عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به شرایط حوزه انتخابیه خود اظهار کرد: در برخی بخشها و دهستانها حتی یک پزشک هم وجود ندارد یا اگر پزشک هست، حضورش محدود به یکی دو روز در هفته است. این کمبودها صرفاً به مناطق روستایی محدود نمیشود، بلکه در مراکز بخش و حتی در خود مرکز استان مثل یاسوج هم با کمبود امکانات تخصصی و تجهیزات پزشکی مواجه هستیم.
بهرامی افزود: یکی از مشکلات جدی ما نبود درمانگاههای شبانهروزی در برخی مناطق است و همین باعث میشود بیماران ناچار شوند برای درمان به استانهای همجوار مثل فارس مهاجرت کنند. بهویژه در حوزه درمان بیماریهای خاص مانند سرطان، کمبودهای جدی وجود دارد و بیماران علاوه بر مشکلات جسمی، بار مالی سنگینی را نیز متحمل میشوند.
مجلس میتواند نقش حمایتی داشته باشد
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد افزایش ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی، تأکید کرد: این مصوبه سه سال پیش تصویب و اجرا شده تا این مشکلات در مناطق محروم از بین برود و امسال هم این مصوبه بایستی اجرایی شود.
وی با بیان اینکه نمیتوان کمبود منابع را بهانهای برای تعویق سیاستهای کلان نظام دانست، گفت: البته بخشی از دغدغههای وزارت بهداشت درباره منابع مالی و زیرساختها قابل درک است اما راهحل، توقف اجرای مصوبه نیست بلکه باید بودجه وزارت بهداشت متناسب با مأموریتهای جدیدش افزایش پیدا کند. مجلس میتواند در این زمینه نقش حمایتی داشته باشد.
اگر روند فعلی ادامه یابد، اعتماد مردم به نظام سلامت کاهش پیدا میکند
بهرامی در ادامه افزود: در برخی از بیمارستانهای استان، شرایط به گونهای است که حتی تجهیزات سرمایشی برای بیماران تأمین نمیشود. تابستان گذشته، یکی از بیماران با من تماس گرفت و گفت از گرمای بیش از حد اتاق مجبور شدهاند با پنکه خانگی خود شرایط را تحمل کنند. این نشان میدهد که علاوه بر کمبود نیروی انسانی، در زمینه زیرساختها و تجهیزات نیز مشکلات جدی وجود دارد که باید بهصورت همزمان حل شوند.
این نماینده مجلس تأکید کرد: ما در کشور با چالشهای گستردهای در حوزه سلامت مواجه هستیم و اگر روند فعلی ادامه یابد، اعتماد مردم به نظام سلامت کاهش پیدا میکند. مردم انتظار دارند وقتی فرزندشان در رشته پزشکی پذیرفته میشود یا وقتی به بیمارستان مراجعه میکنند، با خدمات کیفی و کامل روبرو شوند؛ نه اینکه به خاطر نبود پزشک، مجبور شوند از شهری به شهر دیگر بروند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: افزایش ظرفیت پزشکی اگر با برنامهریزی و تأمین بودجه همراه شود، نه تنها باعث کاهش فشار بر نظام سلامت میشود، بلکه عدالت درمانی را در سراسر کشور گسترش میدهد. از اینرو اجرای این مصوبه باید امسال با جدیت در دستور کار وزارت بهداشت قرار بگیرد.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/53581 |