printlogo


با پیام مرجع تقلید شیعیان؛
پروژه‌های «ویکی تراث» و «شیعه دیتا» در قم رونمایی شد
پروژه‌های «ویکی تراث» و «شیعه دیتا» در قم رونمایی شد
کد خبر: 47412
پروژه‌های «ویکی تراث» و «شیعه دیتا» روز چهارشنبه با پیام آیت‌الله مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید به‌صورت رسمی رونمایی و فعالیت آنها در فضای مجازی آغاز شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» به نقل از خبرگزاری ایرنا، دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) در این آیین گفت: هدف عمده و اصلی این مجمع رسیدن به مرجعیت علمی و معنوی در جهان معاصر بوده که پیش‌شرط آن راه‌اندازی بسترهای لازم جهت ارتباط عموم مردم جهان با معارف اسلامی است.
انتشار ۲ هزار جلد به ۵۰ زبان زنده دنیا
آیت‌الله رضا رمضانی گفت: تاکنون ۲ هزار جلد کتاب به ۵۰ زبان زنده دنیا به همت مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) منتشر شده است.
وی ادامه داد: وظیفه مهم پایگاه ویکی‌شیعه و مجموعه‌های زیرمجموعه آن مانند ویکی تراث و شیعه دیتا، رساندن معارف مکتب اهل‌بیت (ع) به عموم مردم به‌ویژه نخبگان جامعه است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) با بیان اینکه ویکی‌شیعه باید بتواند با نگاه مدافعانه از حقایق، معارف و هویت شیعی دفاع کند، تصریح کرد: هوش مصنوعی از ابزارهای جدید در نشر معارف دینی است که باید حجم فعالیت‌های مجمع جهانی اهل‌بیت در آن تقویت شود.
دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) تأکید کرد: جهان امروز دنیای شبهات است و جوامع علمی و نخبگان باید با دانش دینی عمیق، پاسخی متناسب با زبان اقشار و نسل‌های مختلف در سراسر دنیا بدهد.
رمضانی همچنین ابزار داشت: باید از فرصت طلایی که انقلاب اسلامی در زمینه نشر معارف اهل‌بیت (ع) و تولید علم به وجود آورده، استفاده حداکثری شود.
وی از بروز و ظهور دین در ساحت اجتماعی به‌عنوان یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی یادکرد و افزود: به‌رغم همه تلاش دشمنان هم اینک دین در ساحت‌های مختلف فردی، فرهنگی، حکمرانی و غیره نهادینه شده و امروز وظیفه نهادهای علمی است که ارتباط تنگاتنگ بین روابط اجتماعی و معارف الهی را با عقلانیت دینی تبیین و ترویج کنند.
وی گفت: تبیین و ترویج اسلام ناب در برابر اسلام سکولار، لیبرال و تکفیری وظیفه همیشگی مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) است.
وی افزود: برخی نیز با دستاویز کردن مفهوم رحمانی اسلام در صدد کنارگذاشتن جنبه مقاومت و ظلم‌ستیزی اسلام هستند درحالی‌که صلح با دشمنان صرفاً در صورت وجود پیمان عادلانه امکان‌پذیر است.
تحولات تکنولوژی بسیار سریع است
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک ایران نیز در مراسم، بیان داشت: با پیاده‌سازی نسل پنجم و ششم اینترنت در کنار بلاک‌چین‌ها، دنیای آینده می‌تواند تا حدود بسیار زیادی متفاوت از امروز باشد و حتی قدرت حکمرانی نظامات سیاسی را دچار چالش کند.
بهروز مینایی عنوان کرد: هوش مصنوعی با یک قدرت و سرعت بالایی در حال پیشرفت است که در آینده تعاملات تکنولوژی و روابط فضای مجازی تأثیرگذار خواهد بود.
وی تصریح کرد: پیشرفت‌های جدید تکنولوژی، متاورس‌ها، نسل سوم وب و نسل‌های جدید اینترنت سبک زندگی آینده را دچار تغییرات اساسی خواهد کرد که دراین‌بین هوش مصنوعی نقش واسطه‌گری بین ارتباط انسان و تکنولوژی را ایفا خواهد کرد.
