وی با اشاره به وضعیت نامطلوب دیابت، در قم ادامه داد: ۱۴ هزار و ۷۰۱ نفر نیز جهت تشخیص ابتلا بهپیش دیابت غربال شدند.
درصد بالای ابتلا به دیابت و فشارخون در قم
نیکپور عنوان کرد: جمعیت بالای ۱۸ سال استان قم بیش از ۸۴۱ هزار نفر است که در قالب این طرح باید دستکم ۷۰ درصد از آنها معادل ۶۰۹ هزار نفر از نظر درگیری با دیابت و فشارخون غربال شوند.
وی عنوان کرد: طبق برآورد و ارزیابیهای انجام شده ۳۰ درصد افراد بالای ۲۵ سال استان قم مبتلا به فشارخون بالا و ۱۴.۵ درصد نیز مبتلا به دیابت هستند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت قم، یادآور شد: تاکنون حدود ۲۷ درصد مردم قم به همراه ۳۴ درصد از ساکنان شهرستان جعفرآباد در طرح سراسری سلامت خانواده غربال شدهاند.
علائم و راههای پیشگیری از دیابت و فشارخون
نیکپور در ادامه، اظهار کرد: بسیاری از افراد مبتلا در این ۲ بیماری ممکن است تا مدتهای زیادی از بیماری خود بیخبر باشند و بهصورت اتفاقی یا در غربالگریهایی این چنینی و یا بعد از بروز علائم غایی بیماری از درگیری خود مطلع شوند.
وی با تأکید بر اینکه این ۲ بیماری بهسادگی با اندازهگیری قند خون و یا فشارخون قابلتشخیص هستند، ادامه داد: عوارض هر ۲ بیماری میتواند اعضایی مهمی همچون مغز، قلب، کلیه، چشم و غیره را مورد هدف قرار دهد که بسیار جبرانناپذیر است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان قم گفت: بعد از شناسایی بیماری لازم است بیماران تا حصول فشارخون و یا قند خون مناسب درمان را ادامه دهند.
وی با تأکید بر اینکه بهترین راه پیشگیری اصلاح سبک زندگی با وضعیت مناسب تغذیهای (از نظر کمی و کیفی) و فعالیت مناسب بدنی است، تصریح کرد: برای مشاوره مناسب توصیه میشود مردم با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت از نظرات کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت میتوانند استفاده نمایند.
نیکپور در پایان، گفت: پویش ملی سلامت باهدف شناسایی و پیشگیری از دیابت و فشارخون بالا از ۲۰ آبان آغاز شده و تا ۱۵ دی ادامه دارد.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/46538 |