printlogo


یکی از لابی‌گران فشار آمریکا علیه ایران دستگیر شد
یکی از لابی‌گران فشار آمریکا علیه ایران دستگیر شد
کد خبر: 9303
تاجر لبنانی-آمریکایی که به نیابت از عربستان و امارات برای روی کار آمدن «ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا و پیش بردن فشار علیه ایران تلاش کرده بود دوشنبه به اتهام هرزه‌نگاری کودکان در نیویورک‌ دستگیر شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، «جورج عارف نیدر»، تاجر لبنانی-آمریکایی که به نیابت از عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای روی کار آمدن «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا و پیش بردن فشار علیه ایران تلاش کرده بود دوشنبه به اتهام هرزه‌نگاری کودکان در نیویورک دستگیر شد.

پیشتر رسانه‌ها گزارش داده بودند «جورج نیدر» از جمله شاهدان کلیدی در پرونده تحقیقات «رابرت مولر»، بازپرس ویژه تحقیقات درباره دخالت ادعایی روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا بوده است. او همچنین با همکاری فردی به نام «الیوت برویدی»، از حامیان مالی ستاد انتخاباتی ترامپ، با ترامپ ارتباط برقرار کرده و پیام‌هایی ضدایرانی را از طرف «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی و «محمد بن زاید»، ولیعهد ابوظبی به گوش ترامپ رسانده است.

سی‌ان‌ان نوشته نیدر دوشنبه بعد از ورود به فرودگاه بین‌المللی کندی دستگیر شد. جرم او انتقال تصاویر حاوی هرزه‌نگاری کودکان بوده است. وزارت دادگستری آمریکا گفته نیدر سال ۱۹۹۱ هم به همین اتهام دستگیر و مجرم شناخته شده بود. در صورتی که او مجدداً مجرم شناخته شود دست‌کم به ۱۵ و حداکثر به ۴۰ سال حبس محکوم خواهد شد.

نیدر ۵۸ ساله، متولد لبنان و شهروند آمریکا است و چندین دهه است که به عنوان مرد پشت‌پرده سیاست‌های خاورمیانه شناخته می‌شود. به دلیل روابط نزدیکی که با مقام‌های رژیم صهیونیستی دارد در برخی محافل رسانه‌ای او را عامل موساد معرفی می‌کنند.

گفته می‌شود نیدر در دهه ۱۹۸۰ میلادی بین رژیم صهیونیستی و لبنان میانجی‌گری کرد. در همان زمان، او با تأسیس مجله‌ای به نام Middle East Insight نشست‌هایی را در واشنگتن میان سران کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی برگزار می‌کرد. جولای سال ۱۹۹۶ (۲۰ تیرماه ۱۳۷۵) مدت کوتاهی بعد از انتخاب نتانیاهو به عنوان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، نیدر در نشستی در دفتر این مجله در واشنگتن میزبان نتانیاهو بود.

دو سال بعد، روابط نیدر با نتانیاهو و لابی‌های حامی رژیم صهیونیستی در واشنگتن نزدیک‌تر می‌شود. روزنامه هاآرتص نوشته او در این زمان، دستیار «رونالد لاودر»، رئیس «کنگره یهودیان دنیا» می‌شود و با کمک او تلاش می‌کند بین نتانیاهو و رئیس‌جمهور وقت سوریه، «حافظ اسد» صلح ایجاد کند که البته ناکام می‌ماند.

روزنامه هاآرتص می‌گوید مشاوران نتانیاهو به روابط نزدیکشان با جورج نیدر اعتراف کرده‌اند و گفته می‌شود که او به طور خاص ارتباط بسیار نزدیکی با «دوری گلد»، دستیار نتانیاهو و نماینده سابق رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد دارد.

در ماه می سال ۲۰۰۳، نیدر در جمهوری چک به ۱۰ فقره سوء آزار کودکان متهم و به یک سال حبس محکوم می‌شود. او بعد از گذراندن دوران حبس خود در پراگ از زندان آزاد، اما از کشور جمهوری چک اخراج می‌شود.

نیدر بعد از سقوط نظام صدام، دیکتاتور عراق در سال ۲۰۰۳ به این کشور می‌رود و از آن زمان به بعد بیشتر زمانش را در کشورهای عربی سپری می‌کند. در عراق، روابط گسترده‌ای با مقام‌های امنیتی و نظامی دولت وقت آمریکا و از جمله «اریک پرینس»، موسس شرکت امنیتی «بلک‌واتر» پی‌ریزی می‌کند و از همین زمان است که روابط پیچیده‌اش با لابی آیپک و برخی محافل سیاسی عربی در خلیج فارس آغاز می‌شود.

