امام‌جمعه کهک:

انسجام امروز ملت ایران یادآور قیام عاشورا است

امام‌جمعه کهک با اشاره به پیروزی جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: انسجام امروز ملت ایران یادآور قیام عاشورا است.

حجت‌الاسلام محسن صبوری فیروزآبادی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» با اشاره به در پیش بودن زیارت اربعین، اظهار داشت: پیاده‌روی اربعین، فراتر از یک حرکت مذهبیِ شیعی، به نماد بی‌بدیل همبستگی امت اسلام تبدیل شده است، این رویداد عظیم، وحدت در عین کثرت را به نمایش می‌گذارد.

 وی ادامه داد: میلیون‌ها انسان از ملیت‌ها، قومیت‌ها و مذاهب گوناگون اسلامی، با زبان‌ها و رنگ‌های مختلف، زیر پرچم «یا حسین (ع)» گرد هم می‌آیند. این تجمع عظیم خود گواهی زنده است که اشتراکات اعتقادی، به‌ویژه عشق به خاندان پیامبر (ص)، می‌تواند بر هر اختلافی غلبه کند.

 امام‌جمعه کهک افزود: در طول این مسیر معنوی، تمایزات اجتماعی و مذهبی محو می‌شود. فقیر و غنی، عالم و عامی، عرب و عجم، شیعه و سنی، همه در یک صف و با یک هدف پیش می‌روند. خدمت‌رسانی موکب‌ها نمونه اعلای این وحدت عملی است.

 وی بیان داشت: مردم عراق، اعم از شیعه و سنی، با گشاده‌دستی تمام، از زائران پذیرایی می‌کنند، این ایثار و برادری، درس عملی «امت واحد اسلامی» است. زائری از اندونزی کنار زائری از لبنان، نیجریه یا پاکستان، با هم غذا می‌خورند، هم‌دردی می‌کنند و برای هدفی واحد قدم برمی‌دارند.

 صبوری ابراز داشت: این تجربه مشترک رنج و ایثار، دشمن‌تراشی‌ها را خنثی و پیوندهای اخوت را مستحکم می‌کند.

 وی ادامه داد: هرچند خاستگاه اربعین، شیعی است، اما پیام جهانی امام حسین (ع) فراتر از مذهب خاص است. قیام ایشان علیه ظلم، دفاع از کرامت انسانی و امر به معروف، ارزش‌های مشترک تمام مسلمانان است.

 صبوری تأکید کرد: امروز شاهد حضور قابل‌توجه برادران و خواهران اهل‌سنت در پیاده‌روی اربعین هستیم، این نشان می‌دهد که اربعین به میراث مشترک امت اسلام تبدیل شده و می‌تواند پل ارتباطی مستحکمی بین مذاهب باشد. شعار «حیدر حیدر» توسط زائران اهل‌سنت، گواه این ادعاست.

 وی تصریح کرد: اربعین پتانسیل بی‌نظیری برای گفت‌وگوی اسلامی و تقریب مذاهب دارد. این حرکت باید به‌عنوان الگویی عملی برای وحدت به جهان اسلام معرفی شود. اگر نهادهای اسلامی، اعم از شیعه و سنی، بر روی این نقاط مشترک و تجربه موفق تمرکز کنند.

امام‌جمعه کهک تأکید کرد: اربعین می‌تواند کاتالیزوری قدرتمند برای مقابله با تفرقه‌افکنی‌ها و ایجاد امت واحد اسلامی در برابر چالش‌های مشترک باشد، وحدتی که در دل حماسه عاشورا و پیاده‌روی اربعین نهفته است، می‌تواند آینده درخشان‌تری برای مسلمانان رقم بزند.

 وی افزود: پیاده‌روی اربعین با گرد هم‌آوری بی‌سابقه مسلمانان، محو تمایزات در عمل (خدمت‌رسانی موکب‌ها)، تأکید بر ارزش‌های مشترک (مبارزه با ظلم)، و استقبال فزاینده اهل‌سنت، به نماد زنده و پویای وحدت امت اسلام تبدیل شده و پتانسیل عظیمی برای تقریب مذاهب و مقابله با تفرقه دارد.

 صبوری به محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان از سوی کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: این همبستگی امروز ناشی از درسی که از عاشورا گرفته شده است.


انتهای خبر/110

 
http://qomefarda.ir/54647
اخبار مرتبط

نظرات شما