رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: دغدغهمند بودن نسبت به ناترازی در حوزه انرژی هم مبنای عقلی دارد و هم مورد تأکید آموزههای دینی است.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» به نقل از روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ، آیتالله حسینی بوشهری در دیدار مدیرعامل و تعدادی از مسئولین شرکت گاز استان قم، با تأکید بر لزوم نهادینهسازی فرهنگ صرفهجویی گفت: فرهنگ دینی ما تنها نمازخواندن نیست و اسرافنکردن و قناعت هم بخشی از این فرهنگ است و اگر این آموزهها در جامعه گسترش یابد، آن وقت نماز ما هم معنا پیدا خواهد کرد، زیرا در آن صورت نگاه ما به دین نگاهی جامع خواهد بود.
وی افزود: دغدغهمند بودن نسبت به شرایط کشور در حوزه ناترازی انرژی قابلتقدیر است، ولی هم عقل و هم آموزههای دینی تأکید میکند که انسان در مقام برنامهریزی باید اقداماتی انجام دهد که دچار غافلگیری نشود و جامعه دچار التهاب نگردد.
نایبرئیس مجلس خبرگان رهبری وی خطاب به مسئولین شرکت گاز گفت: فرهنگسازی در زمینه مصرف باید توسط شما پررنگتر دنبال شود و بودجه فرهنگی خود را در این زمینه سرمایهگذاری کنید.
آیتالله حسینی بوشهری گفت: دستگاههای مختلفی داریم که هر کدام وظیفهای دارند، اما باید با مدیریت واحد، مسائل و مشکلات پیگیری و حلوفصل شود.
وی همچنین توجه و تمرکز مسئولان بر آینده کشور بهجای پرداختن به مسائل حاشیهای را خواستار شد و تأکید کرد: گاهی مسئولین دچار روزمرگی و موضوعات خاصی میشوند و عملاً مسائلی که در تثبیت جایگاه کشور نقش دارد موردتوجه قرار نمیگیرد که این موضوع آفتی برای مدیریت مسائل مختلف کشور است.
وی با اشاره به مسئله ناترازی انرژی و مشکل تأمین انرژی صنایع و کارخانهها افزود: این مشکل اصلاً مورد انتظار نبود بهویژه در سالی که به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است.
رئیس جامعه مدرسین با بیان اینکه ایران از نظر ذخایر نفت و گاز در جهان رتبه بالایی دارد خاطرنشان کرد: گویا در کشور از ابتدا بهگونهای بوده است که قدر این نعمت خدادادی را ندانستهایم و از طرف دیگر هم خودروها و وسایل دیگر ما پرمصرف و غیراستاندارد هستند.
وی با ابراز تأسف از مقایسه مصرف کشور با کشور پر جمعیتی مانند چین تصریح کرد: آیا الان وقت بنزین واردکردن ماست؟! مردم باید همکاری کنند و مسئولان هم باید استانداردهای لازم را در تولیدات در نظر بگیرند.
در ابتدای این جلسه، مرتضی خوشلهجه، مدیرعامل شرکت گاز استان قم، با اشاره به مصرف بالای گاز در کشور گفت: از ابتدای سال تا کنون چهار مرتبه رکورد تولید گاز از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون شکسته شده است.
وی با اشاره به ناترازی انرژی و مشکلات تأمین انرژی نیروگاهها و صنایع بزرگ ابراز داشت: مردم واقعاً مقصر نیستند، تجهیزاتی که در اختیار مردم قرار گرفته، پرمصرفاند.
مدیرعامل شرکت گاز استان قم با بیان اینکه شهروندان قمی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، ۵ درصد و در سال ۱۴۰۲ هم ۱۰ درصد در حوزه خانگی کاهش مصرف داشتند که نسبت به متوسط کشوری ۷ درصد صرفهجویی بیشتر است گفت: اگر این صرفهجویی در کل کشور اتفاق بیفتد، این مشکل حل خواهد شد.
وی همچنین گزارشی از اقدامات شرکت گاز استان قم برای نهادینهسازی فرهنگ صرفهجویی، تقویت زیرساختهای شبکه گاز استان و مشکلات و آسیبهای کورههای آجرپزی و صنایع فولاد در استان ارائه کرد.
انتهای خبر /