در گفتگو با قم فردا مطرح شد؛
پرورش قارچ فرصت شغلی مناسب برای جوانان

پرورشدهنده قارچ با اشاره به ایجاد فرصت شغلی برای جوانان با پرورش قارچ گفت: پرورش قارچ به فضای زیادی نیاز ندارد و با آموزش کوتاهمدت میتوان وارد این حرفه شد که این موضوع برای جوانان جویای کار فرصت بسیار خوبی است.
میثم بیانی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادیپایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» با اشاره به شرایط اقلیمی قم برای پرورش قارچ و پتانسیل این برای توسعه این صنعت، اظهار داشت: قم با توجه به آبوهوای خشک و نیمهخشک، شاید در نگاه اول برای کشاورزی مناسب نباشد، اما پرورش قارچ به دلیل نیاز به محیط کنترلشده از نظر دما، رطوبت و نور کاملاً قابل اجراست. حتی میتوان با سیستمهای گرمایشی و سرمایشی، در تمام فصول سال تولید پایدار داشت.
وی با اشاره به اینکه چه نوع قارچهایی در قم پرورش داده میشود و کدام یک از نظر اقتصادی مقرونبهصرفهتر است، گفت: عمده تولید قارچ در قم، قارچ دکمهای و به میزان کمتری قارچ صدفی است، قارچ دکمهای به دلیل بازارپسندی بیشتر و تکنولوژی شناختهشده پرورش، گزینه اقتصادیتری است، اما قارچ صدفی نیز به دلیل نیاز به سرمایه اولیه کمتر، مورد توجه برخی واحدهای کوچک است.
کارشناس کشاورزی و پرورشدهنده قارچ با اشاره به توجیهپذیری اقتصادی پرورش قارچ در قم بیان داشت: با برنامهریزی صحیح کاملاً توجیهپذیر است، هزینه راهاندازی یک واحد کوچک حدود ۱۰۰ متری با تجهیزات اولیه بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان است. با تولید ماهانه حدود یک تا ۵/۱ تن، بازگشت سرمایه در ۱۸ تا ۲۴ ماه امکانپذیر است؛ البته بازار فروش و قیمت تمامشده مواد اولیه مثل کمپوست نقش کلیدی دارد.
وی با اشاره به مهمترین مشکلات پرورشدهندگان قارچ در قم افزود: تأمین کمپوست باکیفیت زیرا بیشتر کمپوست از استانهای دیگر وارد میشود که هزینه حمل را افزایش میدهد، نوسانات قیمت قارچ به دلیل عرضه نامنظم، گاهی افت شدید، مشکلات مالی و عدم دریافت تسهیلات برای بسیاری از پرورشدهندگان کوچک و فقدان صنایع تبدیلی و فراوری قارچ مانند کنسرو یا خشککردن در قم از مهمترین مشکلات پرورشدهندگان قارچ در قم است.
بیانی با اشاره به راهکارهایی در جهت رفع این مشکلات ابراز داشت: احداث کارخانه تولید کمپوست در قم تا وابستگی به خارج استان کاهش یابد، تشکیل تعاونیهای تخصصی برای خرید گروهی نهادهها و فروش محصول با قیمت مناسب، حمایت دولت با ارائه تسهیلات کمبهره و آموزشهای تخصصی به پرورشدهندگان و توسعه صنایع فراوری برای جلوگیری از ضایعات و ایجاد ارزش افزوده را میتوان راهکارهایی برای برونرفت از این مشکلات دانست.
وی با اشاره به ایجاد فرصت شغلی برای جوانان و زنان استان قم با پرورش قارچ گفت: پرورش قارچ به فضای زیادی نیاز ندارد و حتی در محیطهای کوچک مانند زیرزمینها قابل اجراست. همچنین با آموزش کوتاهمدت یک تا دو ماهه میتوان وارد این حرفه شد. این موضوع برای زنان روستایی و جوانان جویای کار فرصت بسیار خوبی است.
کارشناس کشاورزی و پرورشدهنده قارچ با اشاره به نقش سازمانهای دولتی مثل جهاد کشاورزی در توسعه این صنعت عنوان کرد: متأسفانه حمایتها پراکنده بوده است. انتظار میرود جهاد کشاورزی با برگزاری دورههای آموزشی رایگان، معرفی بازارهای فروش مطمئن و نظارت بر کیفیت کمپوست وارد شود. همچنین معافیتهای مالیاتی برای واحدهای نوپا میتواند انگیزهبخش باشد.
