کارشناس مسائل سیاسی گفت: حضور ایران در سوریه نه برای حمایت از اشخاص که در جهت تأمین امنیت ایران بوده است.
شاهین صادقی نسب در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: اتفاقی که در سوریه افتاد، یک توطئه و شورشی بزرگ بود که توسط گروههایی انجام شد که با بررسی گذشته آنها میتوانیم به تروریستی بودن آنها پی ببریم.
وی ادامه داد: این گروهها روزی با پرچم داعش، روز دیگر با پرچم جبهه النصره و امروز هم با پرچم تحریر شام وارد میدان شدند و در ماهیت اصلی آنها تردیدی نیست.
صادقی نسب ابراز داشت: در واقع همانطوری که آمریکا و رژیم صهیونیستی داعش را راهاندازی و حمایت کردند، امروز هم این توطئه را با تحریر شام راهاندازی کردند.
وی افزود: هدف آمریکا از این اقدام قطع ارتباط محور مواصلاتی جبهه مقاومت از سوریه به لبنان و ایجاد ناامنی گسترده در منطقه است که با ابزار تحریر شام می خواهند به این خواسته خود برسند.
صادقی نسب با بیان این که ماهیت این گروهها تروریستی است، بیان داشت: همانطوری که رهبر انقلاب اشاره فرمودند این جریانها دوام نخواهند داشت و مسلماً جوانان و نیروهای مردمی و میهندوست سوریه ورق را برمیگردانند.
وی افزود: این شرایطی که ایجاد شده پایدار نیست بهطوریکه هر زمانی این ناآرامیها به وجود میآید رژیم صهیونیستی از فرصت بهره برده و به بمباران و تخریب کشورها میپردازد که در سوریه هم با از بین کردن تمامی امکانات ارتش این کشور در حال رقمخوردن است.
کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: علاوه بر ازبینبردن زیرساختهای این کشور شاهد هستیم که بخشی از سرزمین سوریها را هم اشغال کرده است که در واقع شرایط غمانگیزی را در سوریه ایجاد کردهاند.
وی با بیان این که ترکیه هم نقش بسیار کلیدی در این تحولات داشت، در واقع نقشهای آمریکایی و صهیونیستی توسط ترکیه پیاده شد و این ترکیه بود که تجهیزات و تسلیحات نظامی در اختیار تحریر شام گذاشت و همهجانبه حمایت کرد.
صادقی نسب ابراز داشت: این اتفاق بدون شک تصمیم اشتباهی بود که دولت اردوغان گرفت و این نوع پشتکردن به کشورهای مسلمان آن هم توسط کشوری که خودش یک کشور مسلمان است واقعاً جای سؤال دارد و قطعاً در آینده بین حاکمیت و مردم این کشور اختلافاتی را ایجاد خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار داشت: مسئله مهمتری که باید به آن اشاره شود این است که ماهیت حضور جمهوری اسلامی در عراق و سوریه که بهصورت گستردهای از زمان آغاز حرکت داعش ایجاد شد تماماً بر اساس منافع ملی جمهوری اسلامی بوده است.
کارشناس مسائل سیاسی تأکید کرد: همان ایرانی که حاجقاسم عزیز از آن بهعنوان حرم یاد کردند برای امنیتش باید در خارج از مرزها از آن دفاع میکردیم؛ چون بر کسی پوشیده نبود که آن حرکتی که داعش آغاز کرده بود هدف و مقصد نهاییاش ایران بود.
وی افزود: هدف اصلی این توطئه بعد از سوریه و عراق کشورمان بود که مسئولان کشور در همان زمان بهخوبی آن را فهمیدند و تصمیم درست و عاقلانهای را برای حضور مستشاری و نظامی گرفتند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: نکته مهم اینجاست که حضور ما در سوریه به معنی حمایت شخصی از افراد نیست؛ یعنی ما در سوریه نبودیم برای اینکه از شخص بشار اسد حمایت بکنیم حضور ما در سوریه برای تأمین امنیت خودمان بود.
وی ادامه داد: اتفاقاً اینجا تفاوت سیاستهای جمهوری اسلامی و روسیه در قبال سوریه مشخص میشود، روسیه هدفش از حمایت از بشار اسد بحث رقابتی بود که با آمریکا داشت تا در رویارویی با ایالات متحده از همه کارتهای خودش استفاده کند.
