وی بیان کرد: زمانی که فرد شروع به ترک سیگار میکند اکسیژن به بافتهای بدن راحتتر میرسد و نوک انگشتان گرمتر میشود؛ در اولین هفته پس از ترک سیگار حس بویایی و چشایی بهتر میشود و شُش خود را بازسازی میکند و سطح مواد آنتی اکسیدانی در خون افزایش مییابد.
این متخصص داخلی با اشاره به اینکه با ترک سیگار کارکرد ریهها بهتر میشود، گفت: با ترک سیگار قدرت انتقال مواد مغذی از خون به بافتهای بدنی بهتر میشود و توان سیستم ایمنی بدن فرد برای مبارزه با انواع و اقسام باکتریها افزایش مییابد؛ غلظت و چسبندگی خون در رگها کم میشود و گردش خون بهتر جریان دارد.
ارغوانی با تاکید بر اینکه با ترک سیگار مشکل تنگی نفس در فرد بهتر میشود، گفت: پس از گذشت ۶ ماه از ترک سیگار ریه بهتر از قبل کار میکند و خلط بسیار کم میشود و احساس استرس کمتری دارد؛ پس از گذشت یک سال از ترک سیگار ریه فرد بهتر از گذشته کار میکند و دیگر احساس تنگی نفس ندارد و میتواند به راحتی نفس میکشد.
وی با اشاره به اینکه پس از گذشت ۲ تا ۵ سال پس از ترک سیگار ریسک حملات قلبی به ویژه در مردان به شدت کاهش مییابد، ادامه داد: خانمهایی که در گذشته سیگار میکشیدند پس از گذشت پنج سال از ترک، ریسک ابتلا به سرطان رحم به طور چشمگیری کاهش مییابد.
این متخصص داخلی اظهار کرد: پس از گذشت ۱۰ سال از ترک سیگار ریسک ابتلا به سرطان ریه کم میشود و در نهایت پس از گذشت ۱۵ سال پس از ترک سیگار ریسک ابتلا به حمله قلبی و سکته به شدت کاهش مییابد؛ باید گفت اگر فرد زیر ۴۰ سالگی اقدام به ترک سیگار کند، اتفاقات مثبتی برای وی رقم خواهد خورد و هر چه از ۴۰ سالگی بگذرد رسیدن به این مراحل سختتر است.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/4656 |