قم فردا گزارش می دهد؛

پاداش خداوند به بندگان در عید فطر

مسلمانان روزه دار که ماه رمضان را به روزه داری به پا داشته اند، اکنون پس از گذشت ماه رمضان در نخستین روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند می ‏طلبند، اجر و پاداشی که خود خداوند به آنان وعده داده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» أللَّهُمَّ أَهْلَ الْکِبْرِیاءِ وَ الْعَظَمَةِ، وَ أَهلَ الْجُودِ وَ الْجَبَرُوتِ وَ أَهْلَ الْعَفْوِ وَ الرَّحْمَةِ؛ ؛ این نوای دل انگیر نماز عید فطر است که خبر از رسیدن به انتهای ماه بندگی خداوند را میدهد تا مومنین در این روز هدیه خود از خداوند را دریافت کنند.
 عید فطر، بهار معنویت و عبودیت از راه رسید و نوای دل انگیز «الله اکبر، الله اکبر، لا اله الا الله و الله اکبر ولله الحمد والحمدلله علی ما هدانا وله الشکرعلی ما اولانا» در سراسر این دیار کهن طنین انداز و سراسر ایران زمین غرق در عطر معنویت و عبودیت خواهد شد.
عید فطر، هنگامه ی شادمانی مؤمنان و نزول رحمت پروردگار عالمیان است، روزی که بندگان مخلص از آزمون بزرگ الهی سربلند و پیروزمندانه بیرون می آیند و بر نفس خویش پیروز می شوند و پاداش یک ماه عبادت و بندگی را از یگانه ی هستی دریافت می دارند. این عید هدیه ای محسوب می شود که از طرف خداوند به مسلمانان اعطا شده و به فرموده پیامبر اکرم(ص) چنین اجری پیش از این به هیچ کس داده نشده است.

خداوند در روز عید فطر به بندگان عیدی می دهد
از همین رو حجت الاسلام و المسلمین شفیع زاده در گفتگو با خبرنگار ما ضمن تبریک فرارسیدن عید فطر با اشاره به اینکه عید فطر، عید بندی است، اظهار داشت: یک ماه خدای متعال به همه ما توفیق داد که مهمان او باشیم و در واقع میزبان خدا و بندگان مهمان بود.
وی ادامه داد: در این یک ماه توانستیم آن شرایط الهی که خداوند متعال فرمودند را انجام دهیم، خدای متعال در واقع عید فطر را برای عیدی گرفتن معنوی ما بندگان از او قرار داد.
این کارشناس دینی خاطرنشان شد: خداوند در این روز به بندگان خود عیدی می دهد.


سعادت و کمال، پاداش خداوند به مومنان در عید فطر است
همچنین آیت الله محمود رجبی در گفتگویی با اشاره به اینکه عید فطر یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است، اظهار داشت: عید در فرهنگ دینی به معنای روزی است که انسان موفق شده است در مسیر قرب خداوند یک قدمی برداشته و به  کمالات خود بیافزاید.
وی ادامه داد: ماه مبارک رمضان ماه تقرب الهی است که بندگان خدا توفیق پیدا می کنند اعمال نیک انجام دهند زمینه سعادت و کمال خود را فراهم کنند. عید به معنای جشن گرفتن این موفقیتی است که در طول ماه رمضان برای افراد حاصل شده است .
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: در روایات آمده است که در این روز خداوند وقتی مومنان به نماز عید فطر می روند صدا می زند که شما بندگان برای من روزه و نماز خواندید برگردید که شما را آمرزیدم بخاطر اعمال نیکی که به نیت من انجام دادید.

عید فطر روزی خجسته و ارزشمند برای مومنان به شمار می رود تا به فطرت اصلی و حقیقی خویش بازگردند و از برکت های بی شمار آن بهره مند شوند و چه شایسته است که مسلمانان به پاس تمامی نعمت ها و رحمت های خالق هستی در اتحادی بزرگ به نماز می ایستند و با ذکر أللَّهُمَّ أَهْلَ الْکِبْرِیاءِ وَ الْعَظَمَةِ، وَ أَهلَ الْجُودِ وَ الْجَبَرُوتِ وَ أَهْلَ الْعَفْوِ وَ الرَّحْمَةِ وَ... اعتقاد و ایمان راسخ خویش را به دین مبین اسلام نشان می دهند.
نماز باشکوه عید فطر، تجلی زیبای وحدت مسلمین است
از همین رو  آیت الله محسن فقیهی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اقامه نماز عید فطر در سراسر کشور، گفت: اقامه نماز باشکوه عید سعید فطر در سراسر بلاد اسلامی ، تجلی زیبای وحدت مسلمین در کل جهان است.
وی ادامه داد: باید بعد از ماه مبارک رمضان بر حفظ و تداوم معنویت حاصل شده از ماه رمضان تلاش کنیم. عید حقیقی برای ما زمانی است که از معصیت به دور باشیم و مقابل ظلم بایستیم و سر تسلیم در برابر ظالم فرو نیاوریم.

