قم فردا گزارش میدهد؛
انتخاب شهردار قم پاشنهآشیل شورا یا عامل وحدت

با توجه به وجود اختلافات آشکار در بین اعضای شورای اسلامی شهر قم و دو دستگی ایجاد شده در بین آنها انتخاب شهردار به یک معضل جدی در بین اعضای شورای شهر تبدیل شده است.

وی که از خردادماه ۱۳۹۴ بهعنوان شهردار قم انتخاب شده بود در حالی یک دهه در خدمت حضور داشت که پیش از آن هم ۱۲ سال در اصفهان شهردار بود که یکی از باسابقهترین شهرداران کشور بهحساب میآید.
لاریجانی عامل حضور سقائیان نژاد در قم
سقائیان نژاد با نظر علی لاریجانی رئیس وقت مجلس شورای اسلامی و نماینده قم در مجلس سال ۱۳۹۴ به شورای اسلامی شهر قم پیشنهاد شد و با اکثریت مطلق بهعنوان شهردار قم انتخاب شد، هر چند که شورای پنجم که در آن دوره ۲۱ عضو داشت، حسین باقری از مدیران شهری تهران را بهعنوان شهردار انتخاب کرده بودند که با مخالف و عدم صدور حکم به سراغ سقائیان نژاد رفتند.
تأیید نقش علی لاریجانی در انتخاب سقائیان نژاد
محمود مسگری عضو سخنگوی شورای اسلامی شهر قم روز گذشته در نشست خبری با خبرنگاران در این زمینه اظهار داشت: نظر شورای اسلامی شهر قم در آن سال حسین باقری بود که باوجود انتخاب حکمش صادر نشد.
وی ادامه داد: با توجه به حضور علی لاریجانی بهعنوان نماینده قم در مسند ریاست وقت مجلس شورای اسلامی با چند تن از اعضای شورای اسلامی در آن دوره با وی جلسه برگزار کردیم و در نهایت پیشنهاد وی سقائیان نژاد بود که در شورا رأی هم آورد.
کارنامه درخشان با چاشنی اختلافات زنجیرهای
حضور سقائیان نژاد در قم را میتوان به دو بخش جداگانه تقسیم کرد، بخش اول از سال ۹۴ تا سال ۱۴۰۰ که شهر قم واقعاً در خصوص خدمات شهری و بهرهبرداری از پروژههای شهری بهخوبی درخشید.
این دوره با حمایت قاطع اعضای شورای شهر همراه بود و نتایج آن هم توسعه و آبادانی شهر قم بود.
بخش دوم از کارنامه ۱۰ساله شهردار را میتوان سه سال اخیر عنوان کرد، در این سه سال ۶ نفر از اعضای ۱۳ نفر شورا در قالب یک گروه متحد خواستار برکناری شهردار شدند و از هیچ کوششی برای رسیدن به این مهم کوتاه نیامدند.
در این میان دو سد مهم در روبروی آنها بود، نخست کارنامه موفق شهردار و رضایت مردم و افکار عمومی از وی و سد محکم بعدی دیگر اعضای شورای شهر بودند که تعدادشان هفت نفر بود و در برابر هر خواستهای این اعضا ایستادگی میکردند.
این روال از تیرماه سال قبل و با اردوکشی یکی از اعضای گروه هفتنفره به جمع گروه ۶ نفره ورق به نفع مخالفان شهرداری برگشت چرا که در رأیگیریهایی که صورت میگرفت صاحب یک رأی بیشتر بودند.
در این ۱۰ ماه بارهاوبارها خبر برکناری شهردار شنیده شد تا اینکه در نهایت وی با تقدیم استعفای خود به حضور ۱۰ساله خود در قم پایان داد.
انتخاب شهردار در صدر اخبار
در این میان انتخاب شهردار یکی از اصلیترین و مهمترین اقدامات شورای شهر است که قرار در هفتههای پیش رو معرفی شود.
با توجه به وجود اختلافات آشکار در بین اعضای شورای شهر و دو دستگی ایجاد شده در بین آنها انتخاب شهردار به یک معضل جدی در بین اعضای شورای شهر تبدیل شده است.
هر چند که محمود مسگری سخنگو و رهبر گروه هفتنفره شورا میخواهد این مسئله را کتمان کند؛ اما واقعیت چیز دیگری است که در جلسه دیروز و نشست خبری با اصحاب رسانه هم مشخص شد بهطوریکه دیروز در مقابل دیدگان خبرنگاران هر کدام از اعضای شورا گروه مقابل را مورد حمله قرار دادند.
انتظار منطقی و خوشبینانه دلسوزان و شهروندان این است که هر دو گروه در انتخاب شهردار با طرف مقابل هماهنگ باشند و فردی را با اکثریت آرا انتخاب کنند و همین انتخاب سرآغاز یک وحدت و همدلی باشد.
اما به نظر میآید که نهتنها این مهم محقق نشود؛ بلکه گروهی که یک رأی بیشتر دارد سعی خواهد کرد که گزینه خود را به کرسی ریاست مدیریت شهری بنشاند.
در صورت وقوع این موضوع بار دیگر صحنه مدیریتی شهری تبدیل به یک صحنه مبارزه شده و قطعاً در ۱۰ ماه باقیمانده باید هر روز منتظر اتفاقات جدید در آن باشیم.
انتهای خبر /110
نظرات شما