رئیس بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات کشاوزری قم:

کلاس ۷۰ هکتار اراضی کشاورزی قم تعیین شد

رئیس بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم گفت: کلاس و نوعیت بیش از ۷۰ هکتار از اراضی درخواستی سازمان جهاد کشاورزی استان توسط این مرکز تعیین شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» به نقل ز خبرگزاری ایرنا، محمدهادی میرزاپور بیان کرد: علاوه بر تعیین کلاس و نوعیت اراضی استان، محققان بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات کشاورزی قم در سال گذشته ۱۵ طرح پژوهشی را اجرایی کردند.
وی افزود: همچنین محققان این بخش از مزارع غلات و کلزای استان به مساحت ۱۰ هزار هکتار بازدید کردند و راهکارهای فنی برای تغذیه گیاهی و مبارزه با آفات ارائه شد.
وی ادامه داد: این اقدامات در راستای تفاهم‌نامه مرکز با سازمان جهاد کشاورزی و ترویج انجام شده است. رئیس بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات کشاورزی قم همچنین به فعالیت‌های آموزشی و ترویجی اشاره کرد و گفت: در این راستا، کلاس‌های آموزشی به مدت ۱۰۰ ساعت برای شاک، بهره‌برداران، کشاورزان و کارشناسان در زمینه افزایش بهره‌وری و عملکرد محصولات زراعی و باغی برگزار شد.
وی ادامه داد: ۶ روز مزرعه برای محصولات زراعی و باغی در سطح استانی و ملی برگزار شد و کارگروه کنترل مواد کودی تشکیل گردید.
وی ادامه داد: در این راستا، بازدیدهای منظم و نمونه‌برداری از بیش از ۸۰ نمونه کود از کارخانه‌های تولید کود شیمیایی و عوامل توزیع کود در سطح استان قم انجام شد.
میرزاپور همچنین خاطرنشان کرد: محققان این بخش بیش از ۱۵ طرح و ایده را به درخواست پارک علم‌وفناوری داوری کردند. وی افزود: همچنین، ۲۵ پروپوزال، گزارش نهایی و مقالات ارجاع شده به محققان بخش مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: پنج گزارش نهایی و سالیانه از طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی بخش تهیه شد و محققان در ۱۵ جلسه فنی شرکت کردند تا راهکارهای علمی برای افزایش بهره‌وری و عملکرد محصولات زراعی و باغی ارائه دهند.
وی ادامه داد: این دستاوردها نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم در راستای توسعه پایدار بخش کشاورزی و بهبود شرایط کشاورزان و بهره‌برداران است.
گفتنی است بخش کشاورزی قم به‌عنوان متولی اصلی تأمین امنیت غذایی مردم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم‌مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزش افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند. میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، ‌ باغی، ‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است. بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.

انتهای خبر /

 
http://qomefarda.ir/52834
اخبار مرتبط

نظرات شما