معاون پژوهشی حوزه‌های علمیه:

درمان ناباروری نیازمند قواعد فقهیِ روزآمد است

معاون پژوهشی حوزه‌های علمیه گفت: پرسش‌های بی‌شماری در خصوص درمان ناباروری وجود دارد که حوزه علمیه باید نسخه به‌روز و کارآمدی از لحاظ فقهی برای آن داشته باشد تا تعارضات اخلاقی و حقوقی این عرصه رفع شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرهاد عباسی در اولین همایش ملی بررسی اخلاقی فقهی و حقوقی درمان ناباروری که به همت جهاد دانشگاهی واحد قم که صبح امروز در تالار شهید احمدی روشن دانشگاه قم برگزار شد، اظهار داشت: موضوع درمان ناباروری از جهات مختلفی برای حوزه علمیه حائز اهمیت است و نباید از این عرصه عقب بماند و ابعاد مختلف آن را شناسایی کند.

وی افزود: پرسش‌های بی‌شماری در خصوص درمان نابارور مسئله‌محور مکلف پدید می‌آید که حوزه علمیه باید نسخه به‌روز و کارآمدی برای آن داشته باشد و ازآنجایی‌که دانش غالب در حوزه فقه و فقه هم دانش زندگی است باید در این عرصه ورود جدی داشته باشد.

عباسی با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد جمعیت ایران به ناباروری مبتلا هستند، اظهار کرد: این یک موضوع بینارشته‌ای است و یک نفر قادر به سخن‌گفتن در این باره نیست و باید در جمع نخبگانی و پژوهشگران مطرح شود.

وی ادامه داد: قم از جهت اینکه تکلیف و رسالت آن است باید پاسخگوی ابعاد مختلف درمان ناباروری باشد و پژوهشگران و حوزویان در استان شایستگی پاسخگویی و تحلیل مسائل این موضوع را دارند.

عباسی گفت: باید قواعد فقهی و اصولی مرتبط با این موضوع بررسی و تحلیل شود و هم در تطبیق و هم در تدوین قواعد فقهی و اصولی درمان ناباروری اتفاقات جدی افتد.

وی با بیان اینکه موضوع‌شناسی و مسئله‌یابی کار فقیه و دانشمند در کنار یکدیگر است، افزود: مسئله‌یابی یکی از مسائل جدی در عرصه درمان ناباروری به شمار می‌رود، زیرا باوجود دسته‌بندی‌های مناسب در ابعاد فقهی و حقوقی و اخلاقی هنوز به یک نظام جامع مسئله‌محور در عرصه ناباروری نرسیده‌ایم.

عباسی اظهار داشت: از اولین همایش ملی بررسی اخلاقی فقهی و حقوقی درمان ناباروری انتظار حل مسئله نداریم، اما انتظار می‌رود به اهداف جدی گردآوری و جمع‌آوری ابعاد و نظریات مختلف در عرصه ناباروری و موضوع‌شناسی این عرصه برسد.



انتهای خبر /

 
http://qomefarda.ir/53531
اخبار مرتبط

نظرات شما