printlogo


حسن هانی زاده: معامله قرن به فرجام نمی‌رسد
حسن هانی زاده: معامله قرن به فرجام نمی‌رسد
کد خبر: 6297
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،

«حسن هانی زاده» نوشت: نتایج انتخابات کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی از پیروزی شکننده حزب «لیکود» به رهبری «بنیامین نتانیاهو» حکایت دارد. حزب لیکود ۳۶ کرسی و حزب اتحاد «آبی – سفید» به رهبری «بنی گانتس»، ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی ۳۵ کرسی به دست آورده، اما گفته می‌شود دو حزب بزرگ صهیونیستی یعنی لیکود و اتحاد آبی- سفید هر کدام ۳۵ کرسی احراز کرده‌اند. بنیامین نتانیاهو با این پیروزی برای تشکیل کابینه ائتلافی باید با احزاب دینی و دست راستی ائتلاف کند.

بنیامین نتانیاهوی ۶۹ ساله از سال ۲۰۰۹ میلادی به‌عنوان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی انتخاب‌شده که طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری را بعد از دوره «دیوید بن گوریون» به عهده دارد. وی طی سه سال اخیر، به دلیل فساد مالی بار‌ها به‌اتفاق همسرش «سارا نتانیاهو»، تحت بازجویی دادگاه قرارگرفته، اما به دلیل برخورداری از پشتوانه آمریکایی، غربی، عربی توانسته همچنان در قدرت باقی بماند.
تاکتیک سیاسی نتانیاهو در طول ۱۰ سال گذشته بزرگنمایی خطر تهدید امنیتی محور مقاومت و به‌طور مشخص، ایران بوده و کمک‌های سیاسی انگلیس و آمریکا به تثبیت جایگاه وی کمک کرده است. طرح موضوع «معامله قرن» از سوی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا و «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان، اقدام مستأجر کاخ سفید در شناسایی بیت‌المقدس به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و به رسمیت شناختن منطقه اشغالی جولان به‌عنوان بخشی از حاکمیت تل‌آویو، یک هدیه انتخاباتی برای حزب لیکود تلقی می‌شود.
همچنین، در آستانه انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی، ترامپ، سپاه پاسداران را به‌عنوان سازمانی تروریستی قلمداد کرد تا در واقع، آخرین هدیه سیاسی خود را به بنیامین نتانیاهو تقدیم کند. کلیددار کاخ سفید در جریان مبارزات انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۶ به لابی صهیونیستی تعهد داده بود که در صورت پیروزی، از توافقنامه برجام خارج شود، بیت‌المقدس را به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی شناسایی و سپاه پاسداران را به‌عنوان یک نهاد تروریستی معرفی کند. پیروزی حزب لیکود در انتخابات کنست و ائتلاف این حزب با احزاب افراطی به این معناست که اراضی اشغالی و منطقه در سال‌های آینده شاهد تنش‌های بیشتری خواهد بود.
نتانیاهو در صورت تشکیل کابینه ائتلافی سعی خواهد کرد تا شهرک‌های صهیونیست نشین را توسعه دهد، بخش‌هایی از کرانه غربی و بیت‌المقدس را اشغال و میان جنبش‌های فلسطینی و تشکیلات خودگردان شکاف ایجاد کند. تضعیف جایگاه حزب‌الله، محور مقاومت و بزرگنمایی خطر امنیتی ایران، بخشی از سیاست‌های داخلی و منطقه‌ای بنیامین نتانیاهو در صورت تشکیل کابینه ائتلافی با شرکت احزاب دینی و افراطی خواهد بود، اما برآیند تحولات میدانی نشان می‌دهد که کابینه دست راستی رژیم صهیونیستی در سال‌های آینده با بحران‌ها و شکست‌های سیاسی داخلی و منطقه‌ای مواجه خواهد بود و نتانیاهو نخواهد توانست به اهداف خود دست پیدا کند.