نماز عید فطر تجلی وحدت امت اسلامی است
همچنین حجت الاسلام والمسلمین اسلامی با تبریک عید فطر با اشاره به اینکه این مهمترین عید اسلامی است، خاطرنشان شد: نماز عید فطر تجلی وحدت امت اسلامی است .
وی ادامه داد: به لطف خدا هر سال این نماز باشکوه تر و با عظمت تر در تمام ایران اسلامی برگزار می شود.



اعمال و آداب شب و روز عید فطر
شب عید
در کتاب‌های ادعیه، اعمال و آدابی برای شب عید فطر توصیه شده است؛ از جمله:
  • خواندن دعا، نماز و قرائت قرآن.
  • خواندن دعای استهلال به‌هنگام رؤیت هلال شوال.
  • زیارت امام حسین(ع).
  • غسل کردن: وقت غسل شب عید فطر، از اول مغرب تا اذان صبح است.
  • خواندن این دعا پس از نماز مغرب و نافله آن: «یَا ذَا الْمَنِّ وَالطَّوْلِ، یَا ذَا الْجُودِ، یَا مُصْطَفِیَ مُحَمَّدٍ وَ ناصِرَهُ صَلِّ عَلَیٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاغْفِرْ لِی کُلَّ ذَنْبٍ أَحْصَیْتَهُ وَ هُوَ عِنْدَکَ فِی کِتابٍ مُبِینٍ؛ ای صاحب نعمت و کرم، ای دارای جود، ای برگزیننده محمّد و ای یاور او، بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و بر من بیامرز هر گناهی که شماره نمودی‌اش و آن پیش تو در کتابی آشکار است.» پس از آن باید سجده کند و صد بار در سجده بگوید: «أَتُوبُ إِلَی اللّٰهِ». سپس هر حاجتی که دارد از خدا بخواهد.
  • تکبیرهای مخصوص: مستحب است بعد از نماز مغرب و عشای شب عید فطر این تکبیرها گفته شود: «الله اکبر، الله اکبر، لا اله الا الله و الله اکبر، ولله الحمد، الحمدلله علی ما هدانا، وله الشکر علی ما اولانا.
  • شب‌زنده‌داری: در روایتی که امام کاظم(ع) از امام علی(ع) نقل کرده، آمده است: مرا شادمان می‌سازد هر کسی که در طول سالْ خودش را در چهار شب (برای عبادت) فارغ سازد: شب عید فطر، شب عید قربان، شب نیمه شعبان و شب اول ماه رجب. همچنین از امام باقر(ع) نقل شده که علی بن حسین(ع) شب عید فطر را در مسجد می‌ماند و تا صبح نماز می‌خواند و شب‌زنده‌داری می‌کرد و می‌فرمود:‌ «این شب کمتر از شب قدر نیست».

روز عید
  • غسل: از مستحبات روز عید فطر غسل است. آغاز زمان غسل از طلوع فجر است، ولی در اینکه پایان وقت غسل، پیش از بیرون رفتن برای نماز عید است یا زوال خورشید (وقت نماز ظهر) و یا غروب آفتاب، نظرات مختلفی وجود دارد.
  • افطار: مستحب است قبل از نماز عید، خوراکی‌ای به‌ویژه خرما خورده شود.
  • گفتن تکبیرات خاص،«الله اکبر، الله اکبر، لا اله الا الله و الله اکبر، ولله الحمد، الحمدلله علی ما هدانا، وله الشکر علی ما اولانا.» پس از نماز صبح، نماز عید و همچنین پس از نماز ظهر و عصر روز عید مستحب است.
  • خواندن نماز عید فطر.
  • خواندن دعای ندبه.
انتهای خبر /160

 
http://qomefarda.ir/53302
اخبار مرتبط

نظرات شما