نیدر در تمام سال‌های بعد به عنوان چهره‌ای در پرده برای تأثیرگذاری بر مناسبات سیاسی میان اعراب و رژیم صهیونیستی در غرب آسیا تلاش می‌کند، تا اینکه در سال ۲۰۱۶، در بحبوحه کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا وارد واشنگتن می‌شود. او، حالا در نشست‌هایی که با چهره‌های بانفوذ برگزار می‌کند خودش را مشاور «محمد بن زاید»، حاکم ابوظبی و دوست نزدیک «محمد بن سلمان» معرفی می‌کند. مأموریت او، آن‌طور که روال تحقیقات در پرونده دخالت دولت‌های خارجی در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا نشان داده، کمک به پیروزی ترامپ و شکل دادن به سیاست‌های آمریکا در خاورمیانه در دوران پس از آن است.

 

پول‌های امارات و عربستان برای پیروزی ترامپ

 

سه ماه قبل از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، روز ۳ آگوست ۲۰۱۶ (۱۳ مرداد ۱۳۹۵) برج ۵۸ طبقه‌ای ترامپ در منطقه منهتن نیویورک میزبان یک جلسه مهم چهار نفره است. غیر از جورج نیدر، یک اسرائیلی که شرکتش متخصص عملیات‌های روانی و شکل‌دهی به افکار عمومی در فضای مجازی است، اریک پرینس و «دونالد ترامپ جونیور»، پسر ارشد ترامپ در این جلسه حضور دارند. این جلسه که در ابتدا برای کمک به پیروزی ترامپ در انتخابات تشکیل شده، روابطی را میان این چهار نفر ایجاد می‌دهد که تا مدت‌ها بعد از پیروزی او در انتخابات ادامه می‌یابد و نقش عمده‌ای در شکل‌دهی به سیاست‌های کاخ سفید در منطقه غرب آسیا ایفا می‌کند.

گزارشی که روزنامه نیویورک‌تایمز از محتوای جلسه تهیه کرده حاکی است نیدر در این جلسه به ترامپ جونیور گفته دو شاهزاده عربستان و امارات مایل هستند به پدر او برای پیروزی در انتخابات کمک کنند. فرد اسرائیلی، «جوئل زامل»، به معرفی خدمات شرکتش به نام «Psy-Group» پرداخته و گفته که می‌تواند با راه‌اندازی کارزارهای آنلاین به تیم ترامپ برای پیروزی در انتخابات کمک کند. زامل در ماه‌های بعد با ساختن هزاران اکانت جعلی در فضای مجازی به تبلیغات علیه «هیلاری کلینتون»، رقیب ترامپ در انتخابات می‌پردازد.

پرینس که هماهنگ‌کننده این دیدار بوده جلسه را با گفتن اینکه «ما داریم سرسختانه برای پیروزی پدر شما فعالیت می‌کنیم»، آغاز می‌کند و نیدر را دوستی قدیمی با روابط کهنه با سران کشورهای عربی معرفی می‌کند. پرینس، همان‌طور که قبلاً گفته شد، از قبل نادر را می‌شناخت و در قالب شرکت «بلک‌واتر» با او در عراق همکاری کرده بود. به علاوه، خود پرینس هم یکی از کسانی است که روابط دیرینه‌ای با امارات دارد و بارها با «محمد بن زاید» تجارت کرده است.

جلسه آگوست باب ورود جورج نیدر به تشکیلات تبلیغاتی ترامپ را فراهم می‌کند و او در ماه‌های پیش رو تا انتخابات، بارها با «جارد کوشنر»، داماد و مشاور ترامپ و «مایکل فلین» (اولین مشاور امنیت ملی کاخ سفید بعد از پیروزی ترامپ) و «استفان بانون» که در آن زمان رئیس ستاد تبلیغات ترامپ است، دیدار می‌کند. او در همین برهه، دو بار هم به عنوان فرستاده امارات به روسیه سفر می‌کند که گمان می‌رود با مسئله تلاش برای پیروزی ترامپ ارتباط دارد.

دسامبر ۲۰۱۶، یک ماه بعد از پیروزی ترامپ، نیدر در تب و تاب بوده نقش کارزارش به نیابت از عربستان و امارات را در نتیجه این انتخابات یادآوری کند. به همین منظور او از یکی از شرکت‌های «جورج زامل» در فیلیپین کاتالوگی خریداری کرده که تأثیر تبلیغات انجام‌شده در فضای مجازی در پیروزی ترامپ را نشان می‌داده. در همین زمان، او نزدیک به ۲ میلیون دلار به «زامل» پرداخت کرده است که احتمال می‌رود به همین موضوع ارتباط داشته باشد.

