وی افزود: در همین رابطه تعداد زنبورستانهای استان قم با ۸. ۶۱ درصد رشد به ۳۵۳ زنبورستان رسید و تعداد کندوها با رشد حدود ۲ درصدی به ۳۳ هزار و ۱۷۵ کلنی افزایش یافت.
وی ادامه داد: در همین راستا میزان عسل تولیدی در استان در سال جاری با هفت درصد رشد به ۳۶۷ هزار و ۱۳۳ کیلوگرم رسید که باوجود مشکلات یاد شده برای استان قم، رقم قابلتوجهی است.
گفتنی است حدود ۶۴۰ نفر بهصورت مستقیم در صنعت زنبورداری استان مشغول به کار هستند، در این حوزه با تمرکز بر روی افزایش سطح تولید محصولات جانبی مرتبط با زنبورعسل، ایجاد ارزشافزوده بیشتر در صنعت زنبورداری استان و ارتقا درآمد بهرهبرداران موردنظر است.
اکثر کلنیهای بهکارگیری شده توسط زنبورداران قم از نوع مدرن و کلنیهای سنتی بسیار محدود است؛ همچنین زنبورداران استان باتوجهبه شرایط آبوهوایی متنوع در فصلهای متفاوت سال در مناطق مختلف به فعالیت میپردازند.
بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخممرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/51481 |