روز اول بهمن سال ۱۳۶۵ ؛

روزی که آوای دانش‌آموزان قمی ماندگار شد

روز اول بهمن سال ۱۳۶۵ یکی از روزهای فراموش‌نشدنی برای مردم قم است، در این روز در اثر حمله هوایی رژیم بعث، تعداد زیادی از مردم این شهر، مجروح و شهید شدند که دانش‌آموزان گروه سرود مدرسه راهنمایی قطب راوندی از جمله این شهیدان عزیز بودند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» قم همیشه پیشتاز در نهضت و قیام امام خمینی (ره) بوده و همواره نام آن به‌عنوان یکی از قله‌های افتخارآفرین و حماسه‌ساز تاریخ انقلاب اسلامی می‌درخشد. مقاومت، صبر، ایثار، فداکاری، ایمان، توکل، امید، شجاعت و بصیرت قمی‌ها همگام و با اقتدا به عالمان مجاهد و روحانیون متعهد و حوزه‌های علمیه بیدار با حضور به‌موقع در صحنه او عرصه‌ها زبانزد و واقعیتی اثبات شده است.

 مردم قم با ولایت‌پذیری و ولایت محوری و با تمسک به آموزه‌های قرآن کریم و اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام نقش‌آفرین و جهت‌بخش هستند.

 در طول دوران پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و بعد از آن در دوران دفاع مقدس شاهد بغض و کینه و حقد و کید دشمنان به قم که مرکز قیام و اقامه و شهادت و افتخار و ایثار هستیم که برای خاموش‌شدن این چراغ، حمله‌های وحشیانه رژیم متجاوز بعث عراق را در دوران دفاع مقدس و جنگ تحمیلی هشت‌ساله گویای آن هست و روز اول بهمن‌ماه سال ۱۳۶۵ یکی از آن روزهای فراموش‌نشدنی است که در اثر حمله هوایی رژیم بعث، تعداد زیادی از مردم مجروح و زخمی و شهید شدند و دانش‌آموزان گروه سرود مدرسه راهنمایی قطب راوندی از شهیدان عزیز بودند.

 رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار هشتم آبان‌ماه سال ۱۴۰۱ با دست‌اندرکاران کنگره ۶۰۹۰ شهید قهرمان قم به این حادثه اشاره کردند و فرمودند: «شهدای گروه سرود که جزو اتفاقات نادر در دوران دفاع مقدس است؛ یک تعدادی نوجوانِ مثلاً دوازده‌ساله، سیزده‌ساله، چهارده‌ساله، سرود می‌خوانند، بعد هواپیما می‌آید همین گروه را هدف قرار می‌دهد، شلیک می‌کند، همه آنها، همه یا نزدیک به همه، شهید می‌شوند. کو سرودشان؟ چه خواندند؟ چه گفتند؟ چه کردند؟ پدر مادرهایشان چه‌کار کردند؟ اینها احتیاج به تبیین دارد، اینها پیام دارد. این از خصوصیات قم است؛ اینها نقاط برجستهٔ دورهٔ دفاع [مقدّس] در قم است.»

 همچنین باهدف تلاش و همت برای مانایی یاد و پیام شهیدان می‌فرمایند: امّا آن چیزی که این ظرفیّت را دارد که بتواند همهٔ جزئیّات و ریزه‌کاری‌ها و ظرافت‌های این شهادت و شهید و دفاع مقدّس و فداکاری و مانند اینها را منتقل بکند، عبارت است از هنر. حالا مثلاً فرض کنید من یادآوری کردم این گروه سرود را؛ خیلی خب، مستند بسازید برای این؛ یک مستند بسازید برای این گروه سرود، شبیه‌سازی کنید، مردم ببینند به چشم خودشان؛ این اتّفاقی را که افتاده به مردم نشان بدهید ببینند. «مردم» که می‌گویم، خب ما قدیمی‌ها این چیزها را دیده‌ایم، امّا خیلی از شماها هم که اینجا نشسته‌اید ندیده‌اید؛ جوان‌هایمان، نسل جدید، ندیده‌اند. اینها ببینند؛ از نزدیک ببینند آنچه اتّفاق افتاد. در همین شرح‌حال‌هایی که برای شهدا هست، این جزئیّات را ببینند. این همه زمینه وجود دارد برای کار هنری، ساختن فیلم‌های مستند، فیلم‌های سینمایی، سریال، شعر! الحمدلله شعرای خوبی داریم، شما هم در قم شعرای خوبی دارید؛ شعر بگویند، شعرهای خوب بگویند برای این که این یادها باقی بماند.

 برای زنده نگه‌داشتن یاد و نام و انتقال پیام شهدای قهرمان به نسل نو و آیندگان به‌ویژه نوجوانان و جوانان انتظار است تا محوریت ستاد کنگره ملی شهدای استان قم، با جلب همکاری و مشارکت فعال سایر نهادها و تشکل‌های مردمی و دستگاه‌های مسئول دولتی نسبت به اجرای تأکیدات و دستورات رهبر معظم انقلاب اسلامی، برنامه‌هایی هدفمند، مستمر، هماهنگ و منسجم داشته باشند و با زبان هنر، شعر، ساخت فیلم مستند، تئاتر، فیلم سینمایی، مجموعه‌های تلویزیونی فاخر و کتاب‌های کم‌حجم خواننده جذب کن، شرح‌حال تمام شهدای عزیز و خصوصیات اخلاقی و رفتاری وزندگی این قهرمانان و افتخارات ملی و دینی و انسانی را به جامعه نشان دهند و روایت کنند.

 روز اول بهمن‌ماه برای بزرگداشت یاد و انتقال پیام و درس‌های شهیدان از روزهایی هست که لازم است در استان هر سال باشکوه‌تر از سال قبل برگزار شود و در تقویم تاریخ انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس کشور عزیز جمهوری اسلامی ایران ماندگار باشد.




انتهای خبر /

 
منبع:ایرنا
http://qomefarda.ir/52437
اخبار مرتبط

نظرات شما