در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قم مطرح شد؛

کاهش هزینه اوقات فراغت برای پیشگیری از اعتیاد

معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری قم با تأکید بر فراهم نمودن امکانات لازم برای تشویق و ترغیب جوانان به حضور در سالن‌ها و مکان‌های ورزشی و تفریحی گفت: برای پیشگیری از اعتیاد و مقابله با مواد مخدر باید هزینه اوقات فراغت جوانان کاهش پیدا کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» به نقل از خبرگزاری ایرنا، احمد حاجی‌زاده روز یکشنبه در سومین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قم در تالار امام جواد (ع) استانداری ضمن بیان مطلب فوق اظهار داشت: اداره کل ورزش و جوانان سالن‌های ورزشی را احداث می‌کند؛ ولی بلافاصله در اختیار بخش خصوصی قرار می‌دهد.
وی در ادامه با بیان اینکه باید از این مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر واگذاری اماکن ورزشی به بخش خصوصی عدول کنیم گفت: ریل‌گذاری که صورت‌گرفته، غلط است باید آن را اصلاح نماییم.
وی همچنین اضافه کرد: ما هزینه‌ اوقات فراغت جوانان را بالا برده‌ایم، خانواده‌ها برای فرستادن فرزندانشان به مکان‌های ورزشی به لحاظ مالی مشکل دارند.
حاجی‌زاده یادآور شد: برای ترغیب جوانان به حضور در سالن‌های ورزشی و استفاده آنان از امکانات و تجهیزاتی که برای این مکان‌ها فراهم شده، باید هزینه‌ها را کمتر کنیم.
معاون استاندار قم در بخشی سخنان خود آموزش‌وپرورش، مساجد و خانواده را سه محور اصلی و مهم در پیشگیری از پدیده شوم اعتیاد به مواد مخدر دانست و بیان کرد: اگر بر روی این سه محور تمرکز نموده و همه توانایی‌ها و ظرفیت‌ها را بسیج کنیم، جامعه از این بلای خانمان‌سوز مصون خواهد شد.
وی با بیان اینکه همه دستگاه‌ها باید آموزش‌وپرورش را در ارائه آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد یاری کنند گفت: مجموعه‌های مختلف فرهنگی مانند اوقاف و امور خیریه و اداره کل تبلیغات اسلامی نیز در کنار هم قرار بگیرند.
وی در ادامه سخنان، اهمیت خانواده را نیز در پیشگیری از اعتیاد موردتوجه قرارداد و یادآور شد: بدون شک تعامل نهاد خانواده با ۲ نهاد تأثیرگذار دیگر یعنی مدرسه و مسجد، از بسیاری آسیب‌های اجتماعی پیشگیری می‌کند.
نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت کارگری قم ۱۰ درصد پایین‌تر از کشور است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قم نیز اشاره به اینکه نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت کارگری کشور، گفت: این نرخ در جمعیت کارگری قم، ۱۰ درصد پایین‌تر از کشور است.
محمدتقی رجبی همچنین با بیان اینکه این نرخ در استان نسبت به کشور خیلی پایین‌تر است تصریح کرد: باید برای کاستن از این آمار بیش‌ازپیش تلاش شود.
وی با بیان این نکته که قم به لحاظ معضل معتادان متجاهر پاک‌ترین استان کشور محسوب می‌شود افزود: به‌خاطر زحمت‌های شبانه‌روزی فرماندهی انتظامی و دستگاه قضایی استان، خوشبختانه معتاد متجاهری در سطح شهر قم مشاهده نمی‌شود.
وی همچنین رسیدگی به پرونده‌ معتادان متجاهر را از چالش‌های جدی انتظامی و قضایی استان توصیف کرد و بیان داشت: مشکل اصلی، مبارزه با مخدر استان، کمبود نقدینگی و پولی است که باید تزریق شود.
وی با بیان اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور از ابتدای سال جاری تابه‌حال، ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار را به حوزه مواد مخدر قم تخصیص داده است یادآور شد: این، با مبلغی که برای تأمین هزینه‌های شورای مواد مخدر استان لازم است، قابل‌قیاس نیست.
رجبی در ادامه تأکید کرد: قم از جایگاه‌ ویژه‌ای برخوردار است، به همین علت، در اختصاص اعتبارات مبارزه با مواد مخدر نیز، باید رویکردمان به این استان، ویژه باشد.
وی تخصیص ۲۰ میلیارد ریال اعتبار از سوی شهرداری قم برای جمع‌آوری معتادان متجاهر در سال گذشته را موردتوجه قرارداد و گفت: شهرداری امسال نیز تخصیص ۲۴ میلیارد ریال را در برنامه دارد.
دبیر شورای مخدر قم در بخش دیگری از سخنان، موضوع ادغام مراکز غربالگری معتادان، شهرداری و اداره کل بهزیستی این استان را مورد اشاره قرارداد و تصریح کرد: با انجام این اقدام، صرفه‌جویی خوبی در مکان صورت گرفت، نیروهای مرکز غربالگری شهرداری نیز، برای کمک به بهزیستی اعلام آمادگی کردند.
