استاندار قم بیان کرد: در این مدت ملاقاتهایی با استاندار نجف، استاندار کربلا، تولیت حرم عتبه حسینی و حرم مطهر قمر بنیهاشم (ع) داشتیم.
وی با بیان اینکه ما مشترکات زیادی با کشور عراق و شهرهای مذهبی این کشور داریم افزود: هر ساله میلیونها نفر از زائران به اربعین مشرف میشوند و از سویی دیگر عراقیها نیز در طول سال برای زیارت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و استفاده از ظرفیتهای درمانی، به شهر قم سفر میکنند و ضرورت داشت تا این ارتباطها تقویت شود.
استاندار قم بیان کرد: عتبه حسینی اعلام آمادگی کرد تا در قم مجموعه خوب اقامتی را برای زائران احداث کنند و این مراکز در مسیرهای منتهی به شهر کربلا تحت عنوان مدینه الزائرین احداث شده است.
بهنام جو افزود: در این مراکز فضای اقامتی، مراکز تفریحی، خدماتی و رفاهی خوبی پیشبینیشده و در این راستا طی روزهای آینده نمایندگان آنان از شهر قم بازدید خواهند کرد و این اقدام بهصورت جدی دنبال خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۵ هزار تخت در قم وجود دارد افزود: باوجود ۲۵ میلیون زائری که در طول سال به شهر مقدس قم سفر میکنند آیت تعداد تخت پاسخگوی نیازها نیست که باید مراکز اقامتی افزایش یابد و یکی از راههای ایجاد مراکز اقامتی و نمونه خوب آن همین احداث مدینه الزائرین است.
استاندار قم عنوان کرد: حسینیه قمیها نیز در شهر کربلا و بعد از صحن عقیله حسینیه در حال احداث است که تلاش میشود، این مرکز در هر چه زودتر کامل شود و در اختیار مردم قرار گیرد و شهروندان نیز میتوانند در این زمینه مشارکت مالی داشته باشند و به دستاندرکاران این مجموعه برای تکمیل زودتر آن کمک کنند.
بهنام جو افزود: به مسئولان عراقی اعلام کردیم برای مجموعه فعالیتها در قم آماده هستیم، دفتری برای تسهیل اقدامات در استانداری ایجاد کنیم و امیدواریم در نجف و کربلا نیز این اقدام از سوی مسئولان عراقی صورت گیرد چرا که عراق مقصد اول صادرات قم است و باید این پیوند عمیقتر شود.
وی با بیان اینکه در سال ۹۱ خواهرخواندگی قم و کربلا مطرح شد که البته این امر تاکنون عملیاتی نشده بود افزود: در این سفر استانداری کربلا اعلام کرد تا این امر اجرایی شود و مقرر شد در گام اول میدان و یا خیابانی به نام کربلا و قم در هر دو شهر نامگذاری شود که این اقدام موجب تقویت ارتباط و پیوندها میشود و در ادامه نیز تلاش میشود تا ارتباطات فرهنگی این دو شهر مذهبی، گستردهتر شود.
وی عنوان کرد: در استان قم ایجاد و تقویت زیرساختها در ابعاد مختلف، مهم است که در ادامه باید موضوعات توسعهای را دنبال کنیم.
فضاهای آموزشی در قم وضعیت مناسبی ندارد
وی با بیان اینکه فضاهای آموزشی در قم وضعیت مناسبی ندارد افزود: هم اکنون تعداد ۲۷۷ مدرسه در قم کم داریم و تراکم زیادی در مدارس قم وجود دارد و تا ۳۸ نفر نیز دانشآموزان در کلاس درس حضور دارند و متوسط فضای آموزشی قم ۴ و یکدهم است که این شاخص در کشور ۵ است و در برنامه هفتم باید به ۶ برسد.
استاندار قم ادامه داد: مقرر شد از ۲۷۷ مدرسه، تعداد ۱۰۰ مدرسه توسط خیرین طی ۵ سال احداث خواهد شد و توافقنامهای بین خیرین و وزارت آموزشوپرورش امضا شده که بخشی از احداث ۲۷۷ مدرسه با کمک خیرین از محل اعتبارات استانی، ملی و نهضت ملی مسکن ساخته شود.
بیمارستان مادر توسط حوزه علمیه قم خریداری شده است
بهنام جو گفت: فضای درمانی قم نیز با وضعیت استاندار فاصله دارد و هم اکنون پروژههای بیمارستانی خوبی در حال احداث است و بیمارستان مادر نیز توسط حوزه علمیه قم خریداری شده و در ماههای آتی در اختیار شهروندان قرار میگیرد.
نماینده عالی دولت در استان قم با اشاره به اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن در قم گفت: ۷۰ هزار واحد مسکونی در قاب طرح نهضت ملی مسکن در استان قم شروع شده است که موضوع زیرساخت این واحدها در حال تأمین است و ساخت فضای آموزشی و تفریحی نیز در کنار سایتهای نهضت ملی مسکن احداث خواهد شد که برای این منظور ۲۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
محور توسعه استان قم را توریست مذهبی در نظر گرفتیم
وی با بیان اینکه محور توسعه استان قم را توریست مذهبی در نظر گرفتیم افزود: بازنگری طرح جامع گردشگری در حال انجام است و فضاهای موردنیاز و امکانات مختلف از جمله زیرساختها و مراکز اقامتی باید لحاظ شود.
