قم فردا گزارش می‌دهد؛

اسراف در مصرف گاز تهدیدی برای کشور

کارشناسان معتقدند در شرایط کنونی و نه‌فقط برای برهه سخت زمستان بلکه در همه ایام سال بهترین و مؤثرترین شیوه برای حراست از نعمت گاز، ترویج فرهنگ صحیح مصرف است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» یکی از هشدارهای بسیار مهم که همه در رعایت آن بسیار باید کوشا باشند، صرفه‌جویی در مصرف گاز است؛ چرا که با توجه به شرایط کشور و هجوم سرما به مناطق مختلف، باید دولت بتواند بدون قطعی گاز، این عنصر اساسی را به سرتاسر کشور برساند. این مهم صورت نمی‌پذیرد جز آنکه همه مردم در همین راستا به یکدیگر کمک نمایند و در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند.

صرفه‌جویی به معنای بهتر مصرف کردن و بهینه مصرف کردن است
از همین رو مرتضی خوش‌لهجه در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به مشکل ناترازی انرژی در کشور، اظهار کرد: صرفه‌جویی به معنای مصرف نکردن نیست، بلکه به معنای بهتر مصرف کردن و بهینه مصرف کردن است.
وی ادامه داد: اصلاح الگوی مصرف مورد تأیید رهبر معظم انقلاب است، هر مقدار که به ترویج این فرهنگ کمک شود، به‌تناسب آن به حفظ فشار شبکه و جلوگیری از قطعی آن در استان‌های مرزی، استمرار فعالیت صنایع و اشتغال جوانان و همچنین تأمین سوخت نیروگاه‌های تولید برق کمک شده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان قم بابیان اینکه عبور از شرایط ناترازی نیاز به همکار تمامی اقشار جامعه دارد، گفت: در شرایط فعلی کاهش دو درجه‌ای وسایل گرمایشی منزل و محیط کار در کنار رعایت دیگر نکات و الزامات مرتبط با مصرف بهینه انرژی بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.



خطوط سراسری انتقال گاز به عنوان شریان‌های انرژی کشور هستند که این گاز طبیعی با پیچیدگی و سختی‌های فراوانی و انجام عملیات مختلف به دست مصرف‌کننده می‌رسد.
 انتقال گاز از پالایشگاه‌ها تا مقصد پیوسته است
این در حالی است که علی پاکدامن، مدیر بهره‌برداری شرکت گاز استان قم در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه شبکه‌های گاز ایران به‌گونه‌ای است که باید به‌صورت مستمر همه با هم کار کنند، اظهار داشت: ما انبار گاز و یا مخزن گاز نداریم فقط صرفاً همان مقدار که در شبکه و یا لوله‌ها قرار دارد گاز موجود است.
وی ادامه داد: در حال حاضر به‌صورت پیوسته از اعماق دریایی خلیج‌فارس گاز را در سکوی نفتی استخراج کرده و از آنجا به پالایشگاه‌ها و در آنجا بعد از تصفیه تحویل خطوط انتقال می‌شود.
پاکدامن اضافه کرد:  یکی از ایستگاه‌های شهری تحویل گاز در قم ایستگاه  C.G.S مرکزی قم است که بعد از تحویل گاز آن را بین خطوط شهری توزیع می‌کند.
وی عنوان کرد: گاز با فشار ۱۱۰۰ پوند به این ایستگاه وارد می‌شود و بعد از دو بار کاهش فشار گاز به ۲۵۰ می‌رسد و در نهایت به رینگ شهری منتقل می‌شود. شبکه‌های استانی هم به‌صورت رینگ است تا بتوانیم اگر در محدوده‌ای قطعی رخ داد از سوی دیگر گاز تأمین شود.
مدیر بهره‌برداری شرکت گاز استان قم با اشاره به اینکه لوله‌های شبکه‌های گاز به‌اصطلاح شبکه‌های لوسی هستند؛ یعنی باید این شبکه‌ها به‌صورت سوپر فنی حفاظت شوند، گفت: باید لوله‌های انتقال گاز حفاظت الکتریکی شود تا از زنگ‌زدگی جلوگیری شود.
شبکه‌های انتقال گاز استان سالی دو بار نشت‌یابی می‌شوند
وی اضافه کرد: شرکت گاز استان سالی دو بار کل خطوط انتقال گاز استان را با حساس‌ترین و پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها چک می‌کند تا در صورت بروز احتمالی نشتی آن را رفع کند و همین مسئله موجب شده است که کمترین حوادث مربوط به گاز را شاهد باشیم.
پاکدامن اضافه کرد:  در ایستگاه‌های C.G.S چندین خطوط انتقال گاز وجود دارد که در صورت بروز مشکلی برای هریکی از خطوط، خطوط بعدی جایگزین می‌شود در واقع ایستگاه‌ها اکتیو مانیتورینگ هستند و یکدیگر را پوشش می‌دهند.
اسراف در مصرف گاز بالاترین تهدید برای کشور است
مدیر بهره‌برداری شرکت گاز استان قم در پاسخ به سؤال مبنی بر دلیل تشویق مردم برای مصرف بهینه، گفت: متأسفانه آمارها بسیار مأیوس‌کننده است از اسرافی که ما ایرانی در مصرف گاز داریم. هیچ جای دنیا این‌گونه نیست. ما بیشتر از اتحادیه اروپا گاز مصرف می‌کنیم.
وی ادامه داد: منازل ما مصرف گاز بسیار بالایی دارند. در حال حاضر چیزی که برای کشور ما تهدید است اسرافی است که صورت می‌گیرد. باید مردم دراین‌خصوص مصرف خود را بهینه کنند.

