنین با اشاره به اقدامهای سازمان جهاد کشاورزی قم برای مدیریت منابع آبی در راستای افزایش تولید محصولات و تأمین امنیت غذایی مردم، افزود: با اجرای طرحهایی نظیر سامانههای نوین آبیاری، پوشش انهار سنتی و کانالهای آبیاری عمومی و انتقال آب با لوله، از هدررفت آب در زمینهای کشاورزی استان جلوگیری بهعملآمده و بهرهوری آب افزایش مییابد.
گفتنی است در سال گذشته، ۲۸ طرح سامانههای نوین آبیاری در سطح بیش از یک هزار و ۳۷۷ هکتار از زمینهای کشاورزی استان قم با اعتباری حدود ۴۰۰ میلیارد ریال که بیش از ۲۸۴ میلیارد ریال آن توسط دولت و بقیه توسط کشاورزان تأمین شد، اجرا گردید.
بر اساس نظر مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم باتوجهبه راهبرد کاهش میزان مصرف آب در بخش کشاورزی استان، اجرای عملیات تسطیح اراضی و نیز استفاده از سامانههای نوین آبیاری در سطح مزرعهها و باغهای قم با جدیت دنبال میشود و در این زمینه از فناوریهای پیشرفته برای پیشبرد سریعتر کار استفاده خواهد شد.
۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت میرود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
همچنین بهطورکلی هفت درصد ارزشافزوده استان قم متعلق به بخش کشاورزی است که با گسترش سرمایهگذاری و ارتقا ظرفیت تولید، این میزان در حال افزایش است.
آمارها نشان میدهد حدود ۱۴ هزار بهرهبردار و ۴۰ هزار نفر نیروی کارگری در زمینه تولید محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/