مدیرکل غله قم خبر داد:
افزایش تعداد نانواییهای عرضهکننده نان در قم
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: در راستای کمک به حفظ سلامت شهروندان، به دنبال افزایش هرچه بیشتر تعداد نانواییهای عرضهکننده نان کامل (نان با درصد سبوس بالا) در قم هستیم که در همین رابطه تا پایان سال جاری، حداقل ۶۰ واحد نانوایی در این شهر، نان کامل عرضه میکنند.
وی افزود: همچنین پخت نان بربری با آرد کامل برای نخستینبار در سطح قم انجام شد که نشاندهنده موفقیت برنامههای قرارگاه نان کامل استان با دبیری اداره کل غله است؛ ما میخواهیم از طریق پخت و عرضه هرچه بیشتر نان کامل بهعنوان غذایی اصلی مردم، به ارتقا سطح سلامت شهروندان قمی کمک کنیم.
گفتنی است هم اکنون ۴۰ واحد نانوایی در شهر قم نان کامل که به دلیل داشتن سبوس بالا دارای خواص فراوان برای حفظ سلامتی است، پخت میکنند.
در همین راستا برای تقویت انگیزه نانوایان استان برای پخت نان کامل، از مشوقهای مختلفی همچون افزایش میزان سهمیه و نرخ جداگانه، برای نانوایانی که ۱۰۰ درصد نان کامل پخت میکنند، استفاده میشود.
نانوایانی که علاقه دارند نان کامل پخت و به مردم عرضه کنند برای برخورداری از مشوقهای اعلام شده، باید تمام استانداردهای موردنظر اداره کل غله و خدمات بازرگانی قم را که در راستای حفظ سلامت شهروندان تعیین شده، رعایت کنند.
نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل میدهد، در کشور ایران نیز نان قوت غالب و غذای اصلی مردم محسوب میشود. نان در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی مثل گوشت و شیر دارای چگالی انرژی بیشتری است.
بنابراین نان یک محصول غذایی است که در امنیت غذایی جامعه از جایگاه ویژهای برخوردار است. روزانه قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین (تأمین بیش از ۴۵ درصد نیاز روزانه)، املاح معدنی همچون فسفر و ویتامینهای گروه B موردنیاز ما از طریق نان تأمین میشود.
طبق آمارهای ارائه شده مصرف سرانه نان در کشور حدود ۱۱۴ کیلوگرم در سال (معادل ۳۱۰ گرم در روز) است که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی دریافتی و حدود ۴۵ درصد پروتئین روزانه را تأمین میکند. در اقشار کمدرآمد که نان بیشتری مصرف میکنند تا ۶۰ درصد پروتئین روزانه از نان تأمین میشود.
هم چنین بیش از ۳۰ درصد کلسیم و فسفر روزانه که در افراد فقیر به ۴۵درصد هم میرسد از نان روزانه تأمین میشود، میانگین مصرف سرانه نان در جهان حدود ۶۵ کیلوگرم و مصرف سرانه سالانه نان در ایران ۳۷ درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است.
باتوجهبه اهمیت این موضوع دستاندرکاران حوزه سلامت ضرورت پخت نان کامل و سالم را یادآور شده و تأکید کردند که آرد سفید خاصیت لازم را ندارد.
در همین رابطه تولید نان کامل (دارای سبوس بالا) به دلیل مزایایی که برای سلامتی دارد، بهصورت جدی در کانون توجه مسئولان استان قم قرار گرفته و آنان تلاش دارند ضمن تشکیل قرارگاه نان کامل و تشویق مردم به استفاده از این نوع نان، علاوه بر ارتقا سطح سلامت عمومی مردم، میزان شیوع بیماریهای گوارشی در استان را کاهش دهند.
بهطورکلی حدود ۹۴۰ نانوایی در سطح شهر و مناطق مختلف قم فعال است و نانوایان در این استان انواع نانهای موردعلاقه مردم را تولید میکنند.
پنج کارخانه تولید آرد نیز در قم فعال است و میزان آرد مصرفی نانواییها در این استان در هر ماه حدود ۱۰ هزار تُن است.
انتهای خبر /
نظرات شما