امروز فضای مجازی دو روی یک سکه است که اگر بهدرستی مدیریت شود، میتواند در مسیر اهداف نظام اسلامی قدم بردارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم، رئیس فضای مجازی کشور میشدم جمله معروفی است که مقام معظم رهبری ۱۲ سال پیش آن را فرمودند و در طول این سال مدام به مسئله فضای مجازی و نرمافزاری تأکید داشتند در دیدار اخیر که مردم تبریز با مقام معظم رهبری داشتند مجدداً این موضوع را یادآور شدند.
مسئله فضای مجازی و نرمافزاری که مقام معظم رهبری سالهاست در مورد آن تأکید میکنند و متأسفانه آنطور که بایدوشاید مسئولان به آن نپرداختهاند بهقدری مهم است که امروز کشورهای دیگر که خودشان از این فضای مجازی و نرمافزاری جهت دشمنی با شورهای دیگر استفاده میکردند امروز نیز از تهدیدات آن به وحشت افتادهاند.
تا جایی که سانسورها و فیلترهای شدیدی از سوی این کشورها اعمال میشود تا کشور خودشان را از آسیبهای این فضای مجازی محافظت کنند؛ اما درعینحال در کشورهای درحالتوسعه از جمله ایران اگر نرمافزار و شبکه اجتماعی آسیبزا فیلتر شود بهسرعت آن را در بنگاههای دروغپراکنی خود منتشر میکنند و آن را مغایر با آزادی میدانند.
آزادی مدنظر اینها این است که هر دروغ و شایعهای را باید انتشار داد و نباید کسی جلوی آن را بگیرد؛ اما از آن طرف مشاهده میکنیم شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و توییتر که در اختیار اینها قرار دارد تحمل انتشار یک عکس را هم ندارند و بهسرعت آن را پاککرده و حتی اکانت مورد نظر را نیز مسدود میکنند. سرمایهگذاری امپریالیسم روی شبکههای اجتماعی
سرمایهگذاری عظیمی که امپریالیسم جهانی روی رسانه جمله شبکههای اجتماعی و نرمافزاری اعمال میکند گاهی بودجههای که مستقیماً به رفاه و آسایش مردم کشورشان مربوط است نیز فراتر میرود و این مسئله باعث انتقادات بسیاری از سوی مردم خودشان نیز میشود.
نکتهای که باید مدنظر قرار دهیم این است که فضای مجازی امروز در کشور ما باید مدیریت شود و باید روی آن سرمایهگذاری ویژه انجام شود در این زمینه سید محمدحسن یزدی نژاد در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: نیروی عظیم انسانی مخلص برای حمایت از دین، اسلام و انقلاب همیشه وجود دارد دقیقاً مانند دوران دفاع مقدس که رزمندگان اسلام دستهدسته به جبهه برای مقابله با تهدیدات سختافزاری دشمن رهسپار میشدند.
مسئول سازمان فضای مجازی بسیج استان قم ادامه داد: رزمندگان اسلام در ابتدا آموزش میدیدند و بعد از آن وارد میدان جنگ سخت میشدند و خودشان کمکم تبدیل به فرماندهان بزرگی میشدند که عملیات سخت و پیچیده را طراحی و اجرا میکردند پس مسئلهآموزش بسیار مهم است.
وی عنوان داشت: جوانان امروز مانند جوانان همان دوران برای دفاع از مرزهای جغرافیایی، فرهنگی، اعتقادی و... آماده هستند؛ اما در ابتدا نیاز است به این جوانان مخلص آموزشهای اصولی و درست مقابله با تهدیدات نرمافزاری داده شود.
آموزش، اصل مهم فضای مجازی
مسئول بسیج فضای مجازی استان قم ادامه داد: شک نکنید اگر آموزشهای صحیح به جوانان و نوجوانان داده شود اینها نیز تبدیل به فرماندهان بزرگ برای مقابله با تهدیدات نرمافزاری دشمن در فضای مجازی خواهند شد همانطور که امروز نمونه بسیاری از این جوانان و نوجوانان موفق در تولید محتوا و پاسخ به تهدیدات و شبهات را شاهد هستیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از عوامل موفقیت جوانان و نوجوانان در مقابله با تهدیدات سختافزاری دشمنان در دوران دفاع مقدس مسئله فوریت این موضوع بود اگر تعللی میشد میدان جنگ سخت را از دست میدادند فرصت کافی وجود نداشت و باید سریع در مقابل تهدیدات دفاع میکردند.
یزدی نژاد افزود: امروز نیز برای جوانان و نوجوانان در قالب رزمندگان اسلام مسئله فوریت تهدیدات نرمافزاری و جنگ دشمن در فضای مجازی تبیین شود که اگر فرصت را از دست بدهیم در این جنگ شکست خواهیم خورد؛ اما اگر بهموقع عمل کنیم و تولید محتوای درست داشته باشیم میتوانیم؛ مانند دوران دفاع مقدس نیز در این عرصه سخت پیروز باشیم.
مسئول سازمان فضای مجازی بسیج استان قم بیان داشت: کار جوانان و نوجوانان و دل سوزان کشور امروز در این جنگ نرم نسبت به جنگ سخت بسیار پیچیدهتر است؛ زیرا در میدان جنگ سخت و نظامی دشمن مشخص است تجهیزات تا حدودی مشخص است نیروهای نظامی نیز مشخص است؛ اما جنگ نرم و نرمافزار یک جنگ پیچیده و ترکیبی است که تهدیدات در قالبهایی وارد زندگی مردم و جامعه میشود که تا زمانی که ضربه خود را نزده گاهی مشخص نمیشود.