رجبی در بخشی سخنان همچنین با یادآوری مکاتبه دبیرخانه شورای مواد مخدر دررابطه‌با موضوع خدمات قضایی قضات اظهار کرد: مقرر شد تا تفاهم‌نامه مشترک بین قوه قضاییه و ستاد مبارزه با مواد مخدر لحاظ شود.
وی راه‌اندازی خانه نشاط در روستای کهندان، یکی از روستاهای محروم و کم‌برخوردار از نظر امکانات و فضاهای ورزشی را موردتوجه قرارداد و گفت: باتوجه‌به هزینه‌بربودن این طرح، مبلغ چهار میلیارد ریال از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر و اداره کل ورزش و جوانان استان پرداخت، و تجهیز آن نیز توسط ورزش و جوانان انجام شد.
وی با بیان این مطلب که امسال سیاست ستاد مبارزه با مواد مخدر، تجهیزکردن خانه نشاط نیست گفت: سیاست ستاد، تجهیزکردن خانه روستایی است، ازاین‌رو طبق اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، علاوه بر سهمیه موجود قم، سه خانه روستایی دیگر نیز تجهیز و راه‌اندازی خواهد شد.
قم دارای ۱۷ مرکز درمان سرپایی معتادان است
معاون توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی قم نیز با بیان این مطلب که در این استان ۱۷ مرکز درمان سرپایی معتادان وجود دارد گفت: این مراکز تحت نظارت بهزیستی هستند؛ ولی طبق مصوبه‌های جدید باید به دانشگاه علوم پزشکی انتقال پیدا کنند.
حجت‌الله محمدزاده با بیان اینکه اداره کل بهزیستی قم طی سه سال گذشته با معضل بدهی به مراکز درمانی و بازتوانی معتادان مواجه بوده است گفت: در سال ۱۴۰۱، حدود ۱۳ میلیارد ریال و سال گذشته نیز بیش از ۴۰ میلیارد ریال بدهی داشتیم.
وی ادامه داد: در سال جاری هم باتوجه‌به اینکه، اعتبار خوبی دریافت نکرده‌ایم، در مجموع نزدیک به ۸۰ میلیارد ریال بدهی داریم‌ که این مسئله قطعاً بر کیفیت خدمات‌رسانی مراکز درمانی تأثیر نامطلوبی دارد.
۳۸۷ کیلوگرم مواد مخدر در قم کشف شد
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر قم نیز با اشاره به کشف ۳۸۷ کیلوگرم مواد مخدر از ابتدای سال جاری تاکنون گفت: این کشفیات به دلایل مختلف از جمله، افزایش قابل‌توجه قیمت مواد مخدر، به لحاظ وزنی کاهش داشته است.
سرهنگ حسن هاشم‌نیا همچنین افزایش ۳۵ درصدی دستگیری مجرمان مرتبط با مواد مخدر مانند قاچاقچیان، کِشت‌کنندگان، خرده‌فروشان و معتادان متجاهر را موردتوجه قرارداد و گفت: از مجموع پنج هزار و ۵۰۰ نفر دستگیری، ۲۵ درصد به کمپ‌های ترک اعتیاد و ۶ درصد نیز به زندان رفته‌اند.
وی با اشاره به آزادی سه درصد از این دستگیرشدگان به قید وثیقه گفت: ۶۶ درصد نیز به علل گوناگون مانند ابتلا به ایدز، کهولت سن، نداشتن سن قانونی و یا داشتن بیماری‌های روانی بدون هیچ قیدی آزاد شدند.
وی در ادامه افزود: آزمایش اعتیاد ۱۰ درصد از دستگیرشدگان نیز منفی بوده است.
رئیس پلیس مواد مخدر قم خاطرنشان کرد: ۱۵ درصد دستگیرشدگان جرایمی مانند سرقت و قاچاق مواد مخدر را در سابقه جرایم خود داشتند.
هاشم‌نیا تأکید با اشاره به توقیف ۲۱۷ دستگاه خودرو و موتورسیکلت سبک‌وسنگین بیان کرد: دررابطه‌با توقیف خودروها و موتورسیکلت‌های حامل مواد مخدر، بیش از پنج درصد افزایش داشته‌ایم.
وی با بیان اینکه دررابطه‌با آلات مصرف مواد مخدر و طراحی و توزیع آن نیز ۶ درصد رشد صورت‌گرفته است گفت: ۲۶ باب عطاری نیز پلمب، و از این عطاری‌ها در مأموریت‌های مختلف، حدود ۲۶ هزار انواع قرص‌های غیرمجاز کشف شد.
رئیس پلیس مواد مخدر قم ضمن هشدار در خصوص پایین آمدن سن اعتیاد تصریح کرد: اقدام‌هایی که برای بازدارندگی از اعتیاد انجام می‌شود، تأثیر لازم را ندارد.
وی همچنین یادآور شد: نبودن یک گرم‌خانه برای نگهداری معتادان، یکی از چالش‌های اساسی استان است، این اقدام برای پاک‌سازی معابر سطح شهر و کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی ضروری است‌.
وی با اشاره به اتباع بیگانه دستگیر شده در ارتباط با مواد مخدر نیز گفت: امسال ۹۶ نفر از اتباع دستگیر شده به کمپ‌های ترک اعتیاد انتقال پیدا کردند.
وی با بیان اینکه سه درصد از اتباع دستگیر شده هم روانه زندان شدند بیان کرد: ۲۷ درصد بدون قید آزاد شده، و ۱۸ نفر نیز رد مرز شده‌اند.




انتهای خبر /


http://qomefarda.ir/49730
اخبار مرتبط

نظرات شما