مسئول ستاد ازدواج دانشجویی کشور مطرح کرد:

سامانه همرسان؛ تسهیل ازدواج آگاهانه با فناوری

مسئول ستاد ازدواج دانشجویی کشور با اشاره به اینکه ۱۸هزار نفر متقاضی ثبت‌نام در این سامانه هستند که از این تعداد ۵۶۱ نفر در استان قم بوده‌اند، گفت: توانستیم با کمک سامانه همرسان در حوزه ازدواج با ابزار هوش مصنوعی و فناوری، مسئله همسان‌گزینی را تسهیل کنیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» سید مهدی رضوی ظهر امروز در نشست خبری آغاز به کار سامانه همرسان در ۶ دانشگاه استان که در سالن جلسات ولایت دانشکده مدیریت دانشگاه قم برگزار شد، اظهار داشت: اولویت نهاد رهبری در دانشگاه‌ها  موضوع ازدواج است.
وی ادامه داد: اصلی‌ترین برنامه‌ای که در این راستا اجراشده است، برنامه «همسفر تا بهشت» بوده که هدیه مقام معظم رهبری به زوجین دانشجو است که علاوه بر آموزش‌های لازم یک سفر تفریحی نیز است.
مدیر ازدواج و خانواده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به اینکه از این طریق ازدواج آگاهانه رخ می‌دهد، گفت: بعد از سالیان که این برنامه اجرایی شد، منجر به ایجاد پایداری بالای ۹۴ درصد در ازدواج دانشجویی شد.
وی خاطرنشان کرد: برنامه‌های مختلفی ازجمله تبلیغ و ترویج در حوزه ازدواج دانشگاهیان و برپایی ۶۰ جشن ازدواج در کشور در راستای مسئله ازدواج صورت گرفت.
رضوی با اشاره به برگزاری کارگاه‌های مهارت زندگی ، گفت: در حوزه تحکیم خانواده، کارگاه‌های تقویت مهارت زندگی برگزار می‌شود که مسائل پیش و پس از ازدواج را شامل می‌شود که از اساتید مطرح کشوری در این کارگاه‌ها دعوت به عمل می‌آید.
وی افزود: در سامانه آموزش مجازی دانشگاهیان نیز بخشی به نام «زندگی برخط» قرار دارد که مدرسه خانواده و ازدواج است و حدود ۸۰ درس روی این سامانه برای افراد مجرد و متأهل بارگذاری شده است.
مسئول ستاد ازدواج دانشجویی کشور با اشاره به اینکه بعد از حوزه تبلیغ و ترویج، در حوزه تشکیل خانواده و ایجاد ازدواج نیز وارد شدیم، گفت:  یکی از مباحثی که باید در ازدواج آگاهانه رخ دهد، این است که کمک کنیم مسئله همسان‌گزینی رخ دهد. توانستیم با کمک صاحب‌نظران حوزه ازدواج با ابزار هوش مصنوعی و فناوری، مسئله همسان‌گزینی را تسهیل کنیم که این سامانه، سامانه «همرسان» است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر با فعالیت ۶ دفتر همرسان در دانشگاه‌های قم ایجادشده است. در استان‌های دیگر نیز این سامانه فعال‌شده و حدود ۶۰ دفتر فعال در سطح کشور داریم که این آمار رو به افزایش است. ۱۸هزار نفر متقاضی ثبت‌نام در این سامانه هستند که از این تعداد ۵۶۱ نفر در استان قم بوده‌اند.
رضوی ادامه داد: مزیتی که این سامانه نسبت به سایر سامانه‌ها دارد، این است که کل مراحل در دفتر «همرسان» به‌صورت حضوری انجام می‌شود و یک کارشناس و یک مشاور در آن حضور دارند. این مشاوره برای افرادی که می‌خواهند از خدمات این سامانه استفاده کنند، رایگان است.
وی گفت: از زمان شروع کار این سامانه دیری نمی‌گذرد اما بااین‌حال، ۱۵۲ ازدواج، خروجی سامانه همرسان بوده است. در طرح ملی همسفر تا بهشت در سال ۱۴۰۳ نیز در بازه دوهفته‌ای ثبت‌نام، ۱۴هزار زوج ثبت‌نام کرده‌اند که توانستیم در خدمت ۱۰ هزار زوج در قالب ۲۵ کاروان به مشهد مقدس اعزام کردیم. در این طرح، می‌بایست یکی از زوجین دانشجو باشد. افراد جامانده از این طرح، در صورت دارا بودن شرایط، سال دیگر نیز می‌توانند در طرح شرکت کنند.
طرح‌های حمایتی برای دانشجویان متأهل و فرزند آوری 
مدیر ازدواج و خانواده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در بخش دیگر از سخنان خود به مسئله فرزند آوری اشاره کرد و عنوان کرد: همان‌طور که بحث ازدواج مانع از پیشرفت تحصیلی نیست بلکه کمک‌کننده نیز هست، موضوع فرزند آوری نیز مانع از تحصیل دانشجویان نیست. از همین رو، طرح ملی «دردانه»، کمک به فرهنگ فرزند آوری دانشگاهیان می‌کند.
وی افزود: سال‌های گذشته برخی تسهیلات به دانشجویانی که صاحب فرزند می‌شدند، اعطا می‌شد اما امسال به دلیل تغییراتی در دولت و عدم‌حمایت و پشتیبانی نتوانستیم تسهیلات را اعطا کنیم اما قصد داریم برخی تسهیلات را با پیگیری‌های انجام‌شده در سال آینده به دانشجویانی که صاحب فرزند می‌شوند، بدهیم.


انتهای خبر /

 
http://qomefarda.ir/52829
اخبار مرتبط

نظرات شما