وی تصریح کرد: امروز باید نیروهای عظیم مخلص انقلابی و علاقهمند به کشور را در قالبهای مختلف بسیج کرد تا مانند رزمندگان اسلام دوران دفاع مقدس در این دفاع نیز که دفاع مقدس جدیدی است در مقابل تهدیدات نرمافزاری دشمن مقابله کنند که این مهم اگر با همافزایی مسئولان امر محقق شود مطمئناً پیروزی حاصل خواهد شد.
دشمن را در فضای مجازی میتوان شکست داد
همچنین مرضیه مهدیلو در گفتگو با خبرنگار ما گفت: اهمیت فضای مجازی نرمافزاری امروز برای هیچکسی پوشیده نیست و اگر کسی بخواهد این مسئله را انکار کند یا واقعاً انسان سادهای است و یا منافق مشاهده کردیم در این چند سال اخیر اصلیترین دشمنی دشمن در این فضا بوده است.
خبرنگار استان قم و فعال فضای مجازی ادامه داد: البته درست است که دشمنان از این فضا علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و حتی محور مقاومت سوءاستفادههای فراوانی کرده و دروغ و شایعات زیادی را منتشر کرده است در این فضا موفقیتهایی نیز نصیب نیروهای دلسوز و مخلص انقلابی نیز شده است.
وی ادامه داد: نمونه اخیر آن را میتوان در مسئله طوفان الاقصی مشاهده کرد پیش از آن در فضای مجازی شاهد بودیم که بنگاههای دروغپراکنی که مدیریت مستقیم آنها توسط رژیم صهیونیستی و آمریکا بود و بودجههای آن را تأمین میکردند همواره این رژیم صهیونیستی بود که مظلومنمایی میکرد؛ اما در این یک سال و چند ماه مشاهده کردیم افکار عمومی جهان از طریق همین فضای مجازی چگونه با حقیقت مواجه شد.
مهدیلو یادآور شد: در این مدت حقایق چنان در بستر فضای مجازی و نرمافزاری در سراسر جهان در خصوص مسئله غزه و فلسطین گسترده شد که بسیاری از مردم جهان از اقشار فرهیخته مانند دانشجویان و اساتید در قلب آمریکا به اعتراض برخاستند و نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی اعلام انزجار کردند و درخواست توقف این جنایات را داشتند.
فعال فضای مجازی ادامه داد: پیشازاین مسئله فلسطین بیشتر برای کشورهای محور مقاومت و مسلمانان اهمیت داشت؛ اما امروز به لطف همین فضای مجازی که دشمنان دیگر ناتوان از سانسور همیشگی آن هستند امروز غیرمسلمانان نیز بهعنوان مدافع حق مسلم مردم فلسطین هستند.
وی خاطرنشان کرد: این یک نمونه موفقیت فضای مجازی برای جبهه حق بود؛ اما این جبهه کار بسیار عظیمی پیش رو دارد رست است که در این فضا دشمن شکستهایی را مانند میدانهای جنگ سخت خورده است؛ اما به همان اندازه نیز خود را تقویت خواهد کرد از جمله سرمایه عظیم مادی را برای مقابله با انتشار حقایق به میدان خواهد آورد. ساماندهی فضای مجازی مسئولیت همه است
مهدیلو عنوان داشت: امروز به همان اندازه که مسئله نظامی و جنگ سخت و تجهیزات نظامی برای پیروزی علیه دشمنان اهمیت دارد به همان اندازه مسئله فضای مجازی و افزایش قدرت و توان در فضای مجازی اهمیت دارد مسئولین ناگزیر هستند که فضای مجازی را دریابند حداقل از همان کشورهای آمریکا و اروپا تقلید کنند و فضای مجازی را مدیریت کنند همانطور که آنها بر اساس منافع خود فضای مجازی را مدیریت میکنند.
نکته مهمی که نباید از آن غفلت کرد این است که مسئله مدیریت فضای مجازی تنها بر عهده یک ارگان و یک نهاد خاص نیست همانطور که در دوران دفاع مقدس همه اقشار و گروههای مختلف برای دفاع مقدس از این سرزمین رفتند امروز نیز دفاع از سرزمینهای اعتقادی و ایمانی ملت ایران بر عهده همه اقشار است.
اگر آسیبی بر اثر همین فضای مجازی و نرمافزاری برای جامعه و خانوادههای ایرانی وارد شود تنها یک شخص و یک گروه آسیب نخواهد دید؛ بلکه یک جامعه را تحتتأثیر قرار خواهد داد.
دقیقاً مثل همان کشتی خواهد بود که اگر سوراخی در آن ایجاد شود همه اهالی ساکن در آن کشتی را غرق خواهد کرد.
امروز هم اگر فضای مجازی مدیریت نشود همه غرق خواهند شد و اگر بهدرستی مدیریت شود همگی نجات پیدا خواهند کرد در این راه چراغ راه بیانات مقام معظم رهبری است که اگر بهدرستی اجرا شود مطمئناً پیروزیهای زیادی حاصل خواهد شد.