در حال حاضر پرونده‌های متعددی برای نتانیاهو و همسرش در جریان است که به پرونده‌های ۱۰۰۰، ۲۰۰۰، ۳۰۰۰ و ۴۰۰۰ معروف شده و چندین بار تحت بازجویی قرارگرفته‌اند، ولی برای محاکمه باید مصونیت سیاسی وی برداشته شود. رشوه‌ها و فساد‌های نتانیاهو و منسوبین وی به‌گونه‌ای است که در صورت محکومیت، نخست‌وزیر رژیم کودک کش چندین سال را باید همانند «ایهود اولمرت»، نخست‌وزیر سابق، در زندان به سر برد. به‌طور حتم، این فساد در دوره جدید نخست‌وزیری نیز بر آینده سیاسی وی سایه خواهد انداخت و مشروعیت وی را زیر سؤال خواهد برد.
افزون بر این، یکی از مشکلات نظام کنونی سیاسی صهیونیست‌ها این است که سران احزاب و سیاستمداران این رژیم از سیاست‌ها و تصمیمات نتانیاهو خسته شده‌اند و خواهان جایگزینی فردی دیگر به‌جای وی هستند. در همین راستا برخی اخبار از وجود اختلافاتی میان «ریولین»، رئیس‌جمهور و نتانیاهو حکایت داشته و این احتمال وجود دارد که ریولین، فرد دیگری غیر از نتانیاهو را مسئول تشکیل کابینه کند. بر اساس قوانین، رئیس‌جمهور رژیم صهیونیستی از چنین اختیاری برخوردار است.
نکته دیگر اینکه تصمیمات و راهبرد‌های نتانیاهو طی یک دهه اخیر موجب شده تا سران و شخصیت‌های خارجی به وی بی‌اعتماد شوند. بی‌توجهی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به تعهدات جهانی از قبیل: عدم پذیرش نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای و هم‌چنین نقض قوانین بین‌المللی با توسعه شهرک‌ها، تجاوز به بیت‌المقدس، تخریب غیرقانونی منازل فلسطینی‌ها و ... سبب شده است تا سران دیگر کشور‌ها حتی برخی دولت‌های اروپایی نیز میانه خوبی با وی نداشته باشند.
شلیک حدود ۵۰۰ موشک کوتاه برد از سوی مقاومت فلسطین در آذرماه سال گذشته و رهگیری تعداد بسیار کمی از آن‌ها توسط سامانه گنبد آهنین هم باعث شد تا نخست‌وزیر کودک‌کش رژیم صهیونیستی، از ترس حملات بیشتر حماس، اعلام آتش‌بس کند و موقعیت وی به‌شدت متزلزل شد. ضعف مفرط نتانیاهو در برابر مقاومت نیز موجب شد تا «آویگدور لیبرمن»، وزیر جنگ کابینه ائتلافی نیز استعفا دهد و دولت وی را با خطر سقوط و فروپاشی مواجه کند. این شکست تاریخی که تاب‌آوری صهیونیست‌ها را برای نخستین بار به دو روز کاهش داد، ضربه شدیدی به حیثیت اشغالگران وارد کرد؛ لذا بر اساس شرایط موجود، انتفاضه در آینده شدت بیشتری به خود خواهد گرفت. هرچند نتانیاهو تلاش خواهد کرد تا حماس را از سایر جنبش‌های جهادی فلسطین و تشکیلات خودگردان جدا کند و ترامپ هم با ارسال پیام تبریک به مناسبت پیروزی وی کوشید که توطئه معامله قرن را با همراهی نتانیاهو محقق سازد، اما شکست سیاسی او در آینده – با توجه به کارنامه سیاه گذشته‌اش– مجالی برای عملی کردن وعده‌های انتخاباتی وی نمی‌گذارد و ناکامی حزب لیکود و کلیت رژیم اسرائیل در آینده حتمی خواهد بود.



انتهای پیام/
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/6297