معاون پژوهشی حوزههای علمیه:
درمان ناباروری نیازمند قواعد فقهیِ روزآمد است

معاون پژوهشی حوزههای علمیه گفت: پرسشهای بیشماری در خصوص درمان ناباروری وجود دارد که حوزه علمیه باید نسخه بهروز و کارآمدی از لحاظ فقهی برای آن داشته باشد تا تعارضات اخلاقی و حقوقی این عرصه رفع شود.
وی افزود: پرسشهای بیشماری در خصوص درمان نابارور مسئلهمحور مکلف پدید میآید که حوزه علمیه باید نسخه بهروز و کارآمدی برای آن داشته باشد و ازآنجاییکه دانش غالب در حوزه فقه و فقه هم دانش زندگی است باید در این عرصه ورود جدی داشته باشد.
عباسی با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد جمعیت ایران به ناباروری مبتلا هستند، اظهار کرد: این یک موضوع بینارشتهای است و یک نفر قادر به سخنگفتن در این باره نیست و باید در جمع نخبگانی و پژوهشگران مطرح شود.
وی ادامه داد: قم از جهت اینکه تکلیف و رسالت آن است باید پاسخگوی ابعاد مختلف درمان ناباروری باشد و پژوهشگران و حوزویان در استان شایستگی پاسخگویی و تحلیل مسائل این موضوع را دارند.
عباسی گفت: باید قواعد فقهی و اصولی مرتبط با این موضوع بررسی و تحلیل شود و هم در تطبیق و هم در تدوین قواعد فقهی و اصولی درمان ناباروری اتفاقات جدی افتد.
وی با بیان اینکه موضوعشناسی و مسئلهیابی کار فقیه و دانشمند در کنار یکدیگر است، افزود: مسئلهیابی یکی از مسائل جدی در عرصه درمان ناباروری به شمار میرود، زیرا باوجود دستهبندیهای مناسب در ابعاد فقهی و حقوقی و اخلاقی هنوز به یک نظام جامع مسئلهمحور در عرصه ناباروری نرسیدهایم.
عباسی اظهار داشت: از اولین همایش ملی بررسی اخلاقی فقهی و حقوقی درمان ناباروری انتظار حل مسئله نداریم، اما انتظار میرود به اهداف جدی گردآوری و جمعآوری ابعاد و نظریات مختلف در عرصه ناباروری و موضوعشناسی این عرصه برسد.
انتهای خبر /
نظرات شما