وی با توصیه به افرادی که قصد ورود به این حوزه را دارند خاطرنشان کرد: قبل از شروع، حتماً آموزش ببینند و با کارشناسان مشورت کنند. آغاز کار در مقیاس کوچک و آزمایشی، استفاده از تجهیزات استاندارد و مطالعه بازار فروش از همان ابتدا، ریسک کار را کاهش میدهد. همچنین توصیه میکنم بهجای رقابت، به کیفیت و بستهبندی جذاب فکر کنند.
خبرنگار: محمدعلی رجبی
انتهای خبر/150
وی با اشاره به اینکه چه نوع قارچهایی در قم پرورش داده میشود و کدام یک از نظر اقتصادی مقرونبهصرفهتر است، گفت: عمده تولید قارچ در قم، قارچ دکمهای و به میزان کمتری قارچ صدفی است، قارچ دکمهای به دلیل بازارپسندی بیشتر و تکنولوژی شناختهشده پرورش، گزینه اقتصادیتری است، اما قارچ صدفی نیز به دلیل نیاز به سرمایه اولیه کمتر، مورد توجه برخی واحدهای کوچک است.
کارشناس کشاورزی و پرورشدهنده قارچ با اشاره به توجیهپذیری اقتصادی پرورش قارچ در قم بیان داشت: با برنامهریزی صحیح کاملاً توجیهپذیر است، هزینه راهاندازی یک واحد کوچک حدود ۱۰۰ متری با تجهیزات اولیه بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان است. با تولید ماهانه حدود یک تا ۵/۱ تن، بازگشت سرمایه در ۱۸ تا ۲۴ ماه امکانپذیر است؛ البته بازار فروش و قیمت تمامشده مواد اولیه مثل کمپوست نقش کلیدی دارد.
وی با اشاره به مهمترین مشکلات پرورشدهندگان قارچ در قم افزود: تأمین کمپوست باکیفیت زیرا بیشتر کمپوست از استانهای دیگر وارد میشود که هزینه حمل را افزایش میدهد، نوسانات قیمت قارچ به دلیل عرضه نامنظم، گاهی افت شدید، مشکلات مالی و عدم دریافت تسهیلات برای بسیاری از پرورشدهندگان کوچک و فقدان صنایع تبدیلی و فراوری قارچ مانند کنسرو یا خشککردن در قم از مهمترین مشکلات پرورشدهندگان قارچ در قم است.
بیانی با اشاره به راهکارهایی در جهت رفع این مشکلات ابراز داشت: احداث کارخانه تولید کمپوست در قم تا وابستگی به خارج استان کاهش یابد، تشکیل تعاونیهای تخصصی برای خرید گروهی نهادهها و فروش محصول با قیمت مناسب، حمایت دولت با ارائه تسهیلات کمبهره و آموزشهای تخصصی به پرورشدهندگان و توسعه صنایع فراوری برای جلوگیری از ضایعات و ایجاد ارزش افزوده را میتوان راهکارهایی برای برونرفت از این مشکلات دانست.
وی با اشاره به ایجاد فرصت شغلی برای جوانان و زنان استان قم با پرورش قارچ گفت: پرورش قارچ به فضای زیادی نیاز ندارد و حتی در محیطهای کوچک مانند زیرزمینها قابل اجراست. همچنین با آموزش کوتاهمدت یک تا دو ماهه میتوان وارد این حرفه شد. این موضوع برای زنان روستایی و جوانان جویای کار فرصت بسیار خوبی است.
کارشناس کشاورزی و پرورشدهنده قارچ با اشاره به نقش سازمانهای دولتی مثل جهاد کشاورزی در توسعه این صنعت عنوان کرد: متأسفانه حمایتها پراکنده بوده است. انتظار میرود جهاد کشاورزی با برگزاری دورههای آموزشی رایگان، معرفی بازارهای فروش مطمئن و نظارت بر کیفیت کمپوست وارد شود. همچنین معافیتهای مالیاتی برای واحدهای نوپا میتواند انگیزهبخش باشد.
وی با توصیه به افرادی که قصد ورود به این حوزه را دارند خاطرنشان کرد: قبل از شروع، حتماً آموزش ببینند و با کارشناسان مشورت کنند. آغاز کار در مقیاس کوچک و آزمایشی، استفاده از تجهیزات استاندارد و مطالعه بازار فروش از همان ابتدا، ریسک کار را کاهش میدهد. همچنین توصیه میکنم بهجای رقابت، به کیفیت و بستهبندی جذاب فکر کنند.
خبرنگار: محمدعلی رجبی
انتهای خبر/150
نظرات شما