در چنین شرایطی بود که «نیدر» در جریان جشن‌های مراسم تحلیف در ژانویه ۲۰۱۷ «برویدی» را ملاقات می‌کند. نیدر که حالا نقش خودش را در پیروزی ترامپ برجسته می‌بیند امیدوار است که بتواند در تداوم این روند سیاست‌های کاخ سفید هم را به سمت و سوی مطلوب امارات و عربستان هدایت کند.

نیدر برویدی را به سبب نفوذی که روی شخص ترامپ دارد گزینه مناسبی برای هدف خود می‌بیند. به همین دلیل دوستی آنها به سرعت آغاز می‌شود و از ماه فوریه مکاتبات بین آنها آغاز می‌شود.

این مکاتبات که به رویت رسانه‌های آمریکا رسیده نشان می‌دهند نیدر به برویدی وعده داده در صورتی که به او برای پیشبرد سیاست‌های ضد ایران و قطر کمک کند، دولت امارات با شرکت خصوصی او، «Circinus LLC»، وارد قراردادهایی به ارزش بیش از ۱ میلیارد دلار در زمینه مشاوره نظامی-امنیتی خواهد شد. مجموع بررسی‌ها نشان می‌دهد دست‌کم ۶۰۰ میلیون دلار از این وعده‌ها در نهایت عملی شده و امارات در دسامبر ۲۰۱۷ با عقد قراردادی ۶۰۰ میلیون دلاری در زمینه گردآوری اطلاعات با شرکت «برویدی»، خوش‌خدمتی‌های او را پاسخ داد.

در این نامه‌نگاری‌ها، «نیدر» بارها با چرب‌زبانی‌هایی مانند اینکه «چقدر خوب رئیس (ترامپ) را مدیریت می‌کنی» یا «به گوش حاکمان امارات و عربستان می‌رسانم که چه نقش مهمی برای کمک به آنها بازی می‌کنی» تلاش کرده برویدی را تشویق کرده و او را برای اعمال نفوذ بیشتر روی ترامپ دلگرم کند.

۲ فوریه ۲۰۱۷، برویدی در نامه‌ای به یکی از قانونگذاران ارشد کنگره آمریکا پیشنهاد طرحی را برای تحریم قطر به بهانه «حمایت از گروه‌های تروریستی» مطرح کرده؛ و فردای همان روز به نیدر ایمیل زده و از او درباره امکان عقد قرارداد با عربستان برای آموزش نظامیان جهت شرکت در جنگ یمن سوال پرسیده است.

جنگ سه ساله یمن باعث کشته شدن هزاران غیرنظامی و آوارگی میلیون‌ها نفر شده و سراسر این کشور فقیر عربی را در آستانه قحطی قرار داده است. هزاران نظامی از کشورهای مختلف، از جمله عربستان سعودی و امارات، تحت حمایت آمریکا یکی از بزرگترین بحران‌های بشری در قرن بیست و یکم را رقم زده‌اند.

 

براندازی با تحریم در ایران

 

در همین اثنا، جورج نیدر طرحی مخفیانه هم برای بی‌ثبات کردن ایران با استفاده از شرکت‌های خصوصی پیگیری می‌کرده.نیدر که بعد از سفری به ریاض در بهار سال ۲۰۱۷ و دیدار با مقام‌های نظامی و اطلاعاتی رژیم عربستان معتقد بود جنگ اقتصادی و تحریم تنها راه براندازی نظام ایران است، طرحی برای خرابکاری در رشد اقتصادی ایران آماده کرده بود که بر جلوگیری از سرمایه‌گذاری شرکت‌های غربی و هدایت عملیات‌هایی برای «ایجاد بی‌اعتمادی در میان مقام‌های ایرانی» استوار بود. روزنامه نیویورک‌تایمز گزارش داده او هزینه اجرای این طرح را برای مقام‌های آمریکایی، اماراتی و سعودی ۳۰۰ میلیون دلار برآورد کرده. یک فرد آگاه به فعالیت‌های نادر گفته او همچنین در تلاش بوده کوشنر را مجاب کند در دیدارش با محمد بن سلمان در ریاض از او برای طرحش تأیید بگیرد.

هنوز مشخص نیست که آیا نیدر برای این پروژه پولی هم از عربستان یا امارات گرفته‌ یا نه، اما دولت ترامپ بعد از چندین موضع‌گیری تند علیه برجام روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها امضا کرد. دولت آمریکا از آن زمان، هر چند روز یکبار چندین دور تحریم جدید هم علیه ایران اعمال کرده است.

 




انتهای پیام/
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/9303