printlogo


از فروردین تا پایان آبان‌ماه امسال؛
چهارهزار و ۵۵۲ واقعه ازدواج در استان قم ثبت شد
 چهارهزار و ۵۵۲ واقعه ازدواج در استان قم ثبت شد
کد خبر: 46317
مدیرکل ثبت‌احوال قم گفت: از فروردین تا پایان آبان‌ماه امسال، چهارهزار و ۵۵۲ واقعه ازدواج در این استان ثبت شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، یک درصد افزایش داشته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی « قم فردا »  منوچهر تیموری   بیان کرد: سال گذشته تعداد هفت هزار و ۶۳۲ مورد ازدواج در دفاتر رسمی استان قم به ثبت رسید.

 وی ادامه داد: همچنین از فروردین تا آبان‌ماه امسال ۱۲ هزار و ۳۰۰ واقعه ولادت ثبت شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با ۲ درصد افزایش همراه بوده است.

 به گفته وی، در مدت مذکور چهارهزار و ۲۹۰ واقعه فوت نیز در استان قم به ثبت رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل یک درصد کاهش را نشان می‌دهد.

 وی افزود: در استان قم ۹۹ درصد ثبت وقایع حیاتی در مهلت قانونی انجام می‌شود که قانون‌گذار برای ولادت ۱۵ روز و برای وفات ۱۰ روز تعیین کرده است.

 به گفته وی، سالانه بیش از ۱۰ هزار پاسخ به استعلامات دستگاه‌های اجرایی، دولتی، قضایی، امنیتی و انتظامی استان انجام می‌شود و به‌ازای هر ۲۶ هزار نفر جمعیت، یک کارمند ثبت‌احوال انجام خدمت می‌کند.

 علی و فاطمه، بیشترین نام انتخابی شهروندان قمی

 تیموری در بخش دیگری  اظهار داشت: بیشترین اسامی انتخابی برای متولدان سال ۱۴۰۱ تاکنون، به نام ائمه معصومین (ع) مزین است که برای پسران علی، امیرعلی، محمدحسین، حسین، علیرضا، محمدعلی، محمدرضا و محمد بیشترین فراوانی را داشته است.

 وی اضافه کرد: فاطمه، زهرا، زینب، ریحانه، معصومه، حسنا و فاطمه زهرا نیز بیشترین اسامی است که برای دختران نام‌گذاری شده است.

 تیموری بیان کرد: بیش از ۹۵ درصد تغییر نام‌ها در استان از طریق ثبت‌احوال انجام می‌شود، مگر نام‌هایی که شرایط خاص دارد و از طریق کمیسیون تغییر نام سازمان ثبت‌احوال و یا از طریق مرجع قضایی صورت می‌گیرد.

 وی خاطرنشان کرد: ثبت‌احوال در بخش‌هایی از استان که ساختار اداری ندارد، هفته‌ای یک روز نماینده اعزام می‌کند که با استقرار در بخشداری خدمات ارائه می‌شود.

 تیموری گفت: این سازمان با توسعه خدمات‌دهی به شهروندان بستری برای تسهیل در خدمتگزاری فراهم کرده و حفاظت از اسناد هویتی نیز به نحو مطلوب در ثبت‌احوال انجام می‌شود.

 وی افزود: برگزاری میز خدمت در ستادهای نمازجمعه، برخی مساجد و مناطق انجام می‌شود تا مردم به‌راحتی کارهای مربوط به ثبت‌احوال را انجام دهند.

 مدیرکل ثبت‌احوال قم بیان کرد: صدور شناسنامه یا اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی نیز توسط اداره اتباع استانداری صورت می‌گیرد که در این راستا یک هزار و ۵۰۰ جلد شناسنامه تاکنون صادر شده است.

 پنج دفتر پیشخوان دیگر در قم راه‌اندازی می‌شود

 تیموری بیان کرد: ۱.۶ میلیون برگ سند هویتی در قم وجود دارد که بایگانی و در پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور بارگذاری و باعث شده خدمات ثبت‌احوال از مکان محوری به پایگاه‌محوری تبدیل شود.

 وی افزود: هر فردی در هر نقطه‌ای از کشور با ارائه کد ملی می‌تواند خدمات ثبت‌احوال را بدون حضور در محل ولادت یا سکونت قبلی دریافت کند که این امر بستری برای تسهیل در انجام امور مردم است.

 مدیرکل ثبت‌احوال قم خاطرنشان کرد: ۲۰ دفتر پیشخوان در استان قم فعال است که ۵۰ خدمت ثبت‌احوال ارائه می‌دهند، این دفاتر به‌عنوان واسطه بین مردم و ثبت‌احوال عمل می‌کنند.

 تیموری در پایان خبر داد که به‌منظور دسترسی آسان‌تر شهروندان به خدمات ثبت‌احوال در سال جاری، مجوز صدور مجوز پنج دفتر پیشخوان دیگر در حال پیگیری است.



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/46317