صادقی نسب تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده که جریانهای آزادیخواهانه همواره مورد حمایتش هستند؛ اما اشخاص هیچوقت بهعنوان مصداق و معیار برای حضور جمهوری اسلامی نبوده و نیستند کمااینکه امروز هم که دولت سوریه سقوط کرده بهزودی محور مقاومت نشان خواهد داد که با آمدورفت حکومتها تفاوتی در حرکت مقاومت ایجاد نمیشود که هیچ بلکه قدرتمندتر هم خواهد شد.
وی افزود: این خاصیت حرکتهای مجاهدانه و حرکتهایی است که با نیتهای والا انجام میشود هر چند که اشخاص در این زمینه اثرگذار هستند؛ اما اتکا و وابستگی به اشخاص وجود ندارد.
صادقی نسب تصریح کرد: ما بهزودی شاهد خواهیم بود که سوریه همچنان بهعنوان یک عضو مهم در محور مقاومت باقی خواهد ماند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع بازدارندگی اشاره کرد و گفت: اتفاقات و تحولاتی که در سوریه رخ داد باید برای ما تجربه باشد و پلی برای موفقیتها و پیروزیها در آینده باشد.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: یکی از حوزههایی که برای کشور ایجاد بازدارندگی میکند، حوزه دیپلماسی خارجی است. یک رویکردی است که من احساس میکنم ناخودآگاه هم ایجاد شده، یک نگاه خوف و رجاء در حوزه خارجی داریم این نگاه عموماً بهخاطر این ایجاد شده که ما در رویارویی با مسائل جهانی عملکرد واکنشی داشته ایم؛ یعنی فعال و جریانساز بودن را ما نتوانستیم در دستگاه دیپلماسی خودمان و در حوزه سیاست خارجی داشته باشیم.
وی ادامه داد: همواره صبر کردیم ببینیم که دیگران چه میکنند تا ما نسبت به آن واکنش نشان بدهیم که رویکرد بسیار اشتباهی است هر چند که شاید بهصورت ناخودآگاه ایجاد شده باشد.
صادقی نسب افزود: در این پیچوخمهای سیاست و هم در این شرایط خاصی که منطقه خاورمیانه همواره داشته باید اصلاحاتی در سیاست خارجی داشته باشیم.
وی ابراز داشت: در مورد روی کار آمدن ترامپ و اتفاقاتی که در سوریه افتاد بیانیههایی که از سوی وزارت امور خارجه صادر شد، “واکنشی”بود، درحالیکه ما باید سیاست مستقل خودمان را داشته باشیم، این خودش بخشی از بازدارندگی است، اگر مواضع ما بهصورت مشخص گفته نشود، یک اشتباه محض است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود خاطر نشان کرد: با این شرایط خطیری که در منطقه وجود دارد نیاز دارد که ما یک سری ملاحظاتی را در داخل کشور خودمان داشته باشیم.
کارشناس مسائل سیاسی ابراز داشت: دولت آقای پزشکیان که با شعارهای بسیار خوب و با رویکردهای مردمی روی کار آمده، باید حداکثر تلاش خودش را بکند تا بنیه دفاعی ما در داخل هم تقویت شود.
وی گفت: نیروهای نظامی و امنیتی ما در برابر تهدیدها ایستادهاند و در واقع بال نظامی ما قدرتمندتر از همیشه است و شرایط منطقه کوچکترین تأثیری در آن نخواهد داشت.
صادقی نسب تأکید کرد: بال دیگر ما بحث اقتصادی است که در داخل ضعیف است و ما بایستی که بتوانیم باسیاستهای بهتر، تصمیمات آگاهانهتر و خردورزی بیشتر شرایط اقتصادی را در کشور عوض کنیم.
وی افزود: بهعنوانمثال صحبتهایی که آقای همتی وزیر اقتصاد حال حاضر را در زمان شهید رئیسی به یاد داریم که هر روز در خصوص موضوعات اقتصادی اعمالنظر میکرد؛ اما امروز در مقام وزیر اقتصاد تقریباً راهکار مشخصی ندارد و در سخنرانی اخیر خود هم صحبت از دلارهای که دست مردم وجود دارد، کرد که نشان میدهد راهکار درست و روشنی برای وضع موجود ندارد.