رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خبر داد:

تدوین سند همکاری تمدن نوین اسلامی

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: پیش‌نویس سند همکاری تمدن نوین اسلامی تهیه، و برای مقام‌های فرهنگی این هشت کشور اسلامی ارسال شده و در آینده نزدیک نخستین سند همکاری تمدنی جهان اسلام انتشار پیدا خواهد کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی ایمانی‌پور روز پنجشنبه در همایش تخصصی حوزه در عرصه بین‌الملل در سالن همایش های مدرسه امام کاظم(ع) قم همچنین اظهار کرد: تهیه این سند همکاری در چارچوب برگزاری جشنواره تمدن نوین اسلامی صورت می‌گیرد.
وی همچنین با اشاره به جایزه شهید صدر خاطرنشان کرد: جایزه شهید صدر نیز به دنبال، نظریه‌پردازی‌های اسلامی است، یکی از کاستی‌های موجود در میان طلبه‌های حوزه‌های علمیه، این است که مطالعه‌هایی که انجام می‌شود، بسته‌بندی‌های لازم را برای عرضه در حوزه بین‌الملل ندارد.
ایمانی‌پور با ذکر این مطلب که در گفتمان ما، استانداردهای مورد نیاز یک نظریه وجود ندارد و عمدتاً به زبان مخاطبان خودمان گفتگو می‌کنیم نه با مخاطبان جهانی، یادآور شد: نظریه‌پردازی اسلامی هم در جمهوری اسلامی ایران و هم در حوزه علمیه قم جریان دارد، اما به نحو مطلوب به مخاطبان بین‌المللی ارائه داده نمی‌شود.
وی بیان کرد: جایزه شهید صدر به دنبال امتداد بین‌المللی نظریه‌های اسلامی است، پس از انقلاب اسلامی، تولید علم افزایش چشمگیری داشته است، باید این علوم تولید شده را در یک بسته‌های مناسب برای مخاطبان جهانی آماده کنیم.
رئیس ارتباطات اسلامی در بخش دیگری از سخنان، تعارض‌هایی که بین ایران و غرب وجود دارد را یک تعارض تمدنی توصیف کرد و افزود: غرب نگران شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است، آمریکایی‌ها متوجه این هستند که اسلام به‌زودی به تمدنی خواهد رسید که تمدن غرب را با مشکل مواجه می‌کند.
وی با اشاره به این نکته که تمدن پژوهی نیازمند مطالعه‌های انضمامی است بیان کرد: ما باید به مسئله تمدن، نه صرفاً یک موضوع، بلکه به‌عنوان یک رویکرد نگاه کنیم.
این مسئول فرهنگی تصریح کرد: باید برنامه تمدن نوین اسلامی برای موضوع‌هایی مانند حقوق بشر، محیط‌زیست همچنین نسبت این تمدن با جامعه و سبک زندگی تبیین شود.
وی با ذکر این نکته که این مسائل، حوزه‌های علمیه را به یک مطالعه عمیق فرامی‌خواند، خاطرنشان کرد: این ظرفیتی است که در حوزه وجود دارد و باید بدانیم که تربیت نسلی تمدن‌ساز، بسیار حائز اهمیت است.
ایمانی‌پور، حرکت مقاومت را ایستادگی در برابر استکبار و نظم موجود جهانی دانست و گفت: مقاومت می‌تواند بخشی از تمدن نوین اسلامی را تشکیل دهد.
وی در ادامه افزود: مشکلاتی که پیش‌روی مقاومت وجود دارد، یک مرحله گذار است، ناگزیر هستیم، به‌رغم همه مشکلات مانند ازدست‌دادن بزرگان مقاومت، این مصیبت‌ها را تحمل کنیم تا این مرحله را پشت سر بگذاریم.
همایش تخصصی حوزه در عرصه بین‌الملل، در دومین روز همایش یکصدمین سالگشت باز تأسیس حوزه علمیه قم با حضور فضلا، شخصیت‌ها، اندیشمندان و فرهیختگانی از ایران و کشورهای مختلف برگزار شد.
در این همایش، پیام تصویری شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب‌الله لبنان نیز پخش شد.
همایش یکصدمین سال باز تأسیس حوزه علمیه قم و بزرگداشت شیخ عبدالکریم حائری یزدی‌ (ره) که از روز گذشته با پیام رهبر معظم انقلاب آغاز شده بود، امروز به کار خود پایان داد.

انتهای خبر /

منبع: خبرگزاری ایرنا
 
http://qomefarda.ir/53813
اخبار مرتبط

نظرات شما