باتکیه‌بر ترانزیت؛

قم به قطب اقتصادی کشور تبدیل می‌شود

یک کارشناس حمل‌ونقل گفت: استان قم در قلب شبکه حمل‌ونقل جاده‌ای و ریلی کشور قرار دارد و با در اختیار داشتن سه کریدور بین‌المللی، ظرفیت تبدیل‌شدن به هاب مواد غذایی حلال و قطب ترانزیت ریلی، جاده‌ای و لجستیک را داراست.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» محسن صابری مقدم، در دویست و سی و ششمین جلسه اتاق فکر توسعه استان قم، در دانشگاه طلوع مهر این شهر، افزود: این ویژگی‌ها می‌توانند نقش قم را در اقتصاد ملی و منطقه‌ای تقویت کرده و زمینه‌ساز جذب، ذخیره و توزیع مواد غذایی و بار در مرکز کشور شوند.

 صابری مقدم به بررسی موقعیت استراتژیک ایران در ترانزیت منطقه‌ای و جهانی پرداخت و تأکید کرد: ایران به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی خود در مسیر کریدورهای اصلی ترانزیتی شرق به غرب و شمال به جنوب، یکی از مهم‌ترین نقاط ترانزیت کالا در جهان به شمار می‌آید. وی همچنین به ظرفیت‌های زیرساختی ایران مانند شبکه‌های جاده‌ای و ریلی اشاره کرد و افزود که ایران می‌تواند به یکی از منابع درآمدی پایدار در این زمینه تبدیل شود.

 وی در مورد ظرفیت‌های ترانزیتی ایران گفت: ظرفیت ترانزیت کشور در حال حاضر حدود ۱۷ میلیون تن است و در برنامه هفتم توسعه، هدف‌گذاری برای افزایش این میزان به ۴۰ میلیون تن شده است. با برنامه‌ریزی صحیح، این ظرفیت می‌تواند به ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تن افزایش یابد و به منبعی پایدار برای درآمد کشور تبدیل شود.

 صابری مقدم در خصوص ظرفیت‌های لجستیکی قم و نقش آن در شبکه حمل‌ونقل ملی نیز اظهار داشت: قم با موقعیت استراتژیک خود، می‌تواند به یک هاب لجستیکی سه‌وجهی (هوایی، جاده‌ای و ریلی) تبدیل شود. استان قم می‌تواند به‌عنوان کانون لجستیکی برای ذخیره و توزیع بار و مواد غذایی در مرکز کشور عمل کند.

وی همچنین از ظرفیت‌های ایستگاه گارمانوری قم به‌عنوان یکی از مراکز کلیدی لجستیکی کشور یاد کرد و گفت: روزانه میزبان حدود ۳۰ قطار باری است و به‌عنوان هاب تعمیرات و اورهال لوکوموتیوها در کشور نیز شناخته می‌شود.

 صابری مقدم بر اهمیت سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های لجستیکی و حمل‌ونقل قم تأکید کرد و افزود: باتوجه‌به موقعیت جغرافیایی قم و نزدیکی آن به پایتخت، این استان می‌تواند به یک هاب لجستیکی ملی و منطقه‌ای تبدیل شود و نقش مهمی در افزایش درآمدهای ارزی و اشتغال‌زایی ایفا کند.

 وی همچنین به مقایسه قم با شهرهای بین‌المللی مانند دبی و فرودگاه آل مکتوم پرداخت و اظهار داشت: قم با توسعه زیرساخت‌های خود می‌تواند همانند این شهرها از موقعیت جغرافیایی خود بهره‌برداری کند و جایگاه ویژه‌ای در ترانزیت منطقه‌ای و جهانی پیدا کند.

 همچنین در این جلسه به لزوم توسعه زیرساخت‌های قم برای تبدیل این استان به قطب لجستیک کشور اشاره شد. ایجاد فرودگاه قم، تکمیل کمربندی جدید و تسریع در اتصال ریلی سیلو و منطقه ویژه سلفچگان از جمله پروژه‌هایی بودند که در راستای تحقق این اهداف مطرح شدند.




انتهای خبر /

 
منبع:ایرنا
http://qomefarda.ir/52222
اخبار مرتبط

نظرات شما