درصورتیکه پدر یک خانواده در فعالیتهای ورزشی شرکت کند، ۶۶ درصد از کودکان در فعالیتهای ورزشی شرکت میکنند و اگر مادر در فعالیتهای ورزشی شرکت کند ۶۴ درصد از کودکان در فعالیتهای ورزشی شرکت میکنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» اثربخشی فعالیتهای ورزشی بر سلامت جسمی و روانی، طول عمر، شادابی، گسترش روابط اجتماعی، غنیسازی اوقات فراغت، در جامعه اهمیت فراوانی دارد و مشارکت مردم در فعالیتهای ورزشی افزایشیافته و به همین دلیل امروزه رقابتی میان کشورهای جهان در برنامهریزیها و سازماندهی ورزش به وجود آمده است.
حدود ۹۶ درصد تأثیرات ورزش همگانی بر ایجاد فضای شاد در محیط خانواده معطوف میشود و میتوان گفت یکی از انگیزههای شرکت بانوان در فعالیتهای ورزشی، کسب نشاط و لذتبردن از ورزش است.
میترا راد در گفتگو با خبرنگار «قم فردا» با اشاره به انگیزه مردان و زنان در ورزش اظهار داشت: یکی از پنج عامل انگیزشی شرکت زنان و مردان در ورزش کسب هیجان و تجارب از طبیعت و فرار از کار روزمره عنوان شده است.
وی با اشاره به هدف نهایی فعالیتهای ورزشی در زندگی افراد بیان داشت: کسب شادی بیشتر هدف نهایی و مطلوب زندگی افرادی است که با نگرشی مثبت موقعیت کلی زندگی خود را ارزیابی میکنند.
جامعهشناس و استاد دانشگاه با اشاره به ایجاد روابط خوب در خانواده از طریق شرکت در فعالیتهای ورزشی گفت: ایجاد فضای شاد در محیط خانواده با شرکت در فعالیتهای ورزشی و ایجاد فضای شاد سبب ایجاد روابط خوب خانواده و دلبستگیهای بیشتر میگردد که این نکته بسیار مهم ورزش و ایجاد فضای شاد در محیط خانواده است.
بیشترین عامل مؤثر شرکت در فعالیتهای ورزش ایجاد روابط اجتماعی و همبستگی خانواده است که باید این موضوع را بهعنوان فاکتور مهمی در نظر گرفت بهویژه اینکه در بانوان و کودکان باتوجهبه شرایط جسمی، سنی و نقش مهم آنها در خانواده این موضوع باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
پایه فعالیتهای ورزشی و رغبت و عادت نسبت به انجام ورزش از بطن خانواده شکل میگیرد و ایام فراغت تابستانی فرزندان بیشک فرصت طلایی برای تحقق و نهادینهکردن شوق ورزش در بین اعضای خانواده است.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که بهازای هر دلار سرمایهگذاری در بخش ورزش و تربیتبدنی میتوان ۳/۲ دلار در بخش درمانی صرفهجویی کرد؛ اما مشکل اینجاست که معمولاً کمتر خانوادهای را سراغ داریم که برای رفتن به ورزشگاه و پارک، آن هم بهمنظور انجام ورزش برنامهریزی کنند، اگر این خانوادهها نگاهی به این آمار سازمان بهداشت جهانی بیندازند طبیعتاً نگاهشان به این موضوع تغییر خواهد کرد.
مونا پیرزاد در گفتگو با خبرنگار «قم فردا» با اشاره به ترویج انجام فعالیتهای ورزشی در جامعه اظهار داشت: در مسیر ترویج ورزش همگانی باید توجه داشت که گام اول آگاهی جامعه از انجام فعالیتهای ورزشی باشد؛ زیرا مخاطب باید از مزایای ورزشکردن و معایب ورزشنکردن مطلع شود.
وی با اشاره به نقش رسانه در ترویج فعالیتهای ورزشی گفت: گام دوم این امر آموزش است که در این موضوع رسانه، مدارس و باشگاههای ورزشی، با مضمون ترویج فعالیتهای ورزشی و آگاهیبخشی به جامعه و عموم مردم مزایای ورزشکردن و ورزشنکردن را به آنها معرفی کنند.
جامعهشناس و استاد دانشگاه با اشاره به ایجاد انگیزه در بین مردم بیان داشت: گام سوم این امر انگیزش است که میتوان با سیستم پاداش و تنبیه، شرایطی فراهم شود که افراد بهسوی ورزشکردن ترغیب شوند.
وی با اشاره به آخرین مرحله ترویج فعالیت ورزشی در بین مردم ابراز داشت: گام چهارم پایش مخاطب است، بهطوریکه مرتب باید به مردم ضرورت ورزشکردن منظم را یادآوری گردد و هرگز آنها را رها نکنیم؛ بهاینترتیب که با نهادینهکردن ورزش در خانواده هم از فواید سلامتی فردی و اجتماعی آن بهرهمند شوند و هم از نظر فواید اقتصادی گام مهمی در کاهش هزینههای سلامتی و درمانی خانواده و جامعه برداشته شود.
فعالیتهای ورزش باید معطوف به تودههای مردم باشد و تمرکز اصلی آن به بحث فراغت و سلامت معطوف گردد و به سمت این دو هدف برنامهریزی شود؛ از آن جایی که انسان موجودی اجتماعی است، تعلق به گروه و مورد قبول گروه واقعشدن از جمله نیازهای اصلی اوست که در روند اجتماعی شدن افراد تأثیرگذار است.
فعالیتهای ورزشی به شیوههای مختلف در روند اجتماعی شدن افراد تأثیر گذاشته و یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر میزان شرکت افراد در فعالیتهای ورزشی، ورزشکردن فرد دیگری از افراد خانواده است.
طی تحقیقات صورتگرفته کودکان و نوجوانانی که والدین آنها فعالیت بدنی دارند، بیشتر تمایل دارند که در فعالیتهای بدنی شرکت کنند تا کودکان و نوجوانانی که والدین آنها در فعالیتهای ورزشی شرکت نمیکنند؛ زیرا اولین مواجهه با فعالیت بدنی منظم و ورزش یک تجربه یادگیری ضروری در دوره کودکی است.
میتوان گفت درصورتیکه پدر یک خانواده در فعالیتهای ورزشی شرکت کند، ۶۶ درصد از کودکان در فعالیتهای ورزشی شرکت میکنند و اگر مادر در فعالیتهای ورزشی شرکت کند ۶۴ درصد از کودکان در فعالیتهای ورزشی شرکت میکنند.
در پایان باید خاطرنشان کرد که بیشتر افرادی که در کودکی و نوجوانی ورزش کردهاند، حتی اگر در بزرگسالی مشغله زیادی داشته باشند، مدت زیادی را به ورزش مورد علاقه خود اختصاص میدهند.