وی افزود: در همین رابطه، پیشبینیهای لازم برای تأمین پهپادهای موردنیاز انجام شده است و سازمان جهاد کشاورزی قم در نظر دارد با همکاری بانکهای عامل شرایط پرداخت تسهیلات به متقاضیانی که میخواهند پهپادهای سمپاش خریداری و دراینخصوص فعالیت کنند را، بیشازپیش فراهم کند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامهای مهم برای توسعه استفاده از پهپاد برای سمپاشی مزارع استان، آموزش بهرهبرداران و معرفی مزایای این روش به آنان است که دراینخصوص نیز سازمان جهاد کشاورزی قم برنامههای ترویجی خوبی را تدارک دیده است.
گفتنی است بهمنظور اجرای عملیات مبارزه با عوامل خسارتزای مزارع غلات و کلزا تعداد ۱۵ فروند پهپاد سمپاش در کنار سایر سمپاشها (توربولاینر و پشت تراکتوری) در استان قم به کار گرفته شده است.
۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت میرود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
بهطورکلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص داده است.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/48768 |