مدیر مرکز تحقیقات کشاورزی قم مطرح کرد:

رعایت ۹۲ درصدی الگوی کشت در قم

مدیر مرکز تحقیقات کشاورزی قم گفت: ۹۲ درصد میانگین الگوی کشت در استان قم رعایت می‌شود که بالاتر از میانگین کشوری است و خوشبختانه کشاورزان قم در این زمینه همکاری خوبی دارند.

حسین توکلی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» اظهار داشت: شفافیت و صراحت در خبر می‌تواند به آرام‌سازی جامعه در امور مختلف کمک کند و علاوه بر این صداقت و شفافیت رسانه به نفع مسئولان نیز است.

وی ادامه داد: برخی از محدودیت‌ها در مسئله آب، خاک و کشاورزی وجود دارد که اگر رسانه ورود کند ، تأثیرگذاری بیشتری دارد .

مدیرکل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم افزود: سالانه ۲۷ سانت از بخش‌های از جعفریه قم به علت برداشت بی‌رویه آب فرونشست دارد که نیاز است رسانه‌ها ورود جدی به این موضوع داشته باشند، مطمئناً این زنگ خطر اگر از سوی رسانه‌ها به صدا در بیاید مسئولان نیز فکر اساسی برای آن خواهند داشت.

وی اضافه کرد: تولید و اشاعه دانش و فناوری جز وظایف ما است و در این میان شرکت‌های دانش‌بنیان استان دارای ظرفیت بسیار بالایی هستند که باید به آن‌ها کمک کرد‌ زیرا بر اساس اقلیم کشور تحقیقات را انجام می‌دهند، فناوری‌های وارداتی در زمینه کشاورزی بر اساس اقلیم کشور تولید کننده آن است اما فناوری شرکت‌های دانش بنیان بر اساس شناخت اقلیم و آب و هوای کشور و استان است.

توکلی تصریح کرد: «تحقیقات پایش سوخت ادوات کشاورزی» یکی از بهترین کارهای یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مرکز رشد قم بود که کمک زیادی در زمینه سوخت انجام داد که این تحقیق در سطح ملی نیز مطرح شده است.

وی خاطرنشان کرد: تولید محصولات ویژه، پایش منابع، حفظ ذخایر ژنتیکی، آزمایشگاه تخصصی، ایجاد سه ایستگاه پژوهی، ایجاد شبکه گسترده مراکز تحقیقات و آموزش، کاروان ترویج و بهره‌وری الگوی کشت، تدوین برش کشت و الگوی کشت استانی از دیگر فعالیت‌های مرکز تحقیقات کشاورزی استان قم در سال جاری بوده است.

مدیرکل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی تأکید کرد: دو سال است پروژه افزایش عملکرد محصولات اساسی و راهبری استان را در استان کلید زدیم که بر اساس برنامه هفتم این کار در حال انجام است و سال زراعی گذشته حدود ۱۵ درصد رشد داشته؛ اما در سال زراعی جاری به دلایل مشکلات موجود شاهد این رشد نبودیم.

توکلی عنوان داشت: ۹۲ درصد میانگین الگوی کشت در استان قم رعایت می‌شود که بالاتر از میانگین کشوری است.

وی یادآور شد: تولید گندم، جو و کلزا با توجه به وسعت قم دارای عملکرد خوبی است تا جایی که در تولید جو رتبه دوم کشوری را کسب کردیم، در تولید گوشت قرمز و تخم‌مرغ نیز وضعیت مطلوبی داریم و تولید تخم‌مرغ بسیار بیش از نیاز استان است و مازاد آن به استان‌های دیگر و کشورهای همسایه صادر می‌شود.


انتهای خبر/۱۷۰

 
http://qomefarda.ir/55059
اخبار مرتبط

نظرات شما