مینایی گفت: دیتا، زیرساخت سخت‌افزار و الگوریتم‌های تعریف شده سه رکن اصلی هوش مصنوعی است و درصورتی‌که داده لازم به نرم‌افزارها ارائه نشود، فناوری‌های بومی مانند ویکی‌شیعه و غیره نمی‌توانند در دنیای جدید نقش مهمی داشته باشند.
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک ادامه داد: به هر اندازه که داده زیاد باشد امکان دیده‌شدن بیشتر می‌شود؛ در دنیای امروز دنیای غرب به‌شدت به دنبال هوش مصنوعی مولد است که بسیار پیشرفته‌تر از نسل‌های قدیمی است.
مینایی خاطرنشان کرد: اشکال کنونی هوش مصنوعی بر اساس اصل «آنچه که عرف عمومی است، صحیح است»، می‌باشد که می‌تواند کاربران را در دام اومانیسم گرفتار کرده و از محور وحی و آموزه‌های الهی دور کند.
انتشار ۳۴ هزار مقاله در ویکی‌شیعه
معاون علمی و فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) نیز در این آیین بیان داشت: ویکی‌شیعه به‌منظور دسترسی آسان به محتوای معتبر و صحیح درباره تشیع و شیعیان سال ۱۳۹۲ در فضای مجازی راه‌اندازی شد و تاکنون بیش از ۳۴ هزار مدخل در ۲۲ زبان ارائه کرده است. هدف اصلی ویکی‌شیعه مرجعیت یافتن این دانشنامه برخط در حوزه معارف اهل‌بیت (ع) است.
حجت‌الاسلام مهدی فرمانیان گفت: این دانشنامه اکنون به ۲۲ زبان فارسی، انگلیسی، عربی، روسی، ترکی، استانبولی، اسپانیایی، اندونزیایی، اردو، فرانسوی، آلمانی، چینی، هندی، سواحیلی، بنگالی، تاجیکی، ترکی آذری، پشتو، ایتالیایی، پرتغالی، هوسا، برمه‌ای و تایلندی فعالیت می‌کند و راه‌اندازی زبان‌های دیگر را نیز در برنامه خود دارد تا خلأ محتوایی معارف اهل‌بیت (ع) به زبان‌های دیگر را جبران کند.
وی افزود: تاکنون بیش از ۸۰۰ میلیون بازدید از ویکی‌شیعه انجام‌گرفته که بیشترین بازدیدها مربوط به زبان‌های فارسی، عربی، انگلیسی، اندونزی، اردو، ترکی استانبولی، فرانسه و اسپانیولی بوده است.
معاون علمی و فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) همچنین با اشاره به راه‌اندازی پروژه‌های جدید «ویکی تراث» و «شیعه دیتا»، خاطرنشان کرد: پایگاه شیعه دیتا قابلیت ارتقا تا ۲۵۰ زبان زنده دنیا را دارد که به‌تدریج میلیون‌ها کتاب، مقاله و سایر داده‌ها در آن بارگذاری خواهد شد.
وی ابراز داشت: همچنین ویکی تراث نیز با محوریت ترجمه آثار شیعی به زبان‌های دیگر در فاز نخست خود راه‌اندازی خواهد شد.
وی گفت: در فاز نخست ویکی تراث جمع‌آوری و انتشار اشعار آیینی آغاز شده و تا پایان سال آینده ۱۸ هزار شعر آیینی بارگذاری می‌شود.
پروژه‌های ویکی تراث و شیعه دیتا که از زیرمجموعه‌های دانشنامه ویکی‌شیعه هستند باهدف جمع‌آوری انتشار آثار، مشاهیر، تاریخ و سایر موضوعات پیرامون مذهب شیعه به ۵۰ زبان زنده فعالیت خواهد داشت.




انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/47412