printlogo


قم فردا گزارش می‌دهد؛
تأثیر مستقیم تجهیزات کاهنده در مصرف آب
تأثیر مستقیم تجهیزات کاهنده در مصرف آب
کد خبر: 52484
امروز اگر در مصرف آب مدیریتی صورت نگیرد به‌زودی دچار بحران کم‌آبی خواهیم شد به همین دلیل برای مدیریت مصرف باید از تجهیزات کاهنده در مصرف آب استفاده شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» با توجه به بحران کم‌آبی و خطر خشکسالی که ایران و بسیاری از کشورهای جهان با آن مواجه هستند، توجه به صرفه‌جویی در مصرف آب و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب از اهمیت بالایی برخوردار است. بحران آب، خطری است که به‌سرعت در حال نزدیک شدن است و نیازمند توجه و اقدام فوری از سوی همه افراد جامعه، از سطوح فردی تا ملی، هست.
مصرف بی‌رویه آب نه‌تنها منابع آبی محدود را تهدید می‌کند بلکه عواقب طولانی‌مدتی ازجمله خسارت‌های جبران‌ناپذیر به محیط‌زیست، افزایش خطر خشکسالی و تأثیرات منفی بر اقتصاد کشور به همراه دارد. در ایران، که با چالش‌های جدی در زمینه منابع آبی مواجه است، توجه به این مسئله باید به‌عنوان یک اولویت در نظر گرفته شود.
در دنیای مدرن، صرفه‌جویی در مصرف آب اولویت اصلی صنعت ساختمان است. حدود ۷۰ درصد مصرف آب خانگی به استحمام و سرویس‌های بهداشتی اختصاص دارد. بنابراین، استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب ضروری و یک مسئولیت اجتماعی است.

تجهیزات قدیمی و پرمصرف سهم زیادی در هدر رفت آب دارند
از همین رو مهدی نظرزاده در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اهمیت تجهیزات کاهنده در کاهش مصرف آب، اظهار داشت: طبق اعلام کارشناسان در دنیا میزان مصرف آب برای هر فرد ۵۰ تا ۱۰۰ لیتر در روز است که این میزان تمام نیازهای یک فرد در روز را تأمین می‌کند.
وی ادامه داد: امروز بسیاری از خانواده‌های ایرانی به دلیل عدم کنترل مناسب مصرف و  استفاده از تجهیزات پرمصرف، بیشتر از الگو در حال مصرف هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: تجهیزات و لوازم مصرف آب در موضوع میزان مصرف بسیار مؤثر هستند و امروز تجهیزات قدیمی و پرمصرف سهم زیادی در هدر رفت آب دارند.
وی اضافه کرد: برای مثال یک دوش معمولی ۲۰ لیتر در دقیقه آب مصرف می‌کند درحالی‌که دوش‌های کم‌مصرف این عدد را به ۷ تا ۹ لیتر کاهش می‌دهند. اگر افراد هنگام استحمام به مدت ۲۰ دقیقه شیر آب را باز بگذارند، تفاوت مصرف میان این دو نوع دوش می‌تواند به ده‌ها لیتر برسد.
نظرزاده با اشاره به ارتباط جمعیت خانوار و کنترل مصرف با تجهیزات، ابراز داشت: امروز هیچ سازوکار مؤثری برای کنترل تعداد افراد ساکن در واحدهای مسکونی وجود ندارد، ممکن است یک واحد مسکونی که برای یک خانواده چهار نفره طراحی‌شده، توسط دو نفر یا حتی هفت نفر مورداستفاده قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: عدم تناسب در میزان افراد با حجم واحد مسکونی  تأثیر مستقیمی بر میزان مصرف دارد هرچند که این مسئله در اولویت نباشد و اولویت اول ما استفاده از تجهیزات به روز برای کاهش و مدیریت مصرف آب است.

همان‌طور که گفته شد استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب مانند شیرآلات کم‌مصرف، فلاش تانک‌های دو حالته، دوش‌های محدودکننده جریان و پرلاتورها روش‌های ساده اما مؤثری هستند که هر فرد می‌تواند برای کاهش مصرف آب خود از آن‌ها استفاده کند. این تجهیزات با کاهش مقدار آب مصرفی در هر بار استفاده به صورت چشمگیری در کاهش کلی مصرف آب کمک می‌کنند.
تأثیر بالای استفاده از شیرآلات و تجهیزات کاهنده مصرف آب در منازل
از همین رو محمد حسنی، کارشناس این حوزه با اشاره به اینکه امروز مسئله آب یکی از چالش‌های مهم نه‌تنها در کشور بلکه در دنیا است، گفت: برای مقابله با اینکه وارد بحران آب در آینده نشویم باید امروز مصرف را مدیریت کنیم.
وی ادامه داد: در مسیر مصرف بهینه آب استفاده از تجهیزات کاهنده آب در مصارف خانگی بسیار مؤثر است و در قدم بعدی می‌توانیم این تجهیزات را در ادارات، مدارس و مساجد استان نیز نصب کنیم
حسنی در خاتمه خاطرنشان کرد: در راستای کاهش مصرف و مصرف بهینه آب باید قوانینی تصویب شود تا در منازل مسکونی که تازه ساخت هستند از شیرآلات و تجهیزات کاهنده مصرف آب استفاده شود.

نصب تجهیزات کاهنده، مصرف آب را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد
همچنین در این خصوص معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب کشور در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به تأثیر مثبت تجهیزات کاهنده مصرف برای بهینه‌سازی مصرف آب، تصریح کرد: نتایج استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب نشان از کاهش ۲۰ درصدی و در شرایط بهتر تا ۳۰ درصد، بدون وارد شدن خللی در مصرف مشترکان دارد.

درهرحال امروز علاوه بر نصب تجهیزات کاهنده مصرف آب، آگاهی‌بخشی و ترویج فرهنگ صرفه‌جویی در مصرف آب نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. آموزش روش‌های ساده صرفه‌جویی در مصرف آب، مانند بستن شیر آب هنگام مسواک زدن یا شستن ظروف، می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی در کاهش مصرف کلی آب داشته باشد.


انتهای خبر /160

 
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/52484