عضو هیاتعلمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
حفظ اسرار در لایههای جامعه فرهنگسازی شود

عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به اینکه به هر اطلاعاتی حتی ساده باید پراهمیت تلقی شود، گفت: باید فرهنگ حفظ اسرار در لایههای مختلف جامعه نهادینه شود.
وی ادامه داد: البته فراتر از خیانت نفوذیها، موضوع افشای غیرمسئولانه اسرار در کشور است. در ایران اطلاعات محرمانه و عادی به راحتی دست به دست میشود.
عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به دلایل افشای اسرار، گفت: امروز فرهنگ اطلاعرسانی در لایههای مختلف جامعه به صورت بیقاعده صورت میگیرد.
وی بیان کرد: امروز برخیها با افشار اخبار محرمانه جزئی و یا عادی مانند تصاویر سفرها و یا پروژههای حساس خود را فردی آگاه از مسائل کشور تلقی میکنند.
فراتی با اشاره به هر اطلاعاتی حتی ساده باید پراهمیت تلقی شود، گفت: برخی فکر میکنند امنیت با اسلحه است در حالی که هر پیام، عکس و نام میتواند برای دشمن سلاح شود.
وی اضافه کرد: در برخی موارد هم برخی جناحها و افراد، خواسته و با ناخواسته با دلیل شفافسازی اقدام به افشاگری اطلاعات میکنند.
کارشناس سیاسی با اشاره به نقش آموزش در امنیت ملی، گفت: امروز در رسانهها و نظام آموزشی ما بر مسئله مسئولیتپذیری حفظ اسرار نظام و کشور کمتر تأکید شده است و شهروندان از تبعات این موضوع اطلاعی ندارند.
وی خاطرنشان کرد: بروز این اتفاقات باعث ضربهزدن دشمن به کشور و نظام در هر سطحی میشود که ممکن است فاجعههای مختلفی را ایجاد کند.
فراتی با اشاره به برخی اقدامات ساده در جلوگیری از درز اطلاعات حساس و عادی به صورت خواسته و یا ناخواسته، گفت: فرهنگسازی و آموزش در جامعه و همچنین افزایش مسئولیتپذیری اجتماعی بین شهروندان از جمله این اقدامات است.
وی ادامه داد: نظارت سایبری، طبقهبندی هوشمند اطلاعات، امنیت سایبری و جرمانگاری شفاف از جمله اقدامات دیگر در این مسیر قرار دارد.
عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تأکید کرد: ایران از نفوذیها ضربههای بسیاری دریافت کرده است و این مسئله فقط به بیمبالاتی در حفظ اسرار برمیگردد. باید فرهنگ حفظ اسرار در لایههای مختلف جامعه نهادینه شود.
انتهای خبر/160
نظرات شما