دبیر علمی همایش ملی درمان ناباروری:
درمان ناباروری نیازمند ادبیات مشترک اخلاقی است

دبیر علمی همایش ملی بررسی اخلاقی فقهی و حقوقی درمان ناباروری گفت: ملاحظات اخلاقی در عرصه درمان ناباروری در کشورهای اسلامی قابلتوجه است و از این رو، ادبیات مشترک ما با کشورهای اسلامی در نسبت بین علومانسانی و دانش همین ملاحظات اخلاقی در عرصه درمان است.
وی افزود: بهرهمندی از ظرفیتهای فقاهتی و حقوقی حوزههای علمیه قم و حوزه علمیه خواهران در دستور کار اولین همایش ملی بررسی اخلاقی فقهی و حقوقی درمان ناباروری بود.
عضو هیاتعلمی و معاون پژوهش دانشکده الهیات دانشگاه قم با بیان اینکه حدود ۱۰۰ مقاله ارسالی به دبیرخانه همایش شایسته داوری بودند، اظهار کرد: چهار پیشنشست در این همایش برگزار شده است که همگی با حضور سخنرانان و پژوهشگران علمی برتر دانشگاهها به ثمر نشست.
وی گفت: ملاحظات اخلاقی در عرصه درمان ناباروری در کشورهای اسلامی قابلتوجه است و از این رو، ادبیات مشترک ما با کشورهای اسلامی در نسبت بین علومانسانی و دانش همین ملاحظات اخلاقی در عرصه درمان است.
معاون پژوهش دانشکده الهیات دانشگاه قم افزود: بحث دانش اخلاقی، مدل ورود خاصی به بحث درمان ناباروری دارد که فقط ملاحظات اخلاقی بهعنوان استدلال اخلاقی نیست و مانند یک بمب خوشهای به وسط موضوع اصابت کرده است. هر کدام از اینها یک ارتباطی است که میتواند رمز اخلاقی داشته باشد یا خیر.
فاضلی تصریح کرد: در بازدیدهایی که ذیل نشستهای فقه جنین از مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قم داشتیم با چالش جدی مباحث فقهی، حقوقی و اخلاقی اهدای جنین مواجه شدیم که نیازمند پژوهشهای جدی است.
وی ادامه داد: کارگروههای علمی در ذیل نشستهای فقه جنین در حوزههای پزشکی، حقوقی و فقهی تشکیل شد و کلیه مقالات ارائه شده در همایش ملی فقه جنین بهصورت کتاب چاپ خواهد شد.
انتهای خبر /110
نظرات شما