به گفته رئیس سازمان توسعه تجارت، هم اکنون حدود ۲۲ هزار نفر در سامانه فروش خودرو وارداتی همچنان بهعنوان متقاضی خرید این خودروها حضور دارند. حدود ۷۵۰۰ متقاضی نیز بهصورت قطعی خودروی وارداتی خود را از طریق سامانه انتخاب کردهاند.
ماندگاری ۳۵۰۰ دستگاه خودرو در بنادر
وی افزود: تا کنون بیش از ۸۴۰۰ دستگاه خودرو از برندهای مختلف در سامانه مذکور عرضه شده است. این در حالی است که در مجموع بیش از ۸۰۰۰ دستگاه خودرو وارد بنادر کشور شده است. همچنین باید تأکید کرد که از این تعداد حدود ۴۵۰۰ دستگاه خودرو نیز از گمرکات مختلف ترخیص شده است.
همراهی با واردکنندگان معتبر برای عرضه خودروهای روی آب در سامانه فروش
این مقام مسئول در واکنش به برخی حواشی در خصوص عدم تأمین خودرو از سوی برخی واردکنندگان با وجود دریافت مجوز گفت: ثبت سفارش، تخصیص و تأمین ارز از مراحل اصلی پروسه واردات خودرو محسوب میشود؛ اما تا زمان عدم ورود خودرو به کشور عرضهای روی سامانه فروش صورت نمیگیرد. برایناساس تمامی عرضهها متناسب با خودروهای موجود در بنادر و گمرکات است. این در حالی است که بهتازگی در بخشی از این فرایند تسهیلاتی ارائه شده که خودروهای مرتبط با برندهای معتبر که در مسیر دریایی ورود به کشور هستند نیز در سامانه فروش عرضه شود.
مسیر نسبتاً طولانی شمارهگذاری خودرو
رئیس سازمان توسعه تجارت در پاسخ به برخی ابهامات در خصوص طولانیشدن مرحله شمارهگذاری تأکید کرد، در این مرحله موضوعاتی مثل ارائه مجوز اسقاط، مجوز محیطزیست در حوزه رده انرژی و در نهایت بازدید فیزیکی بایستی طی شود. برخی واردکنندگان معتقدند این مرحله حداقل به یک ماه زمان نیاز دارد. این در حالی است که برای برخی واردکنندگان این مرحله طرف مدت دو هفته نیز به اتمام رسیده است.
چه تعداد خودرو پلاک شده است؟
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰۰ دستگاه خودرو عمدتاً متعلق به یکی از شرکتهای اصلی واردکننده خودرو تا هفته گذشته پلاک شده است، گفت: حدود نیمی از خودروهای ترخیص شده از گمرکات، شمارهگذاری و اصطلاحاً پلاک شده است.
ضیغمی همچنین با اشاره به اینکه هنوز مهلت قانونی اولیه تحویل خودرو به متقاضیان به پایان نرسیده است گفت: در خصوص نحوه و شرایط نهایی تحویل این خودروها به افرادی که تکمیل وجه کردهاند اطلاعرسانی خواهد شد.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/46807 |