مدیرکل آموزشوپرورش استان قم گفت: ۲۰ درصد از دانشآموزان استان هنوز نامنویسی نکردهاند.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا»
به نقل از خبرگزاری تسنیم، علیرضا رحیمی با اشاره به وضعیت سرانه فضای آموزشی و اقدامات انجام شده برای آغاز سال تحصیلی جدید گفت: وضعیت سرانه آموزشی ما نسبت به سرانه و تراکم دانشآموزی فاصله زیادی دارد و نمیتوان یک مقطع خاصی را عامل وضعیت کنونی دانست.
رحیمی افزود: استان قم در تراکم دانشآموزی رتبه سوم کشور، در تراکم سرانه آموزشی رتبه ۲۷ کشور را دارد؛ یعنی بهازای هر دانشآموز نسبت به میانگین کشوری، حدود یک متر سرانه آموزشی کم داریم.
مدیرکل آموزشوپرورش استان قم بیان کرد: ضمن اینکه در دولت سیزدهم توجه ویژهای به عرصههای مختلف آموزشوپرورش شد، یکی از آنها فضاهای آموزشی بود. بهعبارتدیگر در استان قم در سال ۹۹_۱۴۰۰ ما ۵۰ کلاس را در زمینه نوسازی تحویل گرفتیم، درصورتیکه در سال گذشته به ۲۴۰ کلاس افزایش پیدا کرد.
وی عنوان کرد: از خانوادهها درخواست داریم که برای ثبتنام فرزندان خود هرچه سریعتر اقدام کنند، ۲۰ درصد از دانشآموزان هنوز نامنویسی نکردهاند. پایه ساماندهی سال جدید ثبتنام دانشآموز است. تا ثبتنام انجام نشود کلاسبندی و اختصاص معلم بلاتکلیف خواهد بود.
خانوادهها هر چه سریعتر برای سنجش فرزندان خود اقدام کنند
رحیمی تصریح کرد: مشکل اصلی ما برای پایههای ورودی و اول است، ما از آبان ۱۴۰۲ به انواع مختلف به خانوادهها اطلاعرسانی کردهایم تا برای سنجش فرزندان خود اقدام کنند، ولی متأسفانه همچنان شاهد آن هستیم که برخی خانوادهها هنوز اقدامی نکردند.
مدیرکل آموزشوپرورش استان قم در خصوص جابهجایی مدارس دانشآموزان گفت: چنانچه دانشآموزی در مقطع ششم در یک مدرسه درس میخوانده است، مدرسه خود اعلام میکند که باید به کدام مدرسه متوسطه اول مراجعه کرده و ثبتنام کنید. در صورت مراجعه دیرهنگام همین دانشآموز، مدرسه دانشآموز جدید را میپذیرد و میگویند جا ندادیم.
وی افزود: ما جا نداریم پاسخ آموزشوپرورش نیست، در صورت مراجعه، هر مدرسهای که به محل سکونت دانشآموز مرتبط باشد موظف به ثبتنام است. چنانچه خانوادهای با وجودداشتن مدارک مبنی بر جابهجایی محل سکونت مراجعه کند؛ ولی مدرسه ثبتنام نکرد، به ستاد ثبتنام ناحیه مربوطه مراجعه کنند.
رحیمی در پاسخ به این سؤال که استحکام و ایمنی مدارس ما به چه صورت است، گفت: قم از لحاظ فضاهای موجود آموزشی موقعیت خوبی در سطح کشور دارد. یک تعدادی از مدارس نیازمند مقاومسازی هستند و یک تعدادی هم بهخاطر قدمت نیاز به تخریب و بازسازی دارند. این موضوع در دستور کار قرار دارد، بهمحض وصول اعتبارات لازم یا کمک خیرین بزرگوار این کار را محقق میکنیم.
وجود ۵ مدرسه فرسوده در استان قم
مدیرکل آموزشوپرورش استان قم بیان کرد: یک نکته مهمی داریم، مدرسهای که استحکام و ایمنی لازم را نداشته باشد، اداره نوسازی موظف است که بهصورت مکتوب به ما ابلاغ کند، و ما نیز موظفیم آن مدرسه را خالی نگه داریم. در سطح استان ۵ مدرسه با چنین شرایطی موجود است که دانشآموزی در آن نیست.
قم در طرح شهید عجمیان اول شد؛ هدفگذاری بهسازی ۲۵۰ مدرسه
وی در بیان طرح شهید عجمیان که در زمینه بهسازی مدارس است، گفت: طرح بهسازی مدارس شهید عجمیان یک کار جهادی است. سال گذشته در این طرح کارهای خوبی صورت گرفت و قم بهعنوان استان برتر شناخته شد. امسال هم حدود ۲۵۰ مدرسه در این زمینه هدفگذاری شده و در حال انجام است.
رحیمی در پاسخ به این سؤال که وضعیت لباس فرم دانشآموزان که امسال به انجمن اولیا مربیان سپرده شده چه نظارتهایی صورتگرفته است، عنوان کرد: دررابطهبا لباس دانشآموزان دو وظیفه داریم؛ یک اطلاعرسانی، دو دفاع از حقوق دانشآموزان؛ ما در شوراهایی که تشکیل میشود حاضر میشویم و بهعنوان وکیل دانشآموزان شرکت میکنیم. هدف ما جلوگیری از بالارفتن قیمت، کیفیت خوب و تحویل بهموقع است.
مدیرکل آموزشوپرورش استان قم گفت: باتوجهبه اینکه ما دررابطهبا تأمین لباس فرم مسئولیت مستقیم نداریم؛ ولی نظارت بر اجرا داریم، از همه تولیدکنندگان در زمینه فرایند تهیه و توزیع لباس بهویژه برای دختران انتظار داریم، یک مکان مناسب در شأن مراجعین ما داشته باشند. البته ما هیچ اصراری نداریم که دانشآموزان هر سال لباس فرم جدید تهیه کنند، چنانچه لباس سال قبل مناسب و سالم است میتوانند مجدد از آن استفاده کنند.
انتهای خبر /