printlogo


هر روز با یک شهید؛
رسیدگی به مستضعفین واجب است
رسیدگی به مستضعفین واجب است
کد خبر: 50989
در بخشی از زندگی‌نامه شهید شمس می‌خوانید: همیشه در زندگی به فکر مردم محروم بود، گرچه وضع مادی‌اش خوب نبود؛ اما هر چقدر توان داشت به توده مستضعف می‌رسید.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» شهید حسین شمس دره سوخته در سال ۱۳۲۶ در یکی از روستاهای اصفهان چشم به جهان گشود. او در تاریخ بیست و شششم دی‌ماه ۱۳۵۷ در حالی برای انجام مأموریت از قم به کاشان عازم بود در راه توسط عوامل آمریکایی ترور و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

 گفتنی است، پرونده شهادت این شهید والامقام در بنیاد شهید استان قم موجود است.

 در ادامه زندگی‌نامه این شهید والامقام را می‌خوانید.

 
 بسمه‌تعالی

 شهید حسین شمس ابتدا در یک خانواده روستایی در سال ۱۳۲۶ متولد شد و در دامان پدر و مادر روستانشین محروم زحمت‌کش پرورش یافت و در سن ده‌سالگی در همان روستای دره سوخته که زادگاه اصلی‌اش است، به تدریس مکتبی پرداخت و درعین‌حال به کمک پدرش به کارهای کشاورزی کمک می‌نمود.

 پس از مدتی به خدمت سربازی اعزام شد که خیلی جوان متدین و خوش‌رفتار بود، همیشه در زندگی به فکر مردم محروم بود، گرچه وضع مادی‌اش خوب نبود؛ اما هر چقدر توان داشت به توده مستضعف می‌رسید و اما پس از مدت کوتاهی تحصیل در حوزه علمیه قم به تبلیغات در داخل کشور پرداخت.

 مدت چند سال در تعطیلات تابستانی به تدریس قرآن در یزدان‌شهر نجف‌آباد، دو سال بعد در کرج، تهران، زواره و شاه آباد غرب سابق مشغول بود و پس از چندی آغاز مبارزه و افشاگری بر علیه شاه معدوم و عوامل آمریکایی کشور پرداخت تا در سال ۱۳۵۶ در شهرستان نجف‌آباد در دهه آخر ماه صفر سخنرانی می‌نمود، تحت تعقیب ساواک شاه قرار گرفت.

 پس از آن تاریخ به بعد به مبارزات خود در شهرها و شهرستان‌ها می‌داد و به شهر و روستایی که می‌رفت تحت تعقیب ساواک بود؛ چون عکس شهید شمس در دست ساواک شاه بود، شهید شمس ناچار از لباس روحانیت به لباس چریکی وارد و تغییر قیافه نمود، مسلحانه به مبارزات خود ادامه می‌داد تا این‌که انقلاب اسلامی ملت مسلمان ایران شدیداً به وقوع پیوست.

 شهید شمس عهده مسئولیت گروه توحید شهرستان مقدس قم را رهبری می‌کرد، محافظت بازار شهر قم را شب‌ها عهده‌دار شده بود. شهید شمس هیچ موقع شب را در منزل خود نمی‌توانست صرف کند، چون در اطراف منزلش همیشه عوامل ساواک در تحقیق بودند تا این‌که ۲۶ دی‌ماه ۱۳۵۷ که به مأموریت از قم به شهرستان کاشان داشت، در حین راه کاشان به‌وسیله عوامل آمریکایی ترور و به فیض شهادت نائل آمد.

 شهید شمس در روز ۲۶ دی‌ماه ۱۳۵۷ در شهرستان قم تشییع‌جنازه شد و آرامگاه شهید در شهرستان قم قبرستان ابوحسین است.

 تشیع جنازه شهید شمس در شهرستان در لحظه‌ای که شاه خائن از ایران فرار نمود انجام گرفت.

 از شهید شمس یک همسر و چهار فرزند به‌یادگارمانده است، فرزندان شهید ۳ پسر و ۱ دختر هستند که طبق وصیت شهید در شهرستان قم ساکن هستند و زیرپوشش بنیاد شهید قم قرار گرفته‌اند و پدر و مادر شهید در یکی از روستاهای فریدن به نام دره سوخته به زندگانی خود ادامه می‌دهند.




انتهای خبر /

 
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/50989