قم فردا گزارش می‌دهد؛

چالش فاضلاب در مسکن ملی تکرار نشود

باتوجه‌به اینکه یکی از چالش‌های مهم مسکن مهر در سال‌های اخیر مسئله فاضلاب بود امروز با برنامه‌ریزی درست، مسئولین نباید اجازه دهند که چالش‌های مسکن مهر در طرح‌های جدید مسکن تکرار شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا»  بر اساس نمایه جمعیتی استان قم که در اردیبهشت‌ماه سال جاری منتشر شده است طبق آخرین برآوردها، جمعیت استان قم یک میلیون و ۴۳۵ هزار نفر است که ازاین‌بین جمعیت شهری یک میلیون و ۳۷۵ هزار نفر معادل ۹۵.۸ درصد و جمعیت روستایی نیز ۶۰ هزار نفر معادل ۴.۲ درصد جمعیت کل استان است.

 ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر طول شبکه انتقال آب و یک هزار و ۷۰ کیلومتر نیز طول شبکه فاضلاب استان قم است که ازاین‌بین ۲۰۰ کیلومتر از شبکه انتقال آب و ۳۰۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب فرسوده شده است. یک هزار و ۷۰ کیلومتر شبکه فاضلاب قم درمجموع ۱۳۱ هزار نفر مشترک را تحت پوشش قرار داده که ۲۲۴ هزار واحد مسکونی را شامل می‌شود همچنین ۵۶۰ هزار نفر از جمعیت حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزارنفری استان قم تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند.

 این آمار و ارقام و تراکم بالای جمعیت در شهر قم در کنار فرصت‌ها و تهدیداتی که هرکدام از آنها برای استان دارد، ضرورت توسعه زیرساخت‌های مختلف خدماتی را دوچندان می‌کند که یکی از این زیرساخت‌های مهم و ضروری در استان بخش فاضلاب است که تا حدودی دچار عقب‌ماندگی است.

 ظرفیت فاضلاب قم پاسخگوی طرح‌های جدید مسکن نیست

 از همین رو حسن بختیاری، مدیرعامل سابق شرکت آب و فاضلاب قم آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ در گفتگو با ایرنا با اشاره به وضعیت فاضلاب استان، اظهار داشت: ظرفیت تسویه خانه فاضلاب قم کاملاً اشباع شده و به نحوی امکان انشعاب جدید وجود ندارد. شرایط فاضلاب در قم بحرانی است و نمی‌توان از کنار آن به‌سادگی گذشت.

 وی ادامه داد: فاضلاب در قم به‌سختی پاسخگوی وضع موجود است و بدون توسعه شبکه انتقال و تسویه خانه جدید، اتصال فاضلاب شهری به واحدهای نهضت ملی مسکن بخصوص در شهر پردیسان امکان‌پذیر نیست.

 فاضلاب چالش جدی طرح‌های مسکن

 درهرحال سال‌های قبل در خصوص فاضلاب استان مخصوصاً فاضلاب پردیسان گفتگوهای بسیاری از سوی مسئولین استان صورت گرفت و اهمیت آن بسیار روشن و واضح است. فاضلاب پردیسان در سال‌های قبل مشکلات بسیاری را برای ساکنان آن منطقه ایجاد کرد و مردم شکایت‌های فراوانی از پس‌زدگی فاضلاب، بوی نامطبوع، خروج جانوران موذی، نشتی، گرفتگی یا خرابی داشتند و این موضوع به‌گونه‌ای شد که مدیرکل راه و شهرسازی استان در آن سال از فاضلاب به‌عنوان جدی‌ترین معضل پردیسان یاد کرد.

 امروز می‌طلبد در مسیر اجرای فاضلاب طرح مسکن ملی اقدام مؤثری انجام شود تا در آینده نه‌چندان دور مشکلات این سال‌های اهالی پردیسان گریبان‌گیر مردم ساکن مسکن ملی نشود.

 

 چالش‌های مسکن مهر نباید در طرح‌های جدید تکرار شود

 از همین رو مهندس مهدی نظرزاده در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به شبکه فاضلاب مناطق جدید پردیسان، اظهار داشت: برنامه‌ریزی ویژه برای توسعه شبکه فاضلاب در مناطق جدید شهری از جمله پردیسان شکل‌گرفته است.

 وی ادامه داد: چالش‌های مسکن مهر نباید در طرح‌های جدید تکرار شود به همین دلیل در طرح‌های جدید مسکن ملی هم‌زمان با شبکه آب، شبکه فاضلاب را هم اجرا می‌کنیم.

 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به زمان‌بندی اجرای شبکه فاضلاب مسکن ملی، گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، هم‌زمان با اسکان مردم شبکه فاضلاب نیز تکمیل خواهد شد.

 وی اضافه کرد: در بخش‌های مختلف پردیسان، از جمله سایت ۱۷ هکتاری و ۲۲ هکتاری شبکه آب و فاضلاب اجرا شده و پروژه‌های احداث شبکه آب و فاضلاب سایت های ۲۷ هکتاری و ۵۶۰ هکتاری شهید رئیسی، در حال اجرا هستند و هدف این است که پیش از استقرار کامل جمعیت، تمامی زیرساخت‌های آب و فاضلاب آماده بهره‌برداری باشند.


 درهرحال امروز که طرح ملی مسکن در حال ساخت است باید مسئله فاضلاب این مناطق جدید ساخت پیش‌بینی شود تا در آینده ساکنین این مناطق دچار مشکلات نشوند.

انتهای خبر /160

 
http://qomefarda.ir/52832
اخبار مرتبط

نظرات شما