printlogo


به بهانه روز جوان؛
حضرت علی‌اکبر (ع)؛ الگوی جوانان در میدان‌های سخت
حضرت علی‌اکبر (ع)؛ الگوی جوانان در میدان‌های سخت
کد خبر: 52754
مقاومت در راه آرمان‌های دینی، مبارزه با ظلم و طاغوت و اجرای عدالت در جامعه در تمام وجود حضرت علی‌اکبر علیه‌السلام در قامت یک جوان نهادینه شده بود که باعث شد از همان ابتدای قیام سیدالشهدا همراهی و حمایت خود را از این قیام نشان دهد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» روز یازدهم ماه شعبان المعظم مصادف است با تولد شخصیتی اعجاب‌برانگیز به نام حضرت علی‌اکبر علیه‌السلام که روز جوان نیز نام‌گذاری شده است.
 اگر چه نام و یاد حضرت علی‌اکبر علیه‌السلام با حادثه کربلا عجین شده است؛ اما بررسی ابعاد شخصیتی جوان نامدار کربلا نشان‌دهنده این است که حضرت قبل از آمدن به کربلا شخصیتش شکل‌گرفته بود و جوانی بود که به درجات والای معنوی نائل گشته بود.
 زمانی که سیدالشهدا (ع) می‌خواستند حضرت علی‌اکبر علیه‌السلام را به میدان مبارزه با دشمن رهسپار نمایند کلامی بیان کرده‌اند که عصاره و چکیده تمام فضائل اخلاقی فرزند بزرگوارشان را نشان می‌دهد.
 امام حسین علیه‌السلام دراین‌خصوص می‌فرمایند امروز کسی را رهسپار میدان می‌کنم که شبیه‌ترین شخص به پیامبر خَلقا، خُلقاً و منطقاً است.
 این کلام نورانی اگر چه به‌ظاهر مختصر است؛ اما محتوای عمیق و ارزشمندی از شخصیت این جوان کربلا است. چرا که حضرت علی‌اکبر خلقتی همچون خلقت رسول خدا، خلق و خویی همانند نبی گرامی اسلامی و منطقی شبیه منطق خاتم پیامبران دارد.
 اگر بخواهیم به عمق کلام نورانی سیدالشهدا پی ببریم و ذره‌ای از کمالات حضرت علی‌اکبر علیه‌السلام را درک نماییم باید در ابتدا شخصت رسول خدا را بشناسیم تا از گذر این شناخت بتوانیم درک درستی از شخصیت این جوان باعظمت را کسب کنیم.
 خلقت ظاهری و باطنی اعظم و اشرف مخلوقات یعنی رسول خدا، خلق‌وخوی کامل‌ترین مخلوق خداوند و تکمیل‌کننده مکارم اخلاقی بشریت و اسوه و الگو بودن رسول خدا و منطق الهی و وحیانی این پیامبر عظیم الشان بر کسی پوشیده نیست.
 اگر امام حسین علیه‌السلام فرزندشان را شبیه‌ترین فرد در میان فرزندان خود به نبی خدا می‌دانند کلامی از روی احساسات و یا به جهت غلبه حزن و اندوه نیست چرا که کلام امام معصوم تماماً بر اساس آموزه‌های الهی و منطبق بر واقعیت و عین حقیقتی است که سرچشمه آن منبع لایزال الهی است.
 حضرت علی‌اکبر علیه‌السلام تربیت‌یافته مکتب سیدالشهدا بودند که در کربلا به شهادت رسیدند؛ اما در کربلا، به این مقام والای معنوی نرسیدند؛ بلکه قبل از حادثه کربلا تمام مقامات و کمالات الهی را کسب کرده بودند.
 جوانی که در اوج جوانی توانسته بود به‌گونه‌ای بدرخشد که تا لحظات آخر یارویاور سیدالشهدا بود و لحظه‌ای از نصرت دین اسلام دست برنداشتند.
 شجاعت، اقتدار، سخاوت، حسن خلق، بصیرت، وفاداری، ایثار، جنگ‌آوری، روحیه عبادی و معنوی، خداباوری، عدالت‌خواهی، احساس مسئولیت، اخلاص، روحیه جهاد، تکلیف‌گرایی، استقامت، دشمن‌شناسی و نصرت دین الهی تنها نمونه‌ای از صفات برجسته جوان کربلاست که تمام آن‌ها را در مکتب سیدالشهدا آموخته بود.
 حضرت علی‌اکبر علیه‌السلام الگو و مصداق بارز یک جوان مسلمان در جامعه دینی و اسلامی است که شایسته است جوانان اسلامی با الگوگیری از تمام ابعاد شخصیتی حضرت علی‌اکبر علیه‌السلام مسیر درست را طی نماید.
 حضور حضرت علی‌اکبر علیه‌السلام در حادثه کربلا نمود بارزی از احساس مسئولیت نسبت به آرمان‌های اجتماعی و اسلامی است که باید برای جوانان جامعه اسلامی یک شاخصه باشد.
 مقاومت در راه آرمان‌های دینی و اسلامی و مبارزه با ظلم و طاغوت و اجرای عدالت در جامعه در تمام وجود حضرت علی‌اکبر علیه‌السلام در قامت یک جوان نهادینه شده بود که باعث شد از همان ابتدای قیام سیدالشهدا همراهی و حمایت خود را از این قیام نشان دهد و لحظه‌ای از اهداف از پیش تعیین شده کوتاهی نکند چرا که جامعه تهی از ارزش‌های اسلامی نیازمند اصلاحات است.
 جوانان این مرزوبوم باید با اقتدا به حضرت علی‌اکبر علیه‌السلام خود را مهیای میدان‌های سختی کنند که هر لحظه امکان وقوع آن است چرا که جهان در حال دگرگونی است و طواغیت عالم در حال پیاده‌سازی نقشه‌های شوم خود هستند.
سجاد سلیمی
انتهای خبر /

 
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/52754