پروسه انتقال گاز بسیار سخت و هزینه‌بر است
همچنین علی گودرزی، مدیر واحد مهندسی شرکت گاز در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به روند انتقال گاز از ابتدای استخراج تا ایستگاه‌های توزیع، گفت: گازی که در اختیار ما است ابتدا از چاه‌های نفت توسط شرکت نفت استخراج می‌شود. به این گاز اصطلاحاً گازترش می‌گویند. این گاز ترکیباتی دارد که هم بسیار مسموم‌کننده و هم بسیار خورنده فلزات و تجهیزات است.
وی ادامه داد:  این گازترش توسط شرکت نفت در خطوط مخصوص انتقال گازترش تحویل شرکت گاز در پالایشگاه‌ها می‌شود. در پالایشگاه‌ها فرایندهایی روی این گاز انجام می‌شود تا آن ترکیبات مضر گرفته شود. گازی که از این پالایشگاه‌ها خارج می‌شود نه رنگ و نه بو دارد. به همین دلیل شرایط برای انتقال گاز بسیار سخت می‌شود.
گودرزی با اشاره به اینکه چهار خط انتقال گاز که به آن خطوط آی گت گفته می‌شود از قم عبور می‌کند، عنوان کرد: گاز در مرزهای هر شهر وارد ایستگاه‌های C.G.S برای توزیع در سطح شهر می‌شود. گاز وارد شده طی دو مرحله فشارشکن توسط رگلاتورهای اولیه و ثانویه به فشار ۲۵۰ برای انتقال در خطوط شهری می‌رسد.
مدیر واحد مهندسی شرکت گاز  خاطرنشان کرد:  پروسه انتقال گاز بسیار سخت و هزینه‌بر و همچنین نگهداری و پایداری شبکه هم بسیار مهم و پراهمیت است.
وی ادامه داد: اولین هدف همکاران در شرکت گاز این است که گاز به‌هیچ‌وجه قطع نشود. همکاران آرامش و آسایش شهروندان را به آرامش و آسایش خود ترجیح می‌دهند تا روند گازرسانی ادامه داشته باشد.



امروز می‌توانیم در زمینه فرهنگ‌سازی استفاده بهینه از مصرف گاز در جامعه اقدامات مؤثری انجام شود و در این زمینه بهترین قشری که می‌تواند مؤثر و تأثیرگذار باشد کودکان و نوجوانان هستند.
آموزش به کودکان در افزایش میزان صرفه‌جویی مؤثر بوده است
علیرضا رحیمی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اهمیت مصرف بهینه در جامعه با آموزش به دانش آموزان، اظهار داشت: از طریق فرهنگ‌سازی و آموزش می‌توان تغییرات مطلوبی را در جامعه ایجاد کرد.
وی ادامه داد: طرح همیار پلیس به‌عنوان یک نمونه موفق کار فرهنگی در کشور است. این طرح منجر به کاهش شش هزار نفری تلفات جاده‌ای شد که این موضوع نشان می‌دهد آموزش به کودکان تا چه اندازه می‌تواند در حل مشکلات و معضلات جامعه مؤثر باشد.
مدیرکل آموزش‌وپرورش استان قم با اشاره به ناترازی جریان انرژی در کشورمان، بیان کرد: امروز در خصوص این مشکل می‌توانیم با آموزش صحیح به کودکان فرهنگ‌سازی کنیم.
وی افزود:  آمارها و داده‌های موجود از میزان صرفه‌جویی مصرف گاز در استان قم نشان می‌دهد که آموزش نکات مرتبط با بهینه‌سازی مصرف انرژی به دانش‌آموزان تاثیرگذار بوده است.


کارشناسان معتقدند در شرایط کنونی و نه فقط برای برهه سخت زمستان بلکه در همه ایام سال بهترین و مؤثرترین شیوه برای حراست از نعمت گاز ، ترویج فرهنگ صحیح مصرف است ؛ امید که همه در حفظ این سرمایه بزرگ ملی به سهم و قدر خود کوشا باشیم.

گزارش از حسین حیدری

انتهای خبر /

 
http://qomefarda.ir/52331
اخبار مرتبط

نظرات شما