در گفتگو با کارشناسان مطرح شد؛

رسالت حضرت زینب (س) جهاد تبیین بود

کارشناسان مذهبی با اشاره به اینکه حضرت زینب یک الگوی تراز برای تربیت دختران است، گفت: این بزرگ بانوی کربلا الگویی جاودان برای زنان مسلمان است که بعد از کربلا جهاد تبیین بر دوش او بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» حضرت زینب کبری (س) که در مکتب پدر و برادران شجاع خود رشد و نمو کرده بود مانند آنان شجاع و بی‌باک بود چنانکه شیخ شوشتری می‌گوید: اگر امام حسین(ع) در کربلا یک میدان برای نبرد داشت، حضرت زینب(س) دو میدان داشت یکی مجلس ابن زیاد و دیگری مجلس یزید.
 پس از حادثه کربلا حضرت زینب (س)، حدود یک سال و شش ماه زندگی کرد. حضرت در کاروان اسیران، همراه دیگر بازماندگان قافله کربلا به کوفه و سپس به شام برده شد. اگر چه رهبری بازماندگان بر عهده امام سجاد بود، زینب کبری (س) نیز سرپرستی را بر عهده داشت.
سخنرانی قهرمانانه زینب (س) در کوفه، موجب دگرگونی افکار عمومی شد. در شام نیز زینب (س) توانست افکار عمومی را دگرگون نماید. در مدینه نیز زینب (س)، پیام‌آور شهیدان، ساکت ننشست. او با فریادش مردم مدینه را بر ضد حکومت یزید شوراند. حاکم مدینه در پی تبعید حضرت زینب (س) برآمد. به نوشته برخی حضرت به شام سفر نمود و در همان‌جا درگذشت.

روشنگری و پیام‌رسانی رسالت حضرت زینب بود
از همین رو خانم معصومه شریفی، کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به نقش محوری حضرت زینب (س) در کربلا و بعدازآن، اظهار داشت: طبق روایات باید در این سفر اهل‌بیت امام هم حضورداشته باشند چراکه رسالتی بر گردن آن‌ها است.
وی ادامه داد: در جریان و قیام عاشورا رسالتی بر دوش زنان کاروان مخصوصاً حضرت زینب (س) قبل و بعدازاین واقعه وجود داشت.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی جامعه الزهرا )س( با اشاره به نقش امام حسین (ع) و یارانش در کربلا، گفت: در روز عاشورا امام حسین (ع) و یاران باوفایش رسالت خود را با تقدیم جان خود و مقابله با باطل به سرانجام رساندند.
وی ادامه داد: بعد از این واقعه نوبت به انجام رسالت توسط بانوان کاروان مخصوصاً حضرت زینب کبری (س) می‌رسد که رسالت آن‌ها تبیین و روشنگری است.
شریفی با اشاره به رسالت بانوان کاروان امام حسین (ع)، گفت: بعد از قیام عاشورا موضوع روشنگری و پیام‌رسانی بر عهده خاندان امام حسین (ع) و زنان کاروان بود.
وی اضافه کرد: امروز بعد از گذشت هزار و 400 سال از واقعه عاشورا اما هنوز عاشورا زنده است چراکه این موضوع به جملات و روشنگری‌ها حضرت زینب (س) در بزنگاه‌های حساس برمی‌گردد.
این استاد حوزه علمیه خواهران با اشاره به اینکه زنده ماندن عاشورا به جهاد تبیین حضرت زینب (س) برمی‌گردد، خاطرنشان کرد: حضرت زینب (س) با توجه به اینکه داغدار بودند اما با خطبه‌های خود در مسیر انتقال اسرا و یا کاخ یزیدیان بارها با جهاد تبیین خود حقایق را مطرح و دشمن را خار کرد.
وی تصریح کرد: آن جمله معروف که می‌گوید کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود، واقعاً بجا است. اگر روشنگری‌های حضرت زینب نبود شاید امروز اسلامی هم نبود.
شریفی در ادامه یادآور شد: امروز بانوان انقلابی ما باید از حضرت زینب (س) در مقاومت، شهامت، امربه‌معروف و نهی از منکر درس بگیرند.



حضرت زینب (س) در اسارت نیز والاترین پاسدار حیا و عفاف بود
همچنین در این خصوص مریم معین الاسلام با اشاره به مسئله نفوذ فرهنگی در کشور و الگو گرفتن جوانان از حضرت زینب(س)، اظهار داشت: اگر کسی از بانوان واقعاً به دنبال حق و حقیقت باشد یکی از جلوه‌های زیبا رفتاری حضرت زینب(س) و زنان عاشورا مسئله حجاب بود.
وی ادامه داد: وقتی امام حسین(ع) می‌خواستند با بانوان وداع کنند از آن‌ها خواستند که پوشش داشته باشند و در مسیر اسارت حجاب خود را از دست ندهند.
وی اضافه کرد:حضرت زینب(س) در مسیر اسارت بسیار تلاش می‌کردند تا حجاب زنان حفظ شود و آن‌ها در مقابل نامحرمان قرار نگیرند .
رئیس مؤسسه علمی فرهنگی زنان منتظر با اشاره به اهتمام حضرت زینب(س) به حفظ حجاب در مسیر اسارت، گفت: حضرت زینب(س) در مسیر اسارت و سخت‌ترین شرایط  به دنبال حجاب بودند و این شرایط منجر نشد که حجاب خود را از دست بدهند.
وی عنوان داشت: حضرت زینب(س) در تمام مدت اسارت  پاسدار حریم حیا و حجاب بودند.
 معین الاسلام با اشاره به اینکه کسانی که بیدار باشند می‌توانند نمودها و مسائل حجاب را در رفتار حضرت زینب(س) در کربلا به‌راحتی درک کنند، خاطرنشان کرد: بانوان می‌توانند در جریان کربلا ردپا و اهتمام به حجاب را به‌راحتی مشاهده کنند.

امروز بانوان در مسئله حجاب از حضرت زینب (س) الگو بگیرند
در کربلا بعد از به‌شهادت‌رسیدن امام حسین (ع) هنگامی‌که به اسارت گرفته شدند باوجود شکنجه‌ها و مصیبت‌هایی که به ایشان وارد شد از حجاب خویش لحظه‌ای غافل نشدند و تـا می‌توانستند از این گوهر گران‌بها دفاع کردند و نگذاشت دشمن، متعرض حیا و عفت ایشان گردد.
اما امروز که دشمن از هیچ راهی نتوانسته است به اهداف شوم خود برسد از طریق فرهنگ و حجاب به جنگ با ایران آمده است و در حال تغییر فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی و سبک زندگی ایرانی اسلامی است از همین رو باید گفت یکی از مسائلی که حضرت زینب (س) چه در واقعه کربلا و چه در بعد از واقعه کربلا و در اسارت از آن پاسداری کرد و به هیچ دلیلی مانع از کنار گذاشتن آن نشد موضوع حجاب بود. حضرت زینب (س) همچون مادر خود حضرت زهرا (س) هیچ‌گاه از حجاب و عفاف خود کوتاه نیامدند و امروز بانوان می‌توانند در مسئله حجاب حضرت زینب (س) را الگوی خود قرار دهند.


انتهای خبر /160

 
http://qomefarda.ir/52395
اخبار مرتبط

نظرات شما