وی گفت: این سامانه در فاز اول، اطلاعات مربوط به دستگاههای حمایتی را بارگذاری کرده است. در فاز دوم، ۸۵۱ هزار فرصت شغلی نیز بهصورت یک داشبورد در اختیار متقاضیان قرار میگیرد تا هر کسی بتواند ببیند در شهر یا روستای خود چه فرصت شغلی وجود دارد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اشاره به برنامههای وزارت کار برای ایجاد اشتغال در سال جاری پرداخت و گفت: قانون برنامه هفتم بر تمرکز بر اشتغالهای خرد، کوچک و خانگی تأکید دارد. دلیل آن هم منطقی است؛ به واسطه شرایط خاص اقتصاد ما که در این سالها کوچکتر شده و امکان سرمایهگذاریهای جدید و بزرگ را نمیدهد، برای حفظ بازار کار باید به سمت اشتغالهای خرد و کوچک برویم.
وی با اشاره به اینکه تشکیل سرمایه در ۱۰ سال گذشته روند منفی داشته است، افزود: در دنیا عمده اشتغال را بنگاههای بزرگ ایجاد میکنند، اما این امکان در اقتصاد ما فعلاً با یک چالش جدی مواجه است. جذب سرمایهگذاری خارجی یک شانس برای اقتصاد کشور است. اگر الزامات قانون برنامه هفتم و رشد ۸ درصدی را در کنار هم قرار دهیم، دستیابی به یک میلیون شغل پایدار خالص در دسترس و غیرممکن نیست.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به برنامه اطلس ملی اشتغال پرداخت و گفت: ما در قانون برنامه هفتم الزام داشتیم که برنامه کمی سالانه دستگاهها را در حوزه اشتغال ببریم و در شورایعالی اشتغال مصوب کنیم. از بهمنماه سال گذشته، یک برنامه بسیار فشرده را شروع کردیم و از سه مرجع مختلف (دستگاههای تخصصی، نهادهای حمایتی و استانداران) تقاطعگیری کردیم.
وی افزود: خروجی نهایی به عدد ۸۵۱ هزار کسب و کار رسید. ما از الان به بعد یک تصویری از فرصتهای کسب و کار و طرحهای خرد و کوچک متوسط زیر ۲۰ نفر داریم. اگر یک کسی در یک شهرستانی، شهری یا حتی روستایی میخواهد کسب و کاری راه بیندازد، تلاش ما این است که تا پایان فصل تابستان دسترسی داشته باشد به اینکه در آن منطقه چه کسب و کارهایی موردتأیید دستگاه تخصصی است و جامعه محلی از طریق نهادهای پشتیبان ما رغبت به آن دارد.
حسینی با بیان اینکه در گذشته چنین اطلاعاتی را نداشتیم، گفت: در نهادهای مختلف میگفتند اینقدر اعتبار میگیریم و تسهیلات میدهیم؛ لذا کسب و کارهایی را میبینیم که آببر هستند و در مناطقی که با تنش آبی مواجه هستند، برپا شدهاند یا کسب و کارهایی که بازار بومی و منطقهای ندارند. ما الان در خیلی از استانها تقاضا برای فروش اقلام خاصی وجود دارد، اما تولید زیاد شده و بازار دیده نشده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلس ملی اشتغال، تصویر روشنی از راهاندازی کسب و کار در ایران برای بنگاههای زیر ۲۰ نفر به ما میدهد و تلاش ما این است که در سال ۱۴۰۵ کسب و کارهای موجود را هم به این اضافه کنیم تا بازار کسب و کاری هر واحد جغرافیایی (روستا، شهر و یا مجموعاً در استان) مشخص شود. این در راستای هدایت کارآفرینان و افرادی که علاقهمند به خوداشتغالی هستند، به سمت بازار کار است.
حسینی از راهاندازی سامانهای خبر داد که متقاضیان خوداشتغالی میتوانند به آن دسترسی داشته باشند و بر اساس اطلاعات موجود در آن، تصمیمگیری کنند.
وی با تأکید بر افزایش شفافیت حداکثری، گفت: این سامانه در فاز اول، اطلاعات مربوط به دستگاههای حمایتی را بارگذاری کرده است. در فاز دوم، ۸۵۱ هزار فرصت شغلی نیز بهصورت یک داشبورد در اختیار متقاضیان قرار میگیرد تا هر کسی بتواند ببیند در شهر یا روستای خود چه فرصت شغلی وجود دارد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به سیاستهای فعال بازار کار پرداخت و گفت: این سیاستها به کارجو کمک میکند مهارتهایی را کسب کند که به نفع بازار کار باشد؛ یکی از این سیاستها، مشوقهای بیمهای است؛ به این صورت که دولت به کارفرمایانی که افراد جدید استخدام میکنند، یک سری مشوقهای بیمهای میدهد.
وی افزود: برای مثال، اگر کارفرمایی فارغالتحصیل دانشگاه استخدام کند، دولت سهمی از بیمه کارفرمایی او را برای یک سال میدهد. این موضوع باعث میشود که کارفرما انگیزه پیدا کند نیروهای جدید را استخدام کند و هزینههای نیروی کارش کاهش پیدا کند.
انتهای خبر/لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/54789 |