استاندار قم گفت: هزار میلیارد تومان تسهیلات برای هتل ۵ ستاره طوبی در نظر گرفته شده و برای تکمیل هتل ۵ ستاره زعفرانیه نیز هزار میلیارد تومان از بانک سپه تسهیلات درخواست شده است که مقدمات کار صورتگرفته و این دو مجموعه کار خود را دنبال میکنند.
بهنام جو با اشاره به چالش بافت تاریخی قم گفت: این بافت بهترین مکان برای ساخت هتلهای کوچک است که باید ۳۴۰ هکتار بافت تاریخی قم از بنبست خارج شود که ضوابط آن در حال تدوین است و سرمایهگذار نیز برای احداث هتل در این مناطق آماده همکاری است.
وی عنوان کرد: در اولین روزهای کاری در استانداری قم در دیدار با مراجع عظام تقلید، تکمیل فرودگاه قم مورد تأکید آنان و همچنین آحاد مردم قم بود و در سفر اخیر به عتباتعالیات، تولیتهای حرمهای مطهر نیز این درخواستها را داشتند که ضرورت دارد فرودگاه قم هر چه زودتر ساخته تا ترددها تسهیل شود.
استاندار قم افزود: با سرمایهگذار اولیه فرودگاه قم از قبل آشنایی داشتم و بخشی از اقدامات در این پروژه نیز انجام شده و طی جلسهای که اخیراً داشتیم در مرحله اول اعلام کردیم که آماده ادامه همکاری هستیم و زیرساختهای فرودگاه تکمیل خواهد شد.
در بودجه سال آینده باید هزار میلیارد تومان برای تکمیل فرودگاه قم دیده شود
وی بیان کرد: تلاش داریم تا در بودجه سال آینده هزار میلیارد تومان برای تکمیل فرودگاه قم دیده شود و مقدمات احداث تقاطع غیرهمسطح ورودی فرودگاه نیز در حال انجام است.
وی با بیان اینکه باند فرودگاه و ترمینال آن از سوی استانداری تکمیل میشود افزود: هزینههای صورتگرفته از سوی سرمایهگذار اولیه به وی پرداخت خواهد شد و امیدواریم طی مدت دو تا سه سال آینده فرودگاه قم تکمیل شود.
وی در خصوص پروژه متروی قم گفت: فاز اول مترو به طول ۶ کیلومتر از سوی شهرداری انجام شده که در حال پیگیری برای تأمین واگن هستیم و امیدواریم سال آینده واگن از چین خریداری شود که واریزی اولیه آن انجام شده که در کل کشور ۵ شهر برای خرید ۶۵۰ واگن درخواست دارند که سهم قم حدود ۵۰ واگن است.
استاندار قم با بیان اینکه احداث مترو تا مسجد مقدس جمکران ۱۳ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد افزود: برای سال آینده ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پیشبینیشده است.
بهنام جو در خصوص تصمیم برای احداث پروژه مترو یا مونوریل برای پردیسان نیز گفت: مشاوری برای این امر گرفته شده تا مهندسی ارزش انجام دهد تا مشخص گردد مونوریل و مترو کدام یک برای پردیسان بهتر است که این امر طی سه ماه آینده مشخص خواهد شد.
مترو برای پردیسان ضرورت دارد
نماینده عالی دولت در استان قم گفت: معتقدیم که مترو برای پردیسان ضرورت دارد تا تردد جمعیت ۳۰۰ هزار نفر پردیسان به قم تسهیل شود.
وی بیان کرد: در جلسهای که با هیئتمدیره سازمان نظاممهندسی ساختمان استان قم داشتیم از مهندسان درخواست کردیم تا در پروژههای عمرانی نظرات کارشناسی خود را ارائه کنند تا تصمیمات بر اساس کار کارشناسی صورت گیرد و بهزودی سازوکاری برای دریافت نظرات کارشناسان در موضوعات مختلف پیشبینی خواهد شد.
طی دو سال ناترازی انرژی را در قم برطرف میکنیم
استاندار قم ابراز کرد: نگاه ما به صنعت باید نگاه پایدار به وضعیت موجود باشد و از دومین روز حضورم در قم تاکنون جلسات مختلفی را با مدیران مربوطه داریم و تلاش میکنیم ناترازی انرژی را در قم حل کنیم.
وی گفت: ۱۲۰۰ مگاوات مصرف برق در قم داریم که ۶۰۰ مگاوات از این میزان تولید میشود و مابقی آن ناترازی است و در این زمینه میتوان از انرژی پاک برای جبران کمبودها استفاده کرد.
بهنام جو بیان کرد: در شهرک شکوهیه ۵۰ هکتار برای تولیدکنندگان و صنعتگران، جهت تولید انرژی پاک اختصاصیافته و یکی از کارخانههای فولاد در استان قم نیز ۲۵ هکتار زمین برای تولید انرژی خورشیدی گرفته است.
نماینده عالی دولت در استان قم ابراز کرد: برای تولید ۱۲۰ مگاوات برق قرارداد بستیم و مابقی ناترازی انرژی نیز طی دو سال عملیاتی میشود و تلاش میشود.
استاندار قم عنوان کرد: برخی از سرمایهگذاران امروز در حال نصب پنلهای خورشیدی هستند و مقدمات کار در حال انجام است و برنامه داریم دوساله ناترازی انرژی را در قم برطرف کنیم.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/52140 |