چالشی پس از یک دهه فعالیت؛

کاراکتر پاشنه آشیل نوشت‌افزار ایرانی است

در حالی ۷۰ درصد خانواده‌های ایرانی دغدغه استفاده از کالای سالم فرهنگی برای فرزندان خود را دارند، خلق کاراکتر ایرانی اصلی‌ترین چالش صنعت نوشت‌افزار پس از یک دهه فعالیت است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» نوشت‌افزار ایرانی پس از گذشت حدود ۱۲ سال فعالیت و پشت سر گذاشتن تجربیات تلخ‌وشیرین فراوان، به پختگی رسیده است. صنعتی که رهبر انقلاب آن را "افتخارآفرین" توصیف کردند، در دهه دوم فعالیت خود تلاش دارد با رفع خلأهای موجود، بر کیفیت حضور خود در بازار داخلی و منطقه‌ای بیفزاید. باوجود این، به نظر می‌رسد طراحی و خلق کاراکتر ایرانی و تولید محتوا، پاشنه آشیل این صنعت در رقابت با محصولات تولید شده با طرح غربی است.

 بازار نوشت‌افزار ایران در دهه ۹۰ نشانی از طرح‌های ایرانی یا اسلامی نداشت. این رویه در سال‌های اخیر تغییر کرده؛ اما به نظر می‌رسد تولید محتوا در این زمینه هم‌پای تولید اقلام مختلف رشد نکرده است؛ به‌طوری که کاراکترهای موجود نتوانسته چندان رضایت فعالین این صنعت و مصرف‌کنندگان را جلب و خواسته‌های آنها را برآورده کند. در چنین شرایطی، گوی و میدان در دست کاراکترهای غیربومی است؛ به‌طوری که طبق بررسی‌های انجام شده در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس هیچ‌یک از پنج کاراکتر محبوب کودکان ایران، ایرانی نیستند.

 محمد یقینی، مدیرعامل مجمع ایران نوشت، در همین باره به تسنیم گفته بود: در حوزه محتوا، زمین‌بازی ناجوانمردانه‌ای وجود دارد، ما قانون کپی‌رایت را در کشور نداریم، ازیک‌طرف تولیدکننده می‌تواند جذاب‌ترین کاراکترهای خارجی را فارغ از اینکه سالم هستند یا نه استفاده کند، درصورتی‌که ما در هیچ کشوری حتی ترکیه و سایر کشورهایی که عضو برن نیستند، این حجم استفاده از کاراکترهای خارجی را نمی‌بینیم.

 به گفته او؛ متأسفانه در ایران در زمینه نظارت و ارزیابی نیز کار داخلی ایجاد نشده، تا این جریان را بتوانیم کنترل کنیم، از یک سو دست تولیدکننده به محتوای سالم نمی‌رسد و از طرف دیگر تولیدکننده محتوا و کاراکتر ایرانی نیز هزینه‌ای برای تولید داشته و نمی‌تواند حق استفاده را به رایگان واسپاری کند.

 بر همین اساس، حرکت در مسیر تولید محتوا از جمله برنامه‌های اصلی مجمع ایران نوشت در سال جدید تعریف شده است. یقینی در این باره به تسنیم گفت: ایجاد زنجیره طراحی محتوا، تولید محتوا، توزیع عمده و خرد و اتصال به مصرف‌کننده مهم‌ترین برنامه مجمع در سال جدید خواهد بود.

 به گفته مدیرعامل مجمع ایران نوشت؛ پس از ۱۲ سال برنامه سال فعالیت در این زمینه تصمیم گرفتیم که با ایجاد یک‌سری میکرو زنجیره در این حوزه، دسترسی خانواده‌ها را به صنایع فرهنگی سالم را تسهیل کنیم که نوشت‌افزار یکی از این حلقه‌هاست. طبق بررسی‌های صورت‌گرفته، استفاده از کالای مصرفی سالم و تربیت درست، دغدغه ۷۰ درصد از خانواده‌های ایرانی است. برنامه امسال نیز بر همین مبنا طراحی شده است.

 یقینی همچنین با تأکید بر اینکه این امر برنامه بلندمدتی است و بسیاری از فعالیت‌های مجمع با این برنامه گره خواهد خورد، از رویش‌های جدید در حوزه صنعت نوشت‌افزار خبر داد و یادآور شد: در همین راستا، توجه به جشنواره‌های سراسری و موضوع مقاومت از جمله برنامه‌ها در سال جدید خواهد بود.




انتهای خبر /

 
منبع:تسنیم
http://qomefarda.ir/53345
اخبار مرتبط

نظرات شما