یادداشت؛

مادران، حلقه اول پیشرفت فرهنگی جامعه

زمانی که فرزندان وارد جامعه و محیط بیرون می‌شوند، خود جلوه‌ای از فرهنگی که آن را در خانه فراگرفته‌اند، هستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا»   مادر را یکی از ارکان اصلی خانواده می‌توان نام برد، خصوصاً در دنیای امروز که مادران نقش زیادی در تربیت فرزندان دارند.

 در زندگی‌های امروزی در بیشتر خانواده‌ها در زندگی تقسیم کار صورت‌گرفته به‌طوری زنان بیشتر کارخانه را انجام می‌دهند و مردان نیز بیشتر کارهای بیرون منزل و بار اقتصادی که خانواده را به دوش می‌کشند.

 در چنین شرایطی مسلماً بیشترین وظیفه تربیت فرزندان خواه‌ناخواه با مادر بوده و این مادر است که خشت خام فرزندان را به هر سمت‌وسویی که بخواهد می‌برد.

 در این میان زمانی که فرزندان وارد جامعه و محیط بیرون می‌شوند، خود جلوه‌ای از فرهنگی که آن را در خانه فراگرفته‌اند، هستند.

 به عبارت ساده‌تر هر فردی در جامعه نماینده فرهنگ و اصالت خانواده‌اش است و در واقع آن را بروز و ظهور می‌دهد.

 با بررسی سیره و روش زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) به‌راحتی می‌توان به دیدگاه‌های ایشان در زمینه‌های مختلف از جمله فرهنگ خانواده پی برد.

 ایشان بر اساس روایت‌ها و اسناد معتبری که از آن زمان نقل شده بسیار ساده‌زیست و قانع بودند به‌طوری‌که جهیزیه ایشان ۱۶ یا ۱۹ قلم جنس بوده است که ۱۶ عدد آن اسباب و وسیلهٔ مختصر برای یک زندگی کوچک بود هنگامی که رسول خدا (ص) چشمش به آن افتاد این‌گونه دعا کرد: «اللّهُمَّ بارِک لِقَومٍ جُلُّ آنِیَتِهِمُ الخَزَفُ» خداوندا زندگی را بر کسانی که بیشتر وسایلشان گلی و سفالین است مبارک گردان».

 حال با بررسی جامعه خودمان به‌راحتی می‌توانیم به این مهم پی ببریم که یکی از عوامل اصلی عدم ازدواج و تشکیل خانواده توقعات غیرواقعی و چشمداشت‌هایی است که در فرهنگ جامعه به یک هنجار تبدیل شده است.

 اینجا مادران هستند که از همان روز اول می‌توانند به فرزندان خود بیاموزند که زرق‌وبرق دنیا و توقعات بیجا نباید شما را از تشکیل خانواده دور کند و سعادت و خوشبختی انسان‌ها در ازدواج و تشکیل خانواده بدون این خواسته‌های غیرمنطقی است.

 این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که مادر خانواده با تاسی از حضرت فاطمه زهرا (س) خود قائل به این نگرش باشد و این موضوع را قبول کند.

 به عبارت ساده‌تر زمانی که مادر خانواده خود به دنبال تجملات و مادیات باشد نه‌تنها از سیره حضرت فاطمه زهرا (س) دور شده بلکه آن را به فرزندان خودش نیز انتقال می‌دهد و این چرخ باطل ادامه پیدا می‌کند.

 موضوع مهم دیگری که از سیره حضرت زهرا (س) می‌توان به آن اشاره کرد عبادت و نزدیکی به خداوند متعال است.

 از دیدگاه ایشان عبادت و نزدیکی به خداوند باید سرلوحه کارهای انسان‌ها باشد، حال فکر کنید که اگر این سیره توسط مادران به فرزندان انتقال یابد آیا از میزان جرم و جنایت‌ها کاشته نمی‌شود؟

 علاوه بر این به چه میزان جامعه سالم و آرامی خواهیم داشت، خصوصاً زمانی که بدانیم که فرقه‌های ضاله و شیطانی با هدایت‌های دشمنان اسلام و ایران هر روز فعال‌تر می‌شوند و نیاز است که فرهنگ فاطمی و دینی در بین خانواده‌ها و خصوصاً مادران بیش‌ازپیش موردتوجه قرار گیرد.

 در پایان باید گفت سیر و سلوکی که ما را به عرش می‌برد، توسل و نزدیکی به اهل‌بیت (ع) است و در این میان مادران باید پیشتاز این مهم باشند.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن توسلی استاد حوزه و دانشگاه


انتهای خبر /110

 
http://qomefarda.ir/52005
اخبار مرتبط

نظرات شما