printlogo


قم فردا گزارش می‌دهد؛
عنایت ویژه برای شب بیست و سوم
 عنایت ویژه برای شب بیست و سوم
کد خبر: 53241
طبق روایات تمام مقدرات یک سال هر فردی در شب قدر تقدیر می‌شود؛ اما طبق سخن اهل‌بیت (ع) بر شب قدر بودن شب بیست و سوم رمضان بیشتر سفارش شده است که باید روزه‌داران قدرشناس لحظات سرنوشت‌ساز شب قدر باشند تا سرنوشت زیبا و سعادت آفرین، نصیب آنها شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» گویی همین دیروز بود که خود را برای ورود به ماه مبارک رمضان آماده می‌کردیم و به دنبال این بودیم تا با رعایت تغذیه مناسب بتوانیم به بهترین شکل این فریضه واجب خداوند را به‌خوبی انجام دهیم، اما حال به دهه سوم رمضان وارد شده‌ایم و امشب سومین شب و آخرین شب قدر را درک خواهیم کرد. شبی که از هزار شب بهتر است.
 شب قدر، شبی است که همه مقدرات سالانه انسان باملاحظه، اراده، اختیار و قابلیت‌های انسان تقدیر می‌گردد. شب قدر یکی از شب‌های نیمه دوم ماه رمضان است که طبق روایات ما، یکی از شب‌های نوزدهم یا بیست و یکم و به‌احتمال زیادتر، بیست و سوم ماه مبارک رمضان است. در این شب که شب نزول قرآن به شمار می‌آید امور خیر و شر مردم، ولادت، مرگ، روزی، حج، طاعات، گناه و خلاصه هر حادثه‌ای که در طول سال متناسب بااراده، دعا و قابلیت انسان واقع می‌شود، تقدیر می‌گردد.
 در این شب همه‌شب زنده داران باید تلاش کنند تا مورد رحمت خداوند قرار بگیرند و گناهانشان بخشیده شود و بهترین مقدرات برای آنها نوشته شود.
 


 رزق اصلی انسان در شب قدر به او اعطا می‌شود
 از همین رو آیت‌الله سید رحیم توکل در گفتگو با خبرنگار ما با بیان این که شب قدر، قلب ماه مبارک رمضان است، اظهار داشت: بی شک در همه روزها و شب‌های ماه رمضان، فرصت برای مناجات با خداوند برای انسان به‌خصوص نسل جوان تشنه دریافت معارف فراهم است؛ اما در این میان، شب قدر، بهترین و عزیزترین فرصتی است که نباید به‌هیچ‌وجه آن را از دست داد.
وی با اشاره به اینکه بی شک شب قدر، رزق اصلی انسان در طول یک سال مشخص شده و به او اعطا می‌شود، گفت: در برخی روایات وارد شده که اول سال شما، شب قدر است و در چنین شبی هر چه برای انسان از خوبی‌ها و بدی‌ها پیش آید، می‌نویسند؛ اما باید توجه داشت که اینها حتمی نیست، بلکه به رفتار و عملکرد خود انسان نیز مربوط است.
عضو خبرگان رهبری بیان داشت: یکی از بافضیلت‌ترین اعمال در شب قدر، تدبر و تفکر است و این که بکوشیم درک و فهم خود را از موقعیت خویش و به‌ویژه ارتباطمان با خداوند متعال را به سهم و وُسع خود ارتقا ببخشیم که اگر این گونه شد، قطعاً جزو رستگارانی خواهیم بود.
 
 احتمال بیشتر شب قدر در دهه سوم رمضان
علامه مجلسی رحمه‌الله در کتاب بحارالانوار نوشته و اشاره کرده که رسول خدا صلی‌الله علیه و آله شب قدر را بزرگ داشته و به آن توجه داشتند. او اشاره کرده که آن حضرت در شب‌های دهه سوم ماه مبارک رمضان عبادت‌های بیشتری نسبت به سایر شب‌های سال داشتند. این مطلب مشخص می‌کند که گویا شب قدر در دهه سوم ماه رمضان قرار دارد.
 سفیان بن سمط از امام صادق (ع) پرسید: امید می‌رود چه شب‌هایی از ماه رمضان لیلةالقدر باشد؟ امام (ع) پاسخ داد: نوزدهم و بیست و یکم و بیست و سوم. دوباره پرسید: مورد اعتماد از این‌ها کدام است؟ امام فرمود: شب بیست و سوم.
از همین رو باتوجه‌به این توصیه‌ها و روایات باید درک بهتر و استفاده بیشتر از این شب داشته باشیم.
 


 شب قدر بیست و سوم آخرین فرصت روزه‌داران برای استغفار
  این در حالی است که حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین بنیادی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه باید قدر این شب‌ها را بدانیم، اظهار داشت: شب قدر به‌عنوان شب تعیین سرنوشت است.
 وی گفت: شب قدر فرصتی خیلی خوبی برای شستن دل از ناپاکی و آلودگی و سبک‌شدن روح از بار گناهان است که نباید این فرصت را از بدهیم.
 این استاد حوزه ادامه داد: قطعاً این شب‌ها فرصتی برای انس و توجه بیشتر به ذات حق‌تعالی است تا با قدم‌گذاشتن در حریم خودسازی و خودشناسی با خداوند عهد و پیمان دیگری بسته و خود را از دام گناهان و شیاطین دور کرده و فصل جدیدی از زندگی خود را آغاز کنیم.
  وی در خاتمه خاطرنشان کرد: انسان باید از لحظه‌لحظه شب‌های قدر استفاده کند مخصوصاً شب آخر قدر که فرصت‌های پایانی بندگان است چرا که ممکن است دیگر فرصتی برای استغفار پیدا نکنند.
 
 بهترین خواسته در شب قدر، پیشرفت و تکامل اخلاقی و معنوی است
  همچنین حجت‌الاسلام‌والمسلمین عسگر دیرباز در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه خداوند در ماه رمضان و مخصوصاً شب قدر میزبان بندگان خود است، گفت: باید از این فرصت حداکثر استفاده را داشته باشیم و از خدا بخواهیم که به ما توفیق تعالی و پیشرفت و تکامل اخلاقی و معنوی و ایمانی را بدهد که این مسئله بی شک بهترین خواسته در شب پرفضیلت قدر است.
 وی اضافه کرد: در این شب‌ها باید قرآن و ادعیه‌هایی مختلف که مورد توصیه ائمه اطهار (ع) است را بیشتر بخوانیم.
 
 اعمال شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان
 برای این شب اعمالی طبق روایات اعلام شده است. در این شب بر غسل کردن، تلاوت قرآن مخصوصاً سوره‌های عنکبوت، روم و دُخان، زیارت امام حسین (ع)، خواندن سوره قدر به تعداد هزار بار، دعا برای امام‌زمان (عج)، خواندن نماز شب قدر و خواندن دعاهای سفارش شده؛ مانند دعای جوشن کبیر بسیار سفارش و تأکید شده است.
 درهرحال مؤمنان و روزه‌داران باید برای امشب نسبت به شب‌های نوزدهم و بیست و یکم اهمیت بیشتری قائل شوند چرا که طبق روایات بر شب قدر بودن شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان بسیار تأکید شده است.


انتهای خبر